Şimdi Ara

Bisikletle DÜNYAYA Açılıyorum ! Bilgi İstiyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bisikletle İzmirden başlayıp avrupa daha sonra güney ve kuzey amerikaya gidicem. Çok uzun yıllarımı alıcak belkide yolda bir şeye yenik düşücem ama ne olursa olsun bunu yapıcam. Sizlerden bilgi istiyorum :

Bulgaristan sınırından geçmek istiyorum. Pasaport var diyelim 3 yıl ve daha uzun süreli. Sınırdan geçmek için pat diye gitmek yeterlimi ? yani sadece pasaport kimlikle orda olmam yeterlimi ? benden para alıcaklarmı ? ne isticekler ?

Birde bisiklet kullanıcılarından tavsiyeler bekliyorum. Uzun yola çıkmış kişiler olursa daha iyi olur.

Lütfen saçmalık, aptallık gb. şeyler demeyelim saygı duyalım. Neden diyorsanız ? ÇÜNKÜ BEN BÖYLE İSTİYORUM inşallah yanlış anlamazsınız beni. Gereksiz yorumlardan lütfen sakınalım. Teşekkür ederim şimdikten :)

• schengen vizesi alman lazım, tüm avrupa için yalnız ben yıllardır alırım 30 günden fazla vermediler

şöyle yap schengen vizesi al,

bulgaristan, romanya, macaristan, hurvatistan , bosna, sırbistan , karadağ,makedonya, arnavutluk, yunanistan , türkiye

yalnız senin daha vize olaylarından haberin yok ilk önce onları öğren hangi ülke vize istiyor, hangisi istemiyor, kaç günlük vize veriliyor bu gibi şeylei öğren
  • Gürkan Genç'i takip edebilir ve blogunda faydalı bilgilere erişebilirsin tüm sorularına cevaplar mevcut olabilir kendisinde 7 senelik Dünya turunda şuan.
  • şimdi hocam,

arkadaşın yazdığı gibi ilk önce vize işlemlerini halletmen lazım. Daha sonra kendine bir rota belirle. Avrupa'da çok yaygın bir şey olduğu için, herhangi bir avrupa ülkesinin kültür tanıtma müşavirliğinden bisiklet yollarına dair bir harita istediğin an sana temin edeceklerdir.

Ben geçen yıl 4 aylık bir yolculuk yapmıştım. Hollanda-Belçika-Fransa arasında.
    Gelelim zorluklara...
    1.bisikletin gerçekten iyi olmalı. Çocukluğumuzda kullandığımız, mahalleler arasında eğlence için gezdiğimiz bisiklet türevleri seni ilk ülkede yarı yolda bırakır. Bisikletine bir şey olmayacağına emin olmalısın. seni hayatta bırakacak olan şey o.
    2. yiyecek içecek konusunda, bilmediğin gıdalardan uzak durmalısın.
    3. eğer hostelde konaklamayacak, kamp hayatı yaşayacaksan hijyen konusunda sıkıntı çekeceksin. buna hazırlıklı ol.
    4. sık sık yoğun trafikte sürmen gerekecek. ilk başta tedirginlik yaşayacaksın ama sonra alışılıyor. bir kamyon 10 cm yanında seni geçmeye çalışınca bırak geçsin :)
    5. bazen bir uçak parası alıp geri dönmek isteyeceksin ama keşfettiğin her yeni yerde bu istek yok olacak.
    6. acil durum paran olsun ve o parayı kesinlikle harcama.
    7. gittiğin her ülkenin türk elçiliklerine nasıl ulaşabileceğini önceden öğren.
    8. sana ait en önemli şey pasaportun.
    9. ilk hafta bacakların, daha sonra belin ağrıyor. bunlar için bulabildiğin her yerde potasyum al. yani muz :)
    10. insanlara güvenme.
    11. kapıdan geçişlerde para almıyorlar. çok iyi karşılıyorlar hatta.
    12. çok susadığın ve ücra bir yolda tek başına bisiklet sürdüğün zamanlar olacak. hazırlıklı ol.
    13. hollandaya uğramadan bisikletle avrupayı gezdim diyemezsin.

aklıma gelen ilk şeyler bunlar.
    sorun olursa mesaj atabilirsin :))
    sevgiler.

• Cevaplarınız için teşekkür ederim. Vize işlerini biraz daha açıklayıcı anlatabilcek varmı ?

Aylardır aklımdan bir an çıkmıyor. Canımı ne zaman birşey sıksa değil sadece. Her an düşünüyorum ve bunu yapıcam diyorum. Tüm zorluklarla başederim benim zorluk yaşayacağım başka şeyler..

Yolculuk yapmış arkadaş sana bir kaç sorum var. Cebimde ne kadar olması gerek gibi ufak ayrıntılarıda anlatırsan sevinirim. Herşeyi öğrenmem gerek. Ve yanıma tam olarak ne almalıyım ? Hotelde falan kalmıcam cadırımda yaşamak istiyorum :) Bu bisiklet cantaları falan varmış onlardan almayı düşünüyorum. Daha fazla bilgi bekliyorum çok teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: catharsis_

şimdi hocam,

arkadaşın yazdığı gibi ilk önce vize işlemlerini halletmen lazım. Daha sonra kendine bir rota belirle. Avrupa'da çok yaygın bir şey olduğu için, herhangi bir avrupa ülkesinin kültür tanıtma müşavirliğinden bisiklet yollarına dair bir harita istediğin an sana temin edeceklerdir.

Ben geçen yıl 4 aylık bir yolculuk yapmıştım. Hollanda-Belçika-Fransa arasında.
    Gelelim zorluklara...
    1.bisikletin gerçekten iyi olmalı. Çocukluğumuzda kullandığımız, mahalleler arasında eğlence için gezdiğimiz bisiklet türevleri seni ilk ülkede yarı yolda bırakır. Bisikletine bir şey olmayacağına emin olmalısın. seni hayatta bırakacak olan şey o.
    2. yiyecek içecek konusunda, bilmediğin gıdalardan uzak durmalısın.
    3. eğer hostelde konaklamayacak, kamp hayatı yaşayacaksan hijyen konusunda sıkıntı çekeceksin. buna hazırlıklı ol.
    4. sık sık yoğun trafikte sürmen gerekecek. ilk başta tedirginlik yaşayacaksın ama sonra alışılıyor. bir kamyon 10 cm yanında seni geçmeye çalışınca bırak geçsin :)
    5. bazen bir uçak parası alıp geri dönmek isteyeceksin ama keşfettiğin her yeni yerde bu istek yok olacak.
    6. acil durum paran olsun ve o parayı kesinlikle harcama.
    7. gittiğin her ülkenin türk elçiliklerine nasıl ulaşabileceğini önceden öğren.
    8. sana ait en önemli şey pasaportun.
    9. ilk hafta bacakların, daha sonra belin ağrıyor. bunlar için bulabildiğin her yerde potasyum al. yani muz :)
    10. insanlara güvenme.
    11. kapıdan geçişlerde para almıyorlar. çok iyi karşılıyorlar hatta.
    12. çok susadığın ve ücra bir yolda tek başına bisiklet sürdüğün zamanlar olacak. hazırlıklı ol.
    13. hollandaya uğramadan bisikletle avrupayı gezdim diyemezsin.

aklıma gelen ilk şeyler bunlar.
    sorun olursa mesaj atabilirsin :))
    sevgiler.

Bilgilerini bekliyorum :)

• Büyük bir hedef...
    Şahsen eğitimimi bitirdikten sonra, yalnız değilde bir kafa dengim biriyle bende böyle bir şey planlıyorum
    Şimdiden iyi eğlenceler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: byedo12

Merhabalar. Bisikletle İzmirden başlayıp avrupa daha sonra güney ve kuzey amerikaya gidicem. Çok uzun yıllarımı alıcak belkide yolda bir şeye yenik düşücem ama ne olursa olsun bunu yapıcam. Sizlerden bilgi istiyorum :

Bulgaristan sınırından geçmek istiyorum. Pasaport var diyelim 3 yıl ve daha uzun süreli. Sınırdan geçmek için pat diye gitmek yeterlimi ? yani sadece pasaport kimlikle orda olmam yeterlimi ? benden para alıcaklarmı ? ne isticekler ?

Birde bisiklet kullanıcılarından tavsiyeler bekliyorum. Uzun yola çıkmış kişiler olursa daha iyi olur.

Lütfen saçmalık, aptallık gb. şeyler demeyelim saygı duyalım. Neden diyorsanız ? ÇÜNKÜ BEN BÖYLE İSTİYORUM inşallah yanlış anlamazsınız beni. Gereksiz yorumlardan lütfen sakınalım. Teşekkür ederim şimdikten :)

Böyle bir tur için tecrübeli misin? Daha önce uzun turlara çıktın mı ülkende ya da farklı bir ülkede?
    Eğer bu sorularıma cevabın hayır ise Dünya turundan önce Türkiye turu yapmanı tavsiye ederim hem deneyim kazanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: byedo12

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Vize işlerini biraz daha açıklayıcı anlatabilcek varmı ?

Giriş yapacağınız ülkenin konsolosluğuna başvurup vize almanız en mantıklısıdır. Yada en kolay alınabilen ve ülkemize sınırı olmayan bir ülkeden vize alırsanız, yolculuğunuzun oraya olduğunu söyleyip, geçersiniz..

Vize başvurusu için bir sebep göstermeniz istenecek. Turist olarak başvuracaksınız. Ne kadar sürer Avrupa geziniz bilmiyorum ama 90 günden fazla kalış süreli turist vizesi alamazsınız. Bu süreden önce bitirip çıkmanız gerek. İlk başvuruda bunu almak da kolay değil. Size düşen, herhangi bir konsolosluğa gitmeniz ve ne yapmak istediğinizi anlatmanız. Yoksa size tutup 10-15 günlük kalış süresi olan bir vize verirlerse hiç bir işe yaramaz. Vakit ve paranız da boşa gider. Aracı bir kurum ile de başvurabilirsiniz. Şansınız artabilir..

• dediklerim yanlış anlaşılmasın ama konuyu açan arkadaş aşağıdaki soruyu sorduğuna göre anladığım kadarıyla çok genç ve yurtdışı konusunda tecrübesiz.

byde12, Ailenizin mal varlığı var mı? 6 aylık tüm harcamalarınızı finanse edebilecek şekilde size sponsor olabilirler mi?

İngilizceniz yeterlidir umarım sular seller gibi konuşmanıza gerek yok hayatınızı idame ettirebilecek kadar genel bir ingilizce yeterlidir.

İlk vizenizi 6 aylık almanız düşük bir ihtimal gibi gözüküyor, umarım alırsınız.
  • Çok güzel bir uğraşınız var . Seyahatiniz boyunca hosteller de ve çadır kurulabilecek alanlarda konaklayıp dinlenebilirsiniz. Bu işe başlamadan önce iyi bir yabancı dil bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Zira diğer insanlarla iletişiminizi bu şekilde sağlayabilirsiniz. Daha sonra buradan çıkarken gideceğiniz ilk ülkenin vizesini alın ve ülkeden ülkeye geçerken dünya turunda olduğunuz belirterek geçişlerinizi yapın.

Vizeler hakkında muhteşem bir kaynak , Dünya turu yapan iki adamdan gelsin. Hemde soru cevap şeklinde.

17. Vizeleri nasıl aldınız, zor olmadı mı ?
    Biz yola çıkmadan önce Polonya'dan 6 ay geçerli bir Schengen vizesi, 1 ay geçerli Rusya vizesi, 1 ay geçerli Belarus vizesi, 1 yıl geçerli Avustralya vizesi ve Çin'den 3 ay geçerli iki giriş çıkışlı bir vize aldık. Diğer ülkelerle ilgili vizeleri ise yolda almayı planlıyoruz.

Dünya turu sonrası yorum: Keşke sadece Schengen vizesi alıp çıksaymışız yola. Diğerlerine hiç gerek yokmuş. Çünkü Türkiye'de vize almak çok zor. Yolda vize almak ise çok basitmiş. Türkiye'den yapılan vize başvurularında onlarca evrak istenirken yolda yaptığımız vize başvuruları için çoğu zaman sadece fotoğraf, pasaport ve başvuru ücreti dışında bir şey vermedik. Meğer ne kadar kolaymış vizeyi yolda almak. Sadece Vietnam vizesinde sorun yaşadık. Vietnam hükümeti ile Türkiye hükümeti arasında bir husumet var nedense, sebebi efsane şeklinde dolaşıyor. Bangkok'da başvurmak istedik bu vizeye ancak Türk pasaportunu görünce başvuru yapmamıza bile izin vermediler. Bu tür durumlarda daha küçük şehirlerdeki konsolosluklardan başvuru yapmayı denemek lazım. Başarı oranı daha yüksek. Bizim fazla zamanımız olmadığı için başka yerden başvuramadık. Bu işin bir standardı yok maalesef. Bizim başvuru yaptığımız konsolosluktan başka bir Türk bir hafta öncesinde Vietnam vizesi almayı başarmıştı. Oradaki görevlinin insiyatifine bağlı bir durum. Problem çıktığında konuşarak halledilebilir. Vize bir Türk için bile seyahat etmeye engel bir konu değil kesinlikle. Kimse bunu bahane etmesin! Ben kül yutmam!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.