Şimdi Ara

BİREYSEL EMEKLİLİK YALANINA KANMAYIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
4
Favori
2.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Faiz yerine a tipi fon olursa tümü hisse senedinde değerlenir. Hem daha çok kazandırır. Yine de içinde banka hisseleri de bulunuyor. Faizden para kazanan şirket de olmasın derseniz, parayı çekip kendi istediğiniz hisselere yatırarak hem daha yüksek getiri sağlar hem de komisyon ve ücretten kurtulursunuz. Hisse riski istemem derseniz de altına altın veren katılım hesabında düzenli olarak biriktirebilirsiniz.
  • 2 ay geçsin anında çıkış. Fonlara güven olmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başta bulunduğu dönemde en çok kâr eden 10 şirketten 7'sinin bankalar olduğu bir iktidardan ne beklersin? GSS'yle bilmem neyle halkı nasıl daha çok sömürürüz diye uğraşıyorlar. Bireysel emeklilikle bize paramı verecekler? LOL
  • .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felina -- 18 Mayıs 2020; 3:52:34 >
  • Yorumlarda gözden kaçırdığım bir nokta var mı bilemiyorum emeklilikle ilgili hem BES hem de SSK tarafında şu konulara da dikkat çekmek isterim:

Yıl 2017 ve an itibariyle dolar 3,8 ; euro 4. En ünlü finans uzmanlarımız, ekonomistlerimiz bile bu rakamın azalacağını, hatta ve hatta aynı kalacağını söyleyemiyorlar. Bunun dışında paramız yalnızca dolar ve euro dışında değil diğer para birimleri karşısında da aynı şekilde değer kaybına uğramaktadır. Bize sunulan sisteme karşın kendimden örnek vermem gerekirse SSK başlangıç tarihim itibariyle 9000 gün sigortalı prim gün sayısı ve 65 yaşa tabiiyim. Şu an yaşım 22 ve en iyi ihtimalle 2060 senesinde emekli olacağım. Devlet bana diyor ki sen şimdi para ver, en azından 10 yıl sonra toplu para alınca emekliliğinde daha rahat edersin.

Şimdi bu sistemi savunan arkadaşlarıma bazı sorum şu?
    10 yıl sonra(şimdi sisteme giriş yapılsa 2027'de) bize ödenecek olan tutarın diğer para birimleri karşısında değerinin ne olması bekleniyor ki bu sisteme giriş yapalım?

• bugün itibari ile sistemden çıksam (750 lira yatırdım) geri alacağım miktar 29 lira 70 kuruş.

5 yıldan önce sistemden çıkarsam ve bu fonlarda param kalmaya devam ederse yatırdığım kadarını geri alacağım. yani şimdi 5 bin lirayı bankaya atıyorsunuz 5 yıl sonra da paranız 5 bin lira olarak kalıyor.

BES böyle birşey

Bes yaşı 45 e gelmiş olan, aylık en az 300-400 lira ödeyebilecek olanlar için yapılmış bir sistem ki hatta paramızın hızla değer kaybettiğini düşünürsek BES hiçbir kişiye yaramayan tamamıyla Bankalar ile devletin el altından anlaşarak çıkartılmış bir Banka Evrimleştirme Sistemidir. otomatik katılım ile zorunlu tuttukları süreyi doldurduktan hemen sonra çıkış yapın, bunlara bir liranızı dahi kaptırmayın.

ben bugün itibari ile ödemelerimi süresiz olarak durdurdum. bir gün sosyal bir devlet olursak, halkı düşünen bir devlet olursak o zaman düşünürüz BES'i. şuan ki sistem tamamen zengini zengin etmek adına ve insanların hayallerini kendilerine borçlandırarak çaldıkları bir sistem.

• Ben de kaydoldum, bazıları hemen 54 yaşında galan gilan demiş. Banka beni ümivrrsiteden mezun olunca çekersin falan dedi, mantıklı geldi. Sizin dediğinize göre gençler tamamen salak yerine konuyo

Neyse ki ben cayma süresi geçmeden farklı bi sbeepten dolayı yatordığım 200liraya çektim çıktım zarar etmeden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cayma süresi 60 gün

ben ödemeleri durdurmama rağmen benden sistemden çıkana kadar her ay 2 tl kesileceğini söylediler.
    aşağı da ki ekran görüntüsü benim bakiyem, yatırdığım miktar, benden kesilecek tutar ve şuan çıkmak istersem alacağım miktarı gösteriyor.

BİREYSEL EMEKLİLİK YALANINA KANMAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muskeder -- 25 Ocak 2017; 16:57:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.