Şimdi Ara

Bir Yazılımcının Gelecek Planı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, nereden başlasam bilmiyorum ama konuya direk giriyorum. 12.sınıf bilişim teknolojileri öğrencisiyim. Matematik, fizik görmediğimizi biliyorsunuzdur ki benimde ders çalışma yatkınlığım zaten yok. Velhasıl kelam, ben gelecek 2 yıl için kendime plan oluşturdum. Planın temeli tabi ki de yurt dışına gidebilmek. Ben bu plana göre gelecek 2 yılda full-stack developer olmayı hedefliyorum. C#, Javascript, ASP.NET, PHP, MSSQL'i zaten okulumuzda temel olarak aldık. Ben, boş günlerimde ingilizce kurslarına gidip, eve geldiğimde Javascript(Yanında bir framework), ASP.NET(Kurumsal şirketlerin ücretlerinin daha iyi olması[başlıca neden]), HTML+CSS zaten söylememe gerek yok. Bunun yanında MSSQL'i ileri seviyeye taşımak istiyorum. Bunların yanında algoritma teorileri gibi konulara 1 YIL SONRA yoğunlaşmayı düşünüyorum. Lafın kısası, üniversiteyi kazanmak benim için gayet zor, bende onun yerine full-stack developer olmayı hedefliyorum ama üniversite okumadı bu dememeleri için 2 yıllık İnternet ve Ağ Programcılığı okuyacağım. Zaten işte kendimi kanıtlarsam, yurtdışına gidememem için bir sebep yoktur diye düşünüyorum. Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?

• Dünyada da diploma zorunluluğu kalkıyor (ancak yerine dengi miktarda tecrübe isteniyor). Bunu sağlayabilirsen sorun olmaz ama sunu unutma x bir ükeye gitmek için başvurduğunda firmaya devleti soruyor. Neden bu? Bu özellikleri bizim ülkemizde bulamadığını ispatla. Yani gideceğin ülkenin ortalamasının üzerinde olman lazım ki gidebilesin.

Okumuş olmak için de meslek yüksek okuma. Yazılım geliştirme sadece okulda öğrenilen bir meslek olmaktan çıktı o yüzden yaptığın gayet uygulanabilir bir kariyer yolu.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Söylediğiniz durumları biliyorum, araştırmıştım (:
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni bir iş fikri ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.