Şimdi Ara

Birinin şizofren olduğuna nasıl emin olabiliriz.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birisi var şüphe ediyorum ama emin olamıyorum. Halüsinasyon görmüyor yersiz korkuları var bazen fazla heyecanlı oluyor bazense saçma bir şey yüzünden üzülüyor. Annesinin ve babasının kendisini sevmediğini ve ne yapsa yaranamadığını düşünüyor. Din konularını çok araştırıyor ve hangisinin dogru oldugunu kendi bakış açısıyla bulamıyor. Mesela peygamberlerden birini görmeden inanamayacağını düşünüyor. Aklı zaten henüz çocuk gibi. Tabi bazı konularda. Yaşı 16. Sizce emin olmak için ne yapabilirim?
    -Doktor veya açıkça sorular önermeyin hemen kırılıp küsüyor. Bir kere doktora gitmiş şizofrenlerin kullandığı bir ilaç verilmiş ama onu kullanınca takip edildiğini hissediyormuş kullanmayı bırakınca normale dönmüş.

• Asla emin olamazsın. Cünkü şizofrenler sanıldığı gibi belirtiler vermeyebilir bazen. Ve ne yaptığını ne ettiğini cok iyi bilmen gerekir. Özel olan herşeyini bilirsen belki. Göz temasına dikkat edebilirsin mesela cok göz teması kuramayabilirler. Ve farklı bi insan olması gerek kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabukk1

Asla emin olamazsın. Cünkü şizofrenler sanıldığı gibi belirtiler vermeyebilir bazen. Ve ne yaptığını ne ettiğini cok iyi bilmen gerekir. Özel olan herşeyini bilirsen belki. Göz temasına dikkat edebilirsin mesela cok göz teması kuramayabilirler. Ve farklı bi insan olması gerek kesinlikle.

Her şeyini biliyorum. Davranışları genel olarak normal hiperaktif gibi sürekli bir şeylerle ugraşmak istiyor bunu yazmayı unutmuşum.
  • Bu konuda yardımcı olabilirim sanırım 2.5 senedir ilaç kullanıyorum.Abilify ile başladım, Risperdal kullandım şu an Solian'a geçirdi doktorum. İlaçların pek bir faydasını göremedim hala da bir şeyler görmeye devam ediyorum. İlk zamanlar korkutsa da artık alıştım diyebilirim.Fakat bu ilaçlar öyle aniden bırakılacak ilaçlar değil, tepetaklak yapabilir insanı keşke önce doktora danışsaydınız. Ona sakın hasta gözüyle bakmamanız gerekir.Yaşının gerektiği gibi davranın derim.Genellikle bir boşluk veya arayış içerisinde olan insanlarda oluyormuş şayet bende de öyle başladı.Din konularını araştırması da bu yüzdendir sanırım.İmkanınız varsa farklı aktiviteler yaptırın ne bileyim bir piyano kursu fln olabilir. Yeter ki kendini yalnız ve boşlukta hissetmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiskoKralı

Birisi var şüphe ediyorum ama emin olamıyorum. Halüsinasyon görmüyor yersiz korkuları var bazen fazla heyecanlı oluyor bazense saçma bir şey yüzünden üzülüyor. Annesinin ve babasının kendisini sevmediğini ve ne yapsa yaranamadığını düşünüyor. Din konularını çok araştırıyor ve hangisinin dogru oldugunu kendi bakış açısıyla bulamıyor. Mesela peygamberlerden birini görmeden inanamayacağını düşünüyor. Aklı zaten henüz çocuk gibi. Tabi bazı konularda. Yaşı 16. Sizce emin olmak için ne yapabilirim?
    -Doktor veya açıkça sorular önermeyin hemen kırılıp küsüyor. Bir kere doktora gitmiş şizofrenlerin kullandığı bir ilaç verilmiş ama onu kullanınca takip edildiğini hissediyormuş kullanmayı bırakınca normale dönmüş.

.

• quote:

Orijinalden alıntı: ETHES

Bu konuda yardımcı olabilirim sanırım 2.5 senedir ilaç kullanıyorum.Abilify ile başladım, Risperdal kullandım şu an Solian'a geçirdi doktorum. İlaçların pek bir faydasını göremedim hala da bir şeyler görmeye devam ediyorum. İlk zamanlar korkutsa da artık alıştım diyebilirim.Fakat bu ilaçlar öyle aniden bırakılacak ilaçlar değil, tepetaklak yapabilir insanı keşke önce doktora danışsaydınız. Ona sakın hasta gözüyle bakmamanız gerekir.Yaşının gerektiği gibi davranın derim.Genellikle bir boşluk veya arayış içerisinde olan insanlarda oluyormuş şayet bende de öyle başladı.Din konularını araştırması da bu yüzdendir sanırım.İmkanınız varsa farklı aktiviteler yaptırın ne bileyim bir piyano kursu fln olabilir. Yeter ki kendini yalnız ve boşlukta hissetmesin.

Geçmiş olsun.
    İlgilendiği şeyler var zaten mesela şuan antrenmanda Fenerbahçe kulübünde atlet. Ama işte akşam evde olduğunda falan sıkıldığını söylüyor ve işte saçma şeylerle ilgileniyor. Bunu önlemeye çalışıyorum ama ne derece başarılı olabilirim bilmiyorum. Sonuçta tamam ilgilenmiyorum desede evde ilgileniyor ve araştırmaya devam ediyor olabilir. Yabancı dizi önerdim onları takip ediyor ama boş kalınca aklı yine onlara kayıyor. İlaç konusunda ise pek kullanmamış zaten 2 kere kullanmış takip edilme hissi alınca bırakmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl Kötü Biri Olabilirim?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ergenlik bunalımıdır geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacobo -- 4 Nisan 2012; 16:53:20 >
  • kendin anlayamazsin normal sanarsin onlari anliz bu hastalik klitimsaldir ailende varsa doktora git emin degilsem yoksada git
  • Şizofreni değil ama paranoya vs var.Şizofrenler mesela tv de birşey izlerken orada bir adam belirir ve onla konuşmaya başlar.Mesela orada x kişisi tv de yarın seni x parkında bekliyorum der ve şizofreni hastası kişi gidip x parkında onu görür hatta oturup konuşur sohbet eder.Ayrıca o birisi dediğin kişi de sensin.Bence bir doktora git damgalanmaktan korkma çünkü bu ilerlerse 30 - 40 sene bu hastalıkla ugraşırsın.Belirttiğin belirtiler şizofreni değil ama 16 yaşında olmasından ötürü ilerde şizofreniye çevirebilir.Çünkü şizofreni 18 yaşından sonra kesinleşen birşey. Ayrıca şizofreni için müthiş bir belgesel hazırlanmış ;http://www.youtube.com/watch?v=FTsmvJOy9Cs

• quote:

Orijinalden alıntı: Orhankoxp

Şizofreni değil ama paranoya vs var.Şizofrenler mesela tv de birşey izlerken orada bir adam belirir ve onla konuşmaya başlar.Mesela orada x kişisi tv de yarın seni x parkında bekliyorum der ve şizofreni hastası kişi gidip x parkında onu görür hatta oturup konuşur sohbet eder.Ayrıca o birisi dediğin kişi de sensin.Bence bir doktora git damgalanmaktan korkma çünkü bu ilerlerse 30 - 40 sene bu hastalıkla ugraşırsın.Belirttiğin belirtiler şizofreni değil ama 16 yaşında olmasından ötürü ilerde şizofreniye çevirebilir.Çünkü şizofreni 18 yaşından sonra kesinleşen birşey. Ayrıca şizofreni için müthiş bir belgesel hazırlanmış ;http://www.youtube.com/watch?v=FTsmvJOy9Cs

Ben degilim çok yakın bir kız arkadaşım. Bilgiler için teşekkürler

• Belgeseli izledim ve korkmaya başladım. Açık açık hayal görüyor musun diyemem ama bir keresinde bana üç harflilerden artık korkmadıgını söylemişti bende neden gördün mü diye sordum hayır görmekten çok korkuyordum artık korkmuyorum dedi. Birde belki bilen vardır doktorun verdigi ilacın adı "Abizol".
  • .

• quote:

Orijinalden alıntı: D&Guetta

.

Bu anlamlıymış. Evet gördüğü her şeyden ibret alma, tanımlandırmaya çalışma durumu da var. Genelde soyut düşünüyor ben somut düşün diye uyarınca haklısın falan diyor.

• bende kendimden şüpheleniyorum yahu Bi kıza vuruldum küçükken hayatım kaymış o benim sanıyodum gerçi ala öyle sanıyorum. 4 yıldır aynı okuldayız meraba diyemedim kıza. o benim değil ama herhalde :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsy10

bende kendimden şüpheleniyorum yahu Bi kıza vuruldum küçükken hayatım kaymış o benim sanıyodum gerçi ala öyle sanıyorum. 4 yıldır aynı okuldayız meraba diyemedim kıza. o benim değil ama herhalde :S

Doktora başvurmalısın bence.
    Bu arada kızla açıkça konuştum ve netten araştırdığım kadarıyla paranoyak olduğunu ve öyle davrandığını söyledim. Bir kaç yazı okuttum doğru dedi. Ve doktordan destek alması konusunda ikna ettim. Her şey yoluna girer inşallah

• quote:

quote:

bende kendimden şüpheleniyorum yahu Bi kıza vuruldum küçükken hayatım kaymış o benim sanıyodum gerçi ala öyle sanıyorum. 4 yıldır aynı okuldayız meraba diyemedim kıza. o benim değil ama herhalde :S

Bu arada kızla açıkça konuştum ve netten araştırdığım kadarıyla paranoyak olduğunu ve öyle davrandığını söyledim. Bir kaç yazı okuttum doğru dedi. Ve doktordan destek alması konusunda ikna ettim. Her şey yoluna girer inşallah

hayırlısı.. tedavisi var mı da ? yok diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatar -- 5 Nisan 2012; 16:34:44 >

• quote:

quote:

quote:

Şizofreninin bile tedavisi var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şizofreninin bile tedavisi var.

iyi güzelmiş :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.