Şimdi Ara

Bir sorum olucak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Domain sorgulama sohbetinin üstüne konu açtım , kusura bakmayın. Bu telif hakkı ve hakları ile ilgili bri sorum var:

şimdi "x" adıyla bir site düşünün ve sitenin içeriği bir oyun... Üyelik paralı olucak ama. Kullanıcı oyuna girdiğinde , "özel"isimler görecek sitede.. Mesela , futbolcu isimleri...Peki bu isimler için telif hakkı ödenir mi? ya da başka bir durum söz konusu mu? Yani ben yarın öbürdün bir oyun yapacağım futbolla ilgili ve içinde Türkiye Ligi olucak dediğim zaman hangi konuda durup düşünmem gerek?

örnek verebileceğim bir site

http://www.hattrick.org/

yani bu adamlar , her oyuncu için bir telif hakkı ödemişmidir?

Siz konuyu anladınız gibi... Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...

• Ben o sitede gerçek bir kulüp veya oyuncu adı göremedim? Ayrıca evet. Siten biraz büyüdükten sonra başına bela alabilirsin. (Özellikle üyelik paralı olduğu için.)
  • @Talvehtia abi ,

iyi güzel hoş diyorsunda , Mynet o zaman kapatılmalı... Benim sorduğum soru tam Mynet te örneklenebiliyor...

Bir sorum olucak

Senin dedeğin düşünce ile olursa,Mynet kapatılmalı idi. Sebep :

-Üyelik Paralı

-İsim hakkını verip vermediği belli değil (ama verildiğinin herhangi bir ispatı yok)Verilmedi diyebiliriz.

-Üstüne , alınan para karşılığı , dışarıya verilen "hediye" var. İlk üç

Sonuç itibariyle , böyle bir site yapılırsa , kapanmayı geçtim , yapılmayı da geçtim, başımıza gelebilecek sorun ya da sorunlar neler olabilir? Umarım daha iyi açıklamış oldum

• Pardon? Gösterdiğin sitede takımın bilgileri, istatistikleri ve haberleri var. Görüntüdeki java programının kime ait olduğunu veya ne olduğunu bilmiyorum. Ama bildiğim kadarıyla Mynet futbol Takımlarının adını ve gerçek oyuncuların adlarını kendi ürettikleri bir oyunda kullanmıyor. Eğer bu isimlerin haberlerde bile kullanılması yasak olsaydı tüm spor siteleri kapatılırdı. Mynet'in paralı üyeliğine dair birşeye rastlamadım ama eğer bir oyunda bu isimler kullanılıyorsa ve bu oyunu oynamak paralıysa, yani bu oyun PAZARLANIYORSA tamamen suçtur. Sitenin kapatılması dışında tazminat davaları da açılabilir.

Eğer bu anlattıklarım suç olmasaydı Fifa gibi, menejerlik oyunları gibi oyunların hiçbiri bu isimlerin telif hakkını almakla uğraşmazdı. Veya Hattrick gibi bir site daha çok ilgi çekeceği ve gerçekçi olacağı için gerçek takımları ve oyuncuları kullanırdı.

Senin bahsettiğin sistemde bu telif hakkı olan isimler bir oyunda kullanılıyor ve bu oyun dediğim gibi pazarlanıyor. Bu bir markanın logosunu alıp t-shirte basmak sonra da satmaya benzer. Doğrudan suçtur. Telif hakkı kanunları ve cezaları da doğrudan bu gibi durumlar için konulmuştur.

Umarım daha iyi açıklamış oldum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 3 Nisan 2007; 2:08:53 >

• sanırım alttaki resim açıkca olayı ifade ediyor. :) Ne yazik ki paralı :) işin ilginç tarafı , telif hakkı namına herhangi bir ibare de yok...

Bir sorum olucak

bu kısımda görünen abonelik altında oyunun pazarlanması

Bir sorum olucak

Bu kısımda ise , olayı pazarlayıp , ilk üçe giren arkadaşlara "hediye" verilmesi.

Şimdi olaya tekrar bakmak gerek.

Hattrick konusunda yanıldım , kabul

Benim öğrenmek istediği , MYNET kalkıp bu kluplere "telif hakkı" ya da "isim hakkı" yada "isim kullanma" namına herhangi bir ücret verdi mi? Çünkü , bir başka arkadaşımız bu tip bir site yapıp piyasaya sürse kimbilir başına neler gelecek ? benim öğrenmek istediğim budur.

Buarada sadece ikimiz tartışıyoruz bu konuyu , farkında mısın abi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar acil bir sorum var !
    13 yıl önce açıldı
    Beyler bir sorum var
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.