Şimdi Ara

Bir telefonun doğuşu: İşte A'dan Z'ye üretim süreci (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstihdama ve üretime destek olduğu için teşekkürler.
    Başarılarının devamını dilerim.

• emresalvation kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emresalvation -- 13 Eylül 2018; 17:7:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    insan olmani belirtmen guzel. ben farkli birsey sanmistim.

• Tamam mukemmel birsey bu uretimi yapmak ancak su soz bana komik geliyor ^YERLI URETIM^ ne yerli uretimi ya anakart diyen makinen japon, test yapan makinen cin, montaj aparatlarin cin, yazilimin ABD ne yerlisi? sadece uretim yapmalarina tebrikler. Yoksa bu ulkeden hicbirsey olmaz bulunani kullanmak ve tuketmekten baska birsey degil. Bu ulke en tuketim ulkesi yerli olan tek sey var oda YALANLAR

• gercekten gurur verici yerli malı diye bize yutturmaya calısıyorlar diyen salak sürüleri bugun dünyanın enbuyuk firması olan apple telini cinde ürettiriyor bizim telimizin baskı devresinden toplanmasına kadar bizim fabrikamızda gerceklesiyor gercekten gurur verici

• Öncelikle, Erdi Bey paylaşımınız için teşekkür ediyorum.
    General Mobile'nin ülkemizde cep telefonu için böyle bir pcb basım, üretim hattı olduğunu bilmiyordum. Ülkemizde bu zamanda kendini geliştiren firmalar görmek gerçekten gurur verici. Kendilerini tebrik ederim.

Sayfaya yazılan yorumları şöyle bir okudum. Bazıları artık o kadar kimliklerini kaybetmiş ki, gerçekten bunlar bu ülkede nasıl hala barınabiliyor anlam veremiyorum.
    O kişilere birşey söylemek istiyorum.Şunu o asimine olmuş beyninize sokun:
    General Mobile, buzamana kadar hiç bir zaman tamamen milli telefon üretiyoruz diye birşey iddia etmedi, General Mobile'nin, çinli üreticilerden telefon alıp marka basıp sattığı dönemleri hatırlıyorum. O zamandan bu zamana bu adamlar gerçekten büyük yol kat etmiş ben videodan bunu anlıyorum. Konuyu sulandırmak isteyen çocukların, ilerde bu telefonun tüm bileşenleri yerli imkanlarla üretilse dahi, kullanılan ham madde ithal edilmiş diye yorum atacaklarınıda tahmin edebiliyorum.Elektronikte kullanılan değerli metal ve madenlerin çoğu zaten Çin'de çıkıyor.Bu işin bir sonu yok. Demek istediğim, bu kişilerin amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.

Üretim yapan makinelerin üretimi konusuna gelirsek, bu makineler zaten çoğu zaman başka firmalar tarafından üretiliyor,önemli olan yerli alternatiflerinin olması, oda bir gün olur umarım. bu konudaki yabancı kaynaklardan araştırma yaparsanız zaten örneğin İşlemci üreten makineyi işlemci firmasının veya işlemciyi üreten fabrikanın üretmediğini vb. Görebilirsiniz. Her firmanın odak noktaları farklıdır.Teknoloji dediğimiz kavramda zaten budur. Teknoloji, üretimin başından sonuna kadar kullandığınız prosestir. Teknoloji kavramı son tüketiciye sunulan bir ürün değildir.

Üretim hattına gelirsek, bazı kişilerin aklına insan faktörünün çokluğu gelmiş olabilir. Size dünya ile kıyaslayabilmeniz için bir örnek vereyim, Halen foxconn gibi dünya devi fabrikalarda bile 700bin+ çalışıyor. Cep telefonu,bilgisayar bileşenleri üretiminde hassasiyet çok önemlidir. başka bir şey yazmama gerek yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf712 -- 13 Eylül 2018; 19:39:5 >

• Bu vatandaşlarla bu ülke gram ilerlemez.
    Bizde istiyoruz dünyaca ünlü markalarımız olsun ama olmuyor.
    Arçelik 70 yıllık firma.
    Vestel 35 yıllık firma.
    Kendilerine ait bir tane işlemci, panel, buzdolabı kompresörü, müzik seti, ekran kartı, klima, rem yok.
    Anladık hep aynı haltı yazıyorsunuz iphone bile herşeyi kendi yapmıyor.
    Htc, sony bile vs vs.
    Anlamadığınız nokta onlar %70 kadar kendileri bir şeyler üretiyor.
    Bizde %10 bile yok.
    Var sananlar echeli cühelâ sürüsü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    millet elestiri yapmaktan birsey uretmemis. adamlae fabrika kurmus biyerden baslamis. siz hala olumsuz elestiri yapiyosunuz. siz emeklemedenmi koştunuz. adamlae baslamislar bi sekilde gecde kalsalar. bu arada htc yuzde 70 kendi ürettiği seyi nedir. htc islemcimi yapiyor yada ram yada ekran. yüzde 70 e nasil cikiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: emresalvation

millet elestiri yapmaktan birsey uretmemis. adamlae fabrika kurmus biyerden baslamis. siz hala olumsuz elestiri yapiyosunuz. siz emeklemedenmi koştunuz. adamlae baslamislar bi sekilde gecde kalsalar. bu arada htc yuzde 70 kendi ürettiği seyi nedir. htc islemcimi yapiyor yada ram yada ekran. yüzde 70 e nasil cikiyor.

Bötölörö höp.
    Löp.
    Yaş kaç.
    Biz hiçbir şey yapamayız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresalvation

Türkçe özürlüsü kimseyi mağaradan bile saymam.
    Sağdan yol al.
  • Güzel video güzel insanlar. Daha iyisi için üretime devam. Türkiye'de üretilen mallar için vergi indirimi istiyoruz.

• Başı açık bir kaç bayan çalışanı da görmesem fabrika İran'da mı diye düşünecek oluyor insan.

• strathmorea kullanıcısına yanıt
    Sen başka konularda özgürlükten falan bahsedersin şimdi.
    Nick demek sevdiğin bir isim demek. Neden sevdiğin isimler Türk ile özdeş değil de Roma dönemi Rum Yunan Avrupa bölgelerinin çokça kullandığı saint ile başlıyor? Belki de senin karakterin zayıf olduğu için şuan senden daha iyi karaktere sahip bir kişinin adını ithal ettin. Üzülme belki GM yakında senin için yerlisini yapar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.