80*50*50 ölçülerinde akvaryumum var. Şimdiye kadar ciklet türleri besledim ama canlı doğuranlara merak saldım. Akvaryumuma bitki eklemek ve canlı doguran yetiştirmek istiyorum. Sizce hangi bitkileri ekmeliyim?
Bitki konusu çok geniştir. Burada sizin imkanlarınız devreye girer. Örneğin bazı bitkiler bol ışıklı ortam ister, bazıları CO2 takviyesi, bazıları bol gübre ister vs şeklinde çoğaltabiliriz bunları. Burada sorulması gereken soru "Ben bu kadar ilgiyi ayırabilir miyim?" Genelde bir heves uğruna akvaryumlar kurulup sonrasında sıkılıyor insanlar ve pek fazla uğraşmıyorlar. Bunun sonucunda bitkiler ölüyor bu da dolaylı yoldan canlıları etkiliyor.
Öncelikle bu imkanlarınızı biraz da maddi imkanlarınızı düşünüp buna göre bitki türlerine karar vermelisiniz. Gruplandırma yapmalısınız. Mesela bazı bitkiler, diğerlerinin gelişmesini engelleyebilir. Bu sebeple gruplandırma yapmalıyız. Akvaryumunuza CO2 sistemi kurmayacaksanız buna gereksinim duyan bitkileri eklememelisiniz. Bu şekilde bitkilerinizi araştırarak alın. Gerisi sizin zevkinize kalmış.
İlk kez bitkili akvaryum kuracaksanız, ortam şartlarından pek etkilenmeyen, bakımı kolay olan bitkileri tercih etmeniz yararınıza. Daha sonra tecrübelendikçe bitki çeşitlerinizi arttırabilirsiniz. Size önerim bakımı çok kolay olan elodea, saz , moss, amazon gibi türlerle başlamanız. Mosslar biraz yavaş büyüse de elodea ve saz türleri çok hızlı büyür ve akvaryumunuzu sararak güzel görüntü oluşturur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme