Şimdi Ara

Bir süre sonra USB girişleri çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus n61ja dizüstü bilgisayarım var. Bilgisayarı açtıktan 15dk - 1saat sonra usb girişleri çalışmamaya başlıyor. Bilgisayara AirTies wus 300 wireless adaptör, creative 5.1 harici ses kartı ve logitech performans mx takıyorum. Driverlarda bir sorun olmadığını düşünüyorum çünkü bilgisayara 3 kez format attım ve aynı sorun devam ediyor. Ayrıca usb girişleri çalışmadığı zaman bilgisayarı kapat dediğimde Kapatılıyor ekranında kalıyor. Güç düğmesine basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

• up
  • güç denetimime gir sağ attA yada denetim masasından ordaki ayarlarda usb aygıtları güç tasarrufu için durdur gibi bir ibare var onu hiçbir zaman olarak seç yada zamanı uzat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freeline

güç denetimime gir sağ attA yada denetim masasından ordaki ayarlarda usb aygıtları güç tasarrufu için durdur gibi bir ibare var onu hiçbir zaman olarak seç yada zamanı uzat.

usb aygıtları güç tasarrufu için durdur gibi bir ibare yok ama high perfomancede de kullanınca aynı sorun devam ediyor. Sorun wireless adaptöründen kaynaklanıyor. Onu takmadıkça bir sorun yok taktıktan yaklaşık 30 dk sonra usb girişleri çalışmamaya başlıyor ve bilgisayar kapanmıyor. Ama format atmadan önce adaptör sorunsuz çalışıyordu. Driver kurulumunu da öncekiyle aynı yaptım.
  • up
  • yardımcı olacak yok mu?
  • Hocam kusura bakmayin ama laptopun kendi wireless i yok mu? neden usb stick seklinde bir wireless aldiniz tekrardan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Hocam kusura bakmayin ama laptopun kendi wireless i yok mu? neden usb stick seklinde bir wireless aldiniz tekrardan?

Laptobun wireless ı fazla çekmiyor. Bu adaptör önceden vardı ve bunu uzatarak kapının önüne koyuyorum daha iyi çekiyor.

Sorunun yazılımsal olmadığını anladım. Bios kaynaklı olabilir mi bilmiyorum. Bir de laptobu açık şekilde odadan odaya sarsmadan taşıdıktan sonra donuyor.
  • Wireless modulun modeli nedir wus300 den bahsetmiyorum. bende de laptop var. bendeki wireless wus300 den fazla ag bulabilmekte
  • quote:

Wireless modulun modeli nedir wus300 den bahsetmiyorum. bende de laptop var. bendeki wireless wus300 den fazla ag bulabilmekte

Atheros AR9285.
  • 4965 yada 5300 draft-n destekli intel chipsetler tavsiye ederim. Birde laptopun wireless icin kac tane anteni oldugunu ogrenebilirseniz cok cok iyi olur
    bende wus200 ve wus300 var. ayrica gigabyte in draft-n 300 wifi pci-e kartı ve laptopumda 4965 chipset intel wireless kart bulunmakta. En iyi cekim 4965 de...
    Usb lerin kullanilamamasinin nedeni ise aşırı yüklenme. wus300 çok fazla guc ceker. aşırı ısınması zaten bunu gosteriyordur. Ben olsam wireless kartımı degistiririm.
  • quote:

4965 yada 5300 draft-n destekli intel chipsetler tavsiye ederim. Birde laptopun wireless icin kac tane anteni oldugunu ogrenebilirseniz cok cok iyi olur
    bende wus200 ve wus300 var. ayrica gigabyte in draft-n 300 wifi pci-e kartı ve laptopumda 4965 chipset intel wireless kart bulunmakta. En iyi cekim 4965 de...
    Usb lerin kullanilamamasinin nedeni ise aşırı yüklenme. wus300 çok fazla guc ceker. aşırı ısınması zaten bunu gosteriyordur. Ben olsam wireless kartımı degistiririm.

1 ay öncesine kadar wus300ü sorunsuz kullanıyordum sonradan böyle oldu ve donmalar başladı. Yine de wireless kartlarına bir bakayım. Yardım için teşekkür ederim.

• Hocam wireless kartlarini anca 2. elde bulabilirsiniz.
    intel in 4965, 5300, 6300 gibi modellerine bakmanizi tavsiye ederim. 3 antenli olanlar draft-n destekli cekim kuvveti oldukca fazla olan modellerdir.
  • Yıllar olmuş ama belki birilerinin başına gelirde çözüm bulamaz diye yazayım. Böyle bir hata acpi nin biostan kapatılmasıyla olusur. bıos pili bitmiş yada istem dışı kapatmış olabilirsiniz. acpi yi aktif hale getirirseniz sorun giderilecektir
  • neredeyse 11 yıl olacak ama aynı sorun benim başıma da geldi. şimdi bir deneyeceğim acpi olayını...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.