ben bu sene 18 yaşını geçtiğim ve liseyi bitirdiğim için babamın sigortasından çıkarıldım. şu an hiç bir sağlık güvencem yok ve tabi üniversite sınavında istediğim yeri alamadım. ancak açıköğretime yetecek kadar puanım var
soru şu _
şimdi ben açıköğretime kayıt yaptırsam (2. tercihlerde) babamın sigortasına girebilirmiyim ve sigorta için açıköğretime kaydolursam sigorta primi yatırmaktan daha ucuza gelirmi ? bana bir senelik tek lazım ve açıköğretime kaydolursam bu sene tekrar gireceğim öss de puan kırılıyormu .. biraz uzun kusura bakmayın. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Birincisi açıköğretime kayıt olunca seneye puanının kırılmaz....
İkincisi konusunda sana şu şekilde yardımcı olabilirim;ben babam vefat ettiği için çok cüzi bir miktar Bağ-Kur dan maaş alıyordum,liseyi bitirdiğim zaman kesilmişti ama açıköğretime kaydolunca tekrar bağlandı....
Tabiki maaş ile birlikte sağlık karnemide tekrar kullanmaya başladım....
hmm peki açıköğretim kayıtları için yıllık ne kadar ödenir orta dereceden bir bölüm için.
bu arada babana Allah rahmet eylesin.
quote:
Orijinalden alıntı: sonsuzluk27
hmm peki açıköğretim kayıtları için yıllık ne kadar ödenir orta dereceden bir bölüm için.
bu arada babana Allah rahmet eylesin.
Sağol hocam....
Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene 170 TL birinci dönem,170 TL ikinci dönem ödemiştim....
Bölümüm İşletme idi,bu sene değiştirdim bölümümü Türk Dili ve Edebiyatı yaptım ama açıköğretim bildiğim kadarıyla tüm bölümler aynı fiyat....
tşk ederim bi kayıt yapalım.. bakalım ne olacak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme