Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik kampanyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eğer bireysel emekliliğe girmek birikim yapmak isterseniz.. Kampanya ürünümüzle ilk adımı atabilirsiniz

Minumum ödeme 50 TL ve 120 TL olan giriş aidatını almıyoruz.
    kızınız oğlunuz anneniz babanız kendiniz için girebileceğiniz bu sisteme minumum 50 tl ile başlayım istediğinizde arttırıp istediğinizde ara verebilirsiniz !

İstediğiniz takdirde randevu oluştururuz istanbul ve istanbul cevresine gelip sunum yapabilirim.

• bireysel emeklilik yapmak isteyenler
    parasını orta ve uzun vadede hassasiyetlerine göre
    çeşitli risk değerlendirmelerini de yaparak farklı argümanlarla değerlendirirse daha mantıklı olur
    döviz-borsa vs.., hemde istedikleri zaman paralarını çekebilirler

BES e gidrince durum değişiyor
    belli bir süre boyunca sistemden çıkamayacaksınız ,
    ille de çıkacak olursanız şu kesintisi bu kesintisi diye paramız pula döndürülecek.
    düzenli geliri olmayanlara kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    kesintiye ara vermediğinizde de kesintiler olacak
    sistemin artı ve eksilerini düşünerek herkes en doğru kararı kendisi verse daha iyi olur.

devlet katkısı iyi bir avantaj ancak yıllar sonrası için
    parayı borsaya atmak ve beklemek bence bence daha mantıklı
    hem kısa vadede de hisselerde artış olabilir biraz şans meselesi
    ama BES içinde paranız belli bir seviyeye gelecek diye uzun bir süre beklemek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 1 Haziran 2015; 23:53:41 >

• Merak etmeyin erken çıkanlar içinde formül mevcut .. Sıfır kesinti ile cıkabilirsiniz iletişime geçin lütfen Vakıfemeklilik & Vakıfbank
  • parayı yatırdığınız hesaplara yarın öbürgün hesap işletim ücreti de yansıtılacak
    bu sebeple kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    maaş alırken/maaş ödemesi yapılırken birsürü avantaj sıralanacaktır
    ancak yarın öbürgün çalıştığınız banka değişince avantajlar dezavantaja dönüşecek.
  • mehmetmetingülcan kullanıcısına yanıt
    birincisi hesap işletim ücreti diye bir kesinti yok..
    ikincisi maaş aldığınız bankayla bireysel emekliliğin bir alakası yok
    son olarak çalıştığınız banka değişince sözleşme ile kazandığınız yada bizim size sunduğumuz hiç bir ayrıcalığınız değişmeyecek.

İnsanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor . Öncelikle araştırın lutfen.
  • 1- bireysel emeklilik sisteminde böyle bir kesinti yok ama bankada açılacak hesapta böyle bir kesinti var

2- teorikte maaş alınan bankayla bireysel emekliliğin bir alakası olmayabilir
    ama pratikte bakarsak birçok müşteri bu anlaşmaları maaş aldığı banka ile yapıyor sonradan maaş alınan banka değişince ödemelerde sorunlar oluşuyor.
    şöyleki : x bankasından maaş alırken x1 şirketinden bes yapıyorsunuz ödemeler x bankasındaki hesaptan otomatik yapılıyor
    sonra y bankasına geçince kişiler ödemeleri eski bankadan yapmalya devam ediyorsa hesaba parayı eft yapınca
    x bankası parayı x1 şirketine aktarırken hesaplardakn tırtıklama yapıp kalan parayı da sisteme yatırmıyor (bu arada biz ödemeler yapılıyor zannediyoruz)
    para yatmayınca da sisteme ara vermişiz gibi algılanıyor ve başka kesintiler ortaya çıkıyor (yönetim gider kesintisi şu bu...)
    BES yapıp sonradan banka değişseniz bile ödemeleri şirkete yaparken yeni bankadaki hesabınızı eski şirkete tanımlamanız gerekecek
    birkaç yıl sonra başka bir banka ile anlaşınca şirket yine aynı kalacaksa bu tarz işlemleri sürekli yapmanız gerekecek...

bankaları parayı tırtıklamasın diye düşünülebilecek ikinci alternatif de ödemeleri kredi kartı ile yapmak
    ancak bu durumda da kredi kartlarına yıllık üyelik ücretleri şu bu yansıtılıyor

12 yıldır bankalarla haşir neşirim ve birçok bankanın sistemini çözmüş vaziyetteyim
    ayrıca şu anda vakıfbank müşterisiyim. vakıfbank ile çalışırken başıma ne tür durumlar gelip gelemeyeceğini de çok iyi biliyorum.

Ödemelerinize kredi kartınızla devam edebilirsiniz. Eğer kullanmıyorsanız. Bankadan elden yatırabilirsiniz. yönetim gideri kesintisi ne kadar yatırdığınıza ve bulunduğunu plana göre değişir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BES çıktığı yıl bir plan açmıştım sonra sistemi kurcalayınca mantıksız olduğunu gördüm ama yarın öbürgün tekrar lazım olabilir düşüncesiyle
    ödemelerimi dondurdum yani uzun vadeli bekleme sürecindeyim. (7 yıldır beklemedeyim)
    çıkardığım sonuç şudur
    BES ödemeleri yapacağıma ayırdığım para ile kısa-orta-uzun vadeli kafama göre yatırım yapsam daha mantıklı oluyor
    uzun vade için parayı borsada sağlam kağıtlara atıyorum vergi de yok
    ayrıca aldığım hisseler kısa ve orta vadede de yeterince değerlenebilir biraz şans meselesi ama uzun vadede iyi kar ederim.
    orta vadede genelde iyi avanta getiren döviz ve kıymetli madenlerle ilgileniyorum
    kısa vadede de kısmen tl kalanı dolar olarak elimde tutuyorum
    bu şekil yapınca istediğim zaman istediğim kadar alıp bozdurabiliyorum
    hiçbir kesintiyle de karşılaşmayacağım.
    Sizi yatırım yaptığınız para biriktirdiğiniz için tebrik ederim. Hisse senedi piyasası alacağınız kağıdı bilmezseniz büyük bir risk taşır.

Şuan bireysel 5.453.360 kişi bulunmakta (egm verisi)bu insanlarında tek yatırımlarının bireysel emeklilik olduğunu düşünmüyorum.

Genel anlamda Bireysel Emeklilik Orta ve uzun vadede getirisi en yuksek birikim aracıdır. %25 devlet katkısının yanında . Bireysel emeklilik fonlarını bir sepet ortalaması alıcak olursak %15 civarında da getiriye sahiptir. bu getiri fon tercihleri ile doğrudan alakalıdır. 1 haftada % 5 kazanabileceğin gibi % 5te kaybedebilirsin.

Hisse senedi al satlarda aracı kurum komisyonu vardır. Ve kar ın üzerinden stopaj kesilir. Bireysel emeklilik sisteminde sadece getiri vergiye tabidir.
  • yatırım yaptığım için tebrik eden kişilerden biri oldurnuz sağolun
    genelde u-30 kağıtlarından faizle iş yapmayanları tercih ediyorum
    mevsimine göre bazen u-50 u-100 hisselerine de dalabilirim.
    300-500 liraya aldığım bir hisse 3000-4000 tl olmadıkça satmıyorum.
    zaten bu seviyede satınca ödediğim komisyon devede kulak kalıyor.

bes sistemi sabit getirisi olan kişiler için faydalı gibi gözükmekle beraber
    benim gibi hassasiyeti olan arkadaşlar uzak dursa iyi olur diye düşünüyorum.sonuçta %25 risksiz kazanç var.

bence uzun vadeli getirisi en yüksek yatırım aracı borsadır kim ne derse desin ben böyle düşünürüm

ayrıca forex sistemleri de var sistemi çözebilirseniz alım satım noktalarını hesaplayacak robot yazılımlar ile para kazanmak mümkün.
    gerçi bu kazanılan para da hassasiyetlerime göre biraz şüpheli bunu da belirteyim. oturup para kazanmak istemiyorum.
    paramız cebimizde durduğu her gün eriyip gittiğinden kendimize göre önlem alıp korumalıyız.
    kimisi parasını faize atabilir kimisi fon alabilir herkesin tercihine saygı duyarım ben bu şekilde bir yöntem tercih etmeyeceğim.

hisse senedi alım satımlarınızda portföyünüze göre aracı kurumlarla oturup anlaşabilirsiniz hangisi işinize gelirse oraya geçersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.