arkadaşlar... ben bi kaç parça bişiiler almak için telefonla görüştüğüm bir adama 750 ytl yolladım. ve bana yollayacağı mala bir adet daha mal eklediğini 200 ytl daha yollamam gerektiğini söyledi. ben yollamadım ve biraz sinirler konuştu. kısaca.... internetten adamın karıtna eft yaptım ve eft min geri çekilmesini istedim... eğer yolladığım parayı o adam bankkartından çekmiş ise ben bu parayı alabilirmiyim bankalarından....?????
Para çekildiyse imkansız parayı geri alman.Para çekilmemiş ise bile çok zor.Su iç derim ben.Neden güvenmediğin iş yapıyorsun?
bizle kafamı yapıyosun sen böyle alış veriş olur mu hiç
yaaa öyle bi riske girdim durduk yerde kafam çok karışıktı... sivil yollarla alabilirm ama telefon numarası falan var abi... yani bu iş karşı tarafın insafiyetine mi kalıyo yaaaaaa
çok zor parayı alman. aynı hataya daha önce bir kez bende düştüm.benimki dha büyüktü ama bu adamın kim olduğunu acıklarmısın. parayı yatırdıgın hesap muhammet uzun hesabına mı. evi istanbul maltepe tarafındamı. benimkide senin durumun aynısıyda. bende ev telefonu vardı. ev telefonundan ev adresini buldum.istanbuldan tanıdıgım arkadaşları evine yolladım. adamın evini bulmuşlar ama kapısına dayanmışlar ama cok sık gelmiyormuş eve ayda yılda bri. bide bu şerefsizler 2 kişi kalıyomuş evde.evde bulamayınca bende fazla üstüne gitmedim.ama hala o şerefsize beddua ediyom. günü birinde mutlaka ettiğinin cezasını bulaacak ve bende gözlerimle göreceğim.
yaw yapılırmı ya tanımadık a 750 ytl dostum.umarım kurtarırsın. gecmıs olsun
quote:
Orjinalden alıntı: voleyback
yaaa öyle bi riske girdim durduk yerde kafam çok karışıktı... sivil yollarla alabilirm ama telefon numarası falan var abi... yani bu iş karşı tarafın insafiyetine mi kalıyo yaaaaaa
kimle yaptın nickini mickini yaz bari ibeli yardımcı oolabilecek birileri çıkar kardeş
olay şu: adam bana telefon yollayacaktı. bende ok dedim iki tane cep numarası var... kafam karışık olduğu bi zamanda aradı beni. günde 20 kere falan arıyodu. yollamıştım parayı.. yetiştirmek için acele ettik. hemen olsun diye. sonra yurt dışına gitti bu adam. ordan da aradı beni hep. tr de birine bıraktım dedi.. bıraktığı adamda bi tane daha tekefon eklemiş kargoya vermek için. ama ben onun parasını ödemedim. adam yarın ödersem kargoya vereceğini söylüyo. 200 daha yatırmam gerekiyo. yatırırsam sözde kargoya kesin verecek malları. ama içimde bi his çıktı abi. güvensizlik oldu biraz.. bende bankaya gidip paramın geri hesabıma geçmesini talep ettim. yarın yollayıp şansımı denemek de istiyorum aslında ama toplam 950 ytl göndermiş olacağım ve bu benim için büyük bi para. durum bundan ibaret... ne yapmalıyım sizce.!!!!! ????
hocam ne demek kargoya ekledim.eklediyse çıkarsın sen bence en iyisi nerde oturuyosan artık git bu adamın olduğu yere veya bi arkadaşını yolla alsın telefonu adam düpedüz dolandırıcımıdır nedir.
ama abi sadece telefonları var ve elimdeki numaralrın hepsi cep no. deli oldum yaaaa
200 ü gönderirsen o da gider söyliyeyim... Heriflere telefon aç malımı gönderin de 200 falan veremem de baktın herifler yan yattı yapıyorlar hiçbişey demeden çaktırmadan git savcılığa şikayette bulun, polisler türkcelden yerini tespit edip herifi yakalarlar.. Ama dediğim gibi dolandırıldığından emin ol
750 gitmiş bi 200 daha gitmesin bari
abi dolandırıldığımdan emin değilim işte. yarın risk alıp 200 daha göndersem diyorum... sonra hatların hepsi de telsim ve telsim de yokmuş böyle bişey. savcılığa ne diye şikayette bulunacam ki... elimde sadece eft kağıtlarım var... isimler var. il ve ilçeleri var. en iyisi ben bu işi real yönden halledeyim dimi? 200 ü yollayayım... gelmezse telefonlar. direkt ben kendilerini bulurum sanırım... izmir şirinyer'deler.... küçük bi yer sanırım... yüzyüze halletmeye çalışsam mı?
Dostum başına gelen olayı rastgele okudum.İzmir şirinyer demişsin.Şu an Malatyada görevliyim,ama şirinyerliyim ve orda bayağı tanıdığım var.Eğer tam olarak neresinde olduklarını biliyorsan belki yardımcı olabilirim.Ama genede , bence adamlara şu an maddi yönden müsait olmadığını,telefonları aldıktan sonra kalan 200'ü yollayabileceğini filan söyle.
yaw herkes bir şey sallıyor sende ne derdin var anlatamıyorsun eft n çıkmışmı bankandan çıkmadıysa hemen iptal et olmadı adam mın sende telefonu falan yokmu oda olmadı eft çıkarken işlem açıklaması ne girdin banka ile işyaptıysan telefon görüşmen varsa bunlar adli kanıttır eklediğin parçayı istemiyorum de olsun bitsin kazıklanman adli olarak hiç birsey ispat edememen yani 1 bardak soğuksu içmen için doğrudan yüz yüze iş yapmış olman gerekir onun dışında telefon banka kanıttır bir bok olmaz
kafanı kullan biraz hiç olmadı bankanı ararsın yalnış hesaba eft çıkmışım dersin bankalar konuşur paran iade olur
konuyu uzatıp zaman kaybetme. hemen bankaya git paranın yanlış eft olduğunu söyle, kurtarmaya çalış. dua et çekmemiş olsun. 200 falanda yollamak gibi bir gaflete düşme.
Bence sen ara deki siz benim telefonumu yollayım ben size 300 daha yollayım de ;) Oke 750yi kurtarmaya bak. Başkada para yollama
abi adamın her bi şeyini buldum sonunda.... telefon samsunda kayıtlı çıktı. konuştuğum cep telefonu ve akbank hesabı aynı adama ait. ama ben parayı izmir şirinyer hesaplı akbank kartına yolladım. izmir hikaye gibi geldi bana. açık adresi var elimde.. cep telefonundan buldurttum. az önce aradı. yurtdışında imiş. yarın 200 yolla kargoyu yollatacam dedi. yollasam diye düşünüyorum... eğer gelmezsede 750 yerine giderim evine... veya bulurum onu 1 milyar alırım.. 200 ü yollayayım mı sizce?
kardes. Bence sen nerde oturuyosun bilmiyorum ama... Yanına saglam iri taneli bi kaç arkadas al Bas git bu arkadasın oldugu yere.. ve ver parayı istemiorum malı de ondan alıcan mal da hayırlı cıkmaz..Böle adamlara uyuz oluyorum ya.. Tanıdık mafya benzeri insanlar varsa iderk onlara soyle yada.. kısa ve etkili çözüm olur:))
Kargoya ekledim dediği şey nedir aldığın malın bir parçası mı boyle bir parçayı alacağını soylemişmiydin önemli nokta burası.Senin istemedigin bir şeyi gondereceğini söyleyip senden nasıl para isteyebilir?