Şimdi Ara

biraz garip gelebilir ama lütfen yardım edermisiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR

Arkadaşım birde manyetolu çakmaklar var.Ona bir düzenek yapıp öyle denesen.

mrb manyetolu çakmak hakkında bir bilgi buldum:)
    bu tip cakmaklarda cakmak taşı yerine manyeto bulunur cakmagin gazi onla ateslenir teknolojinin getirdigi nimetlerden biridir. canı sıkılan insan model, bu cakmagi parcalara ayirip, manyetosunu söküp arkadaslarinin kicina tutarak bastirabilir. bu islem sonucunda kica gelen elektrik akimi kurbanin sicramasina ve cesitli kufurler sarfetmesine sebep olur.

peki bu çakmaktaki elektrik'i nasıl olup ta bir kabloya aktarıp zamanlı şekilde çakmasını sağlayabilirim.
    bu basit devreyi açıklarmısnz?
    -bu iş içinden çıkılmaz hale geldi.
    bu söz doğru

en basit olan en zordur..

• quote:

Orjinalden alıntı: DonQuichotte

quote:

Orjinalden alıntı: salvador_dali
    bilgisayardan saat bilgisini almak tehlikeli olmaz mı -elektrik bu akar kaçar bi yerden çarpar 220 volt...!!!

merak etme, bilgisayardaki maksimum volt 12dir zaten.

quote:

Orjinalden alıntı: nowanda
    bir tane alarmlı saat al.(şu 1 ytl olanlardan)
    içini aç,bie buzer göreceksin.(sesin çıktığı parça.)
    o parçanın iki ayağı vardır.bu ayaklardan birer paralel bağlantı al.
    220/6 volt bir tranformatorün 6V ucuna bağla.
    220v ucundan ilginç voltajlar alabilirisin..!

abi naptın ya, minicik saatten elektrikli sandalye mi çıkarıcan

amaç elektrikli sandalye olsa başka şeyler de söyleyebilirim.burada ki amaç biraz gıdıklanmak sanırım.
    @salvador,
    dostum elektrik bilgin yoksa,bilen birisinden yardım al (uygulama için.) ya da bırak hiç uğraşma.
    transformator kullanmanın amacı voltajı yükseltip,akımı düşürmek.
    220 ucu biraz yüke bindiğinde çıkış baya düşer(düşük güç nedeniyle)fakat ilk dokunulduğunda bir şok hissedebilirsin.

• uygulama kısmını bilen birisiyle yapıcam.
    bizim okulda elektronikçiler umarız yapabilrler..
    fakat birilerinin bişi yapabilmesi için teorik kısmının işler konumda olması lazm.
    geri kalan pratiği yapıcak kişiye ait..

bu hafta sonuna bir adet tranformator + 555 devresi + osilator + manyetolu çakmak biraz da kablo alıcam.
    umarım elektrikçi ye gidince derdimden anlar
    deli deli bakmaz bize?
  • Dostum, hem piezo hem trafo almana gerek yok, ikisinden biri istediğin işi görür. Ama piezo mekanik güç ister. Anladığım kadarıyla sen bu aleti şaka için istiyorsun. Bu durumda benden bilgi çıkmaz haberin olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Dostum, hem piezo hem trafo almana gerek yok, ikisinden biri istediğin işi görür. Ama piezo mekanik güç ister. Anladığım kadarıyla sen bu aleti şaka için istiyorsun. Bu durumda benden bilgi çıkmaz haberin olsun...

yok yaa kardeşim ne şakası
    ahh şaka olsa keşke bu kdr çok kasmam

hem kendi kendime şaka yapıcam:)

projem gerçekten ciddi fakat açıklayamam ki size
    tek söyleyebileceğim

parapsikolojik bir hadiseye bilinçaltı birlikteliğiyle etki edebilmek sanatı;)

bi de beni çok korkuttunuz HV dokunmayın dokunmayın die
    yaa adamları elektrikli sandalyeye oturturuyorlar ölmüo dakkalarca(yeşil yol)
    ben şimdi 6 amp lık bişicik lemi ölcez!

korkak deriz kendmize sonra

• Organizmayı araştırın.

Diğer arkadaşları bilmem ama, muallakta bir proje için ben bilgi vermem. Kusura bakmayın...
  • arkadaşım yapmaya çalıştığın iş riskli! hele ki parapsikoloji deyip BDD sırasında elektriği vermeyi düşünüosan sakın yapma! bi işe girişmeden önce arştır derinlemesine! gümüş kordon falan var koparsa yanarsın!
  • biz aynısını okulda yaprdın 9v pili yükseltece bağlardık bir baışta çarpardı birde 7 8 kişi elele tutardık öyle çarpardı ama öldürmez. korkma onu alabilirsin
  • SALVADOR ARKADAŞ ;
    Hani oda parfümleri var. Belirli ralıklarla parfüm sıkıyorlar.onun mekanizmasını hiç gördünmü.içinde bir teyp motoru var.bu motor belirli zamanlarda sinyal alarak dönüyor ve parfümü bastırarak işini bitiriyor.senin yapman gereken o mekanizmayı alıp.manyetoyu bastıracak sekilde sabitlemen.zaman olayına gelince de
    elektrikçilerde satılan 24 saatlik tırnaklı tımerlar var onları kullanabilirsin.NOT:Ben bu dediklerimi uygulamadım.verimli olup olmayacağını ancak deneyerek anlayabilirsin.en azında bu tertibatın vücut için hayati bir zararı yok.İYİ GÜNLER.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum
    Bir diğer projeyi de üniv. arkadaşım yapmıştı. Malum uykusu ağır. Saatin alarmına bir anahtar bağladı. (Kurulan saatlerdendi.) Bu anahtarla bir oyuncak motorunu sürdü. Motorun miline bir serum lastiği bağladı, ucunda da metal bir ağırlık. Alarm çaldığında motor dönmeye başlıyor, ucundaki ağırlık da bir tencere kapağında davul çalıyordu. Uyanmayan beri gelsin...

abi öldüm gülmekten burada ya
  • eskiden bu sizin dediklerinizle saatli bomba yaparlardı neyseki artık cep telefonları çıktıda bir sürü teferruattan kurtulduk arkadaşın derdine gelince illaki gece istediğin saatte çarpılmak istiyorsan arkadaşlarında dediği gibi en basiti saat kullanmak buzzera gelen kabloları tetik olarak kullanıp çarpılmak istediğin volta yol verebilirsin ama senin elektriğe olan direncini bilemediğimiz için onu sen bulacaksın ama bayağı dikkatli olmanı tavsiye ederim. tetikliyeceğin devreyi 4n32 opto koupler ile kurmaya veya kurdurtmaya çalışırsan daha sağlıklı olur İYİ ÇARPILMALAR

• salvador... bu iş için aslında elektriğe gerek yoktu yani, çarpılmak için. gecenin üçte birlik kısmında kalkabilmek için şimdi hatırlayamadığım bir dua okurduk öğrencilik yıllarımızda. Tam niyetlendiğimiz saatte gözlerimiz faltaşı gibi kendiliğinden açılırdı, eğer tembellik edip uyumaya devam edersek bir müddet sonra yataktan aşağıya fırlatılırdık. Gecenin bir yarısı, pat küt yataklardan aşağı düşen arkadaşların gümbürtü sesleri hala kulaklarımda :) (şimdi bu mesaja çok ilginç cevaplar gelecek)
  • Bu kadar etkili dua nasıl unutulur?

Bir hatırlasan alarmlı saat üreticileri iflas bayrağını çekecek. Ha gayret...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.