Benden birisi böyle bir talepte bulunsa ben yürür giderim ama öyle bir sorunum yok işte :) En son 2 yıl önce Millenicom beni CGNAT'a sokmaya çalışmıştı, itiraz ettim, burnunuzdan getiririm dedim, 1 hafta içinde Dinamik IP'ye geri çevirdiler... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
'Bireysel Fiber Modem Kullanım Bedeli' Hakkında (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ben uzun süredir cgnat içerisindeyim. Telekom a yazmayı düşündüm ilk zamanlar ama bir süre kullandıktan sonra alıştım doğrusu. Bazen siteler doğrulama çözdürüyor ama çok zaman almıyor o da. Ping sorunum veya hız ile ilgili sıkıntım oluşmadı çok şükür. -
CGNAT olayı bambaşka bir olay...
Ayrı bir KONU o, ona vakit yetmez, BAŞLIK açılması lazım o mevzu için.ISS'ler her daim kullanıcısının peşinde ne koparırım ondan diye...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kulübünü kurmuştum, bekleriz çaya.
https://forum.donanimhaber.com/cgnat-ta-olanlar-kulubu--145920808 -
quote:
Orijinalden alıntı: CharmlanderKonu tabii ki ₺15 için değil...₺15x10.000.000 için...
En başından beri söylüyorum, bu çok saçma ve bana bunu diretseler THH'yi geçtim Tüketici Mahkemesine giderim diyorum ama kimse pek sallamıyor olayı.Veririm parasını geçerim n'olcak ki diyor.Zamanında çok kişi ile bu konuyu tartıştım.BTK kararı denilip duruyor.Nerede bu BTk kararı? Yok ki öyle bir karar.ISS'ler her ay öpüyorlar müşterilerini.Diyorum;Bakın böyle bir şey yok, kullanmadığınız bir cihaz için neden modem kirası ödüyorsunuz? Aklınız mantığınız alıyor mu böyle birşeyi? Kimse sorgulamıyor, araştırmıyor, ödüyor, geçiyor.
Şimdi ben gidip Turkcell'den hat alsam ve Turkcell bana Samsung Galaxy S3 kiralamak zorundasın benden başka cihaz kullanamazsın kullanmaya çalışsan bile ben sana PIN/PUK bilgilerini vermem dese ve senin elinde Galaxy S21 olsa.Sonra sen bir şekilde PIN/PUK bilgilerine ulaşıp kendi cihazını kullansan ama kullanmadığın antika Galaxy S3'ün kirasını da her ay ödesen ne düşünürsün?
Bakın kirası diyorum, cihazın mülkiyeti bile size ait değil.Bu olay da aynen böyle.Bu duruma bu açıdan baksın insanlar lütfen.
Bu arada BTK 2012 yönetmeliğinden bir madde daha buldum (7/A 2.ç.) :
Kaynak : https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=15896&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5
Ben de aynı düşünceleri paylaşıyorum. Araştırmarlarım sonucu bunu Türk Telekom fiber internet alt yapısını kullanan her firma uygulamak zorunda. Sanırım olay TT'nin dayatmasıyla oluyor. Muhtemelen TT'nin haracını ödüyoruz. Ben de aylık modem ücretinin 9 lira olduğu ve aynı fiyata 2 kat hız sunan Netspeed'e geçme kararı aldım. Millenicom bu ilgisizlikle daha çok müşteri kaybeder. @millenicom
-
Dosltar, ben de bu haracı dayandırdıkları yeri bilmiyorum ama bu yapılan iş ARPU'yu arttırmak için yapılıyor belli ki. Haliyle ISS'lerin bu konu için BTK ile ortak karara varmış olmasına şaşırmam çünkü BTK pazarı düzenleyici bir kurum olduğu için eriyen Türk Lirası'na karşı ARPU'lara destek olması için böyle bir karara varmaları şaşırtıcı olmaz. Hakeza Türk Telekom'un kendi başına kendi altyapısı için de böyle bir dayatmaya gitmesi da şaşırtıcı değil. Hülasa bu haracın alınmasının ISS'ler ve düzenleyici kurum için haklı sebepleri olsa da etik bir uygulama değil, tüketicinin zararına olan bir uygulama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 17 Şubat 2021; 9:6:47 > -
Merhaba PM üzerinden tarafımıza yapmış olduğunuz şikayetinize cevap verirken mesajları özel mesajlara kapattığınızdan tarafınıza mesaj iletememekteyiz. Sağlıklı günler dileriz.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-B780E0A07Ben de aynı düşünceleri paylaşıyorum. Araştırmarlarım sonucu bunu Türk Telekom fiber internet alt yapısını kullanan her firma uygulamak zorunda. Sanırım olay TT'nin dayatmasıyla oluyor. Muhtemelen TT'nin haracını ödüyoruz. Ben de aylık modem ücretinin 9 lira olduğu ve aynı fiyata 2 kat hız sunan Netspeed'e geçme kararı aldım. Millenicom bu ilgisizlikle daha çok müşteri kaybeder. @millenicom
Alıntıları Göster
-
Merhaba, benim hatam. Muhtemelen yıllar olmuş kapatalı. Geri açtım teşekkür ederim.
Çok teşekkürler hocam cevabınız için.
-
Merhaba hocam,
Öncelikle ISS'lerin her ne kadar haklı gerekçeleri olursa olsun yaptıkları olay tamamen haraca bağlama olayı.Yani seçenek olarak sunsunlar ona lafım yok ama "BTK kararıyla modemi bizden kiralamak zorundasınız ve haraç bedelini ödemelisiniz" ne demek?
Haydi onu geçtim ve BTK kararı nedir? Nerede yazıyor? Sürekli bir BTK kararı hurafesi ki ben şahsen öyle bir karar olduğuna dahi inanmıyorum.
Hem VDF hem de Millenicom bana cihaz hediye kampanyasıyla Huawei HG255s verdi.İki cihazı da sadece kurulum ekipleri gelip sinyal geldiğini görmek için kullandım tek sefer.Toplasan 10 dk. kullanılmamıştır her iki cihaz da.Kutularına koydum kaldırdım, hiç kullanmadım.Şimdi bana bu cihazlara haraç bedeli ödemek zorundasınız deseydiler ben nerede yazıyor bu madde bana gösterir misiniz diye sorardım.Haydi diyelim böyle bir BTK kararı var 2 dk. durmaz THH'ye başvururdum.
Böyle bir saçmalık mı olurmuş.Tamam kiralamak isteyen kiralasın lafım yok ama kullanmadığım bir cihaza ben neden haraç ödeyeyim ki?
-
Kesinlikle katılıyorum hocam. Belki önceki mesajım yanlış anlaşılabilir ama demek istediğim her haklı sebebe dayanan uygulamalar etik olamayabilirler.
Bu uygulama açıkça haraçtır. Etik değildir. Ha ISS'lerin bu haraç için haklı gerekçeleri olabilir ancak yine de bu durumu aklamıyor. Yani tamamen haraç, hiç olmazsa madem bu bedeli alacaklar karşılığında müşterinin fayda sağlaması gerekir, yani ev telefonu hizmetinde bile minimal düzeyde de olsa bir fayda varken, bu haraçts hiç yok. -
Hocam bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler, bende Millenicom'dan TürkNet'e geçiş yaptım henüz işlemlerim yeni tamamlandı. Millenicom ile görüştüğümde modemi geri göndermek zorunda olduğumu söylüyor bende durumun saçma olduğunu Türk Telekom altyapısı ve ekipmanları ile operatör değişikliği yaptığımı dolayısı ile modemin iadesinin gerekmediğini söylesem de laf anlamıyorlar malesef. Sizden ısrarla modemi geri istediler mi? geri gönderdiniz mi? son olarak TürkNet nasıl memnun musunuz? 2 yıl önce evimde ve ofisimde kullanıyordum ama her ay fix 2 defa gece 2-3 saat kesinti olur her ay fix 1-2 defa Türkiye geneli hız sorunu vs olurdu bunlar düzeldi mi acaba merak ediyorum.
-
Hocam 4 sene olmuş siz yazalı ama bir husus açıklığa kavuşturma noktasında birşeyler yazmak istedim. Bu CGNAT belası "statik IP hizmeti satın almayan/kullanmayan" tüm abonelere dayatılan ve dayatılmakta olan bir sistem maalesef. CGNAT havuzundan çıksanız da çıkmasanız da WAN (ISP) IP adresiniz modem restart sonrası değişiyor zaten dinamik olarak. Ha, son zamanlarda Telekom (son birkaç aydır) bazı bölgelerde CGNAT havuzunda olsanız da olmasanız da bilinmeyen sebeplerle statik IP kullanmayan abonelerin de IP adreslerini sabitlemiş durumda deniyor, lakin bu çok güncel bir durum ve henüz dikkat etmedim bu duruma. Saygılarımla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Eylül 2024; 15:19:14 >
4 senelik fiber abonesiyim zamanında zte h298a verdiler. bunca senede o cihazın parasını kaç defa ödemişimdir. zaten dağıttıkları routerlar da eskidi. comnet kullanıyorum ayda 50 tl kira bedeli ödüyorum. aşağı yukarı tüm isslerde 50 tl alınıyor herhalde. bu işin pek bir mantığı kalmadı özellikle benim gibi uzun süreli aboneliklerde. artık mülkiyeti bana geçmesi lazım. cihazı da istemiyorum alsınlar ben kendi routerimi kullanayım. bu 50 lira ücretinden kurtulalım. isteğe bağlı olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
eskiden böyleydi çoğunda.
sonra çıktı 'zorunlu kiralama' muhabbeti.
normalde belirli süre ödeme yaptıktan sonra cihaz bizim olmalı.
örn. cihazın garanti süresi bittikten sonra cihaz kullanıcının olmalı. iki taraf için de daha adil ve mantıklı olabilir bence.
-
Konu madem hortlamış bende yazayım bu modemden kira alma olayı zorla para almak yada haraç kesmekten farksız he bir defa ödeme mecburiyeti olsa kimse itiraz etmez alır koyar kenara kendi modemini kullanır yine.
Sonuç olarak görülen o ki forumlarda tepki vermek hiç bir işe yaramıyor bakınız konuyu açan bile sonucu yazma gereği duymamış çünkü sonuç hüsran büyük ihtimalle
Kısaca haraç vermeye devam çünkü bu konuda her kes (yada çoğunluk diyelim) kuzu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Eylül 2024; 1:39:6 > -
Kesinlikle bu modem kira olayının kaldırılması lazım. Evimde 2 internet var. İkisindede kendi routerimi kullanıyorum. Türk telekomun modemleri köşede yatıyor ve her ay faturaya kirası yazılıyor. Kullanmadığım cihazın zorunlu kirasını ödüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şirketler iki yıl bile dolmadan belki de bir yılda modemin ücretini kiralama bedeli adı altında çıkartıyor. Üzeri de hep kar. Zaten abonelik bitince modemi geri alıyor. O da kar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X