Şimdi Ara

Bir windows lisans(ürün) anahtarı kaç defa kullanılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba elimde lisanslı windows 8.1 mevcut. Henüz yeni kurdum ve olası bi durumda format atmam gerektiğinde windowsu yeniden kuracağım. Tekrar kurunca muhtemelen lisans anahtarını tekrar isteyecek ama bilmediğim için soruyorum, tekrar isterse aynı lisans anahtarını kullanabilecek miyim? Başka bir bilgisayarda kurmak istemiyorum sadece bilgisayarımdaki windowsu silip tekrar kurmak istediğimde aynı lisans anahtarını kullanabilir miyim? Eğer kullanamazsam nasıl formatlamalıyım? Windowsu imaj dosyası halinde indirmiştim. Önceki işletim sisteminde kaldı kurulum yaparken formatladım o da gitti. Tekrardan kurulu windowsu imaj dosyası(.iso) halinde yedekleyip oradan format gerektiğinde yeniden windowsu kurmak için kullanabilir miyim sorun olur mu?

Çok sordum biliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRALTARIK -- 19 Şubat 2015; 14:35:39 >

• Sağ taraftan, Ayarla/Bilgisayar ayarlarını değiştir/Güncelleştirme ve Kurtarma/Kurtarma yolunu takip edip gelen seçeneklerden yeniden yüklersen key girmen gerekmiyor. Ayrıca ben de 8.1 kullanıyorum bu güne kadar 6-7 kez sıfırdan yükleme yaptım bir sorun olmadı. Kaldı ki öyle bir durum olunca Microsoft Müşteri Hizmetleri ile sorunu halledebilirsin.
    Tabi en kolayı ve sağlıklısı, tüm program güncelleme vs. yükledikten sonra harici bir diske yedekleme yapıp oradan geri yüklemek.
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Peki bana yedekleme yapabileceğim bir program söyler misin? Yedeklemeyi yine .iso biçiminde mi yapacak? Yedeklemeden yeniden yüklerken windows kurulumunu nasıl yapacağım? Diski biçimlendirince yedeklediğim diskten kurduğum windows sürücüleri yüklü bir biçimde mi gelecek yoksa sıfır olarak mı?
  • KRALTARIK kullanıcısına yanıt
    Windows 7'de dahil sonraki işletim sistemlerinde programa gerek yok işletim sisteminde bu özellik mevcut.
    Denetim Masasına girişte Kategori görünümünü seç, sistem ve güvenlik başlığı altındaki "Dosya geçmişi ile yedek kopyalarını kaydet"e tıkla açılan pencerenin sol alt tarafındaki "Sistem görüntüsü yedekleme"ye tıkla daha sonra yönlendirmeleri takip et

Bilgisayarı ne zama yedekledi isen o zamana geri dönecek, yani o an hagi program güncelleme vs. var ise hepsi yüklenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 19 Şubat 2015; 15:44:17 >
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Peki ben işletim sistemini usb den kurmuştum usb de işletim sistemi dosyaları mevcut ama iso biçiminde değil, açık bi şekilde. Windows USB/DVD Download Tool ile iso dosyasını usb ye yazmıştım. Bunu geri .iso biçimine çevirmem mümkün mü? Ayrıca cevapların için teşekkürler.
    O konuda bilgim yok, Usb'ye yüklediğin ISO dosyası yok mu? Yoksa Windows'un sitesinden yenisini indirebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

O konuda bilgim yok, Usb'ye yüklediğin ISO dosyası yok mu? Yoksa Windows'un sitesinden yenisini indirebilirsin.

Vardi fakat önceki işletim sisteminde kaldı onuda win8 yüklerken formatladım silindi. Microsoftun sitesinden indirdim diyelim, aynı bu bilgisayara yeniden kurduğumda önceki kullandığım lisans anahtarı yazsam etkinleştirmede bir sıkıntı çıkar mı?
    Aynı sürümü indirdikten sonra bir şey fark etmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.