D sürücümde önemli dosyalar olduğundan ve bunlara kimsenin ulaşmamasını istediğimden dolayı D sürücümü Bitlocker ile şifreledim. Bilgisayar yeni açıldığında, Bilgisayarıma tıklayınca D Sürücüm sarı renkli ,kilitlenmiş bir Kilit resmi ile gösteriliyor. D sürücüsüne girmek istediğimde şifre soruyor ve şifreyi girdikten sonra, Sarı Renkli ve kilitli vaziyetteki resim Gri renge ve kilidi açılmış bir resme dönüşüyor ve D sürücüme ulaşabiliyorum. Buraya kadar bir problem yok.
Benim Bilgisayarımda 2 farklı kullanıcı hesabı var, biri benim, diğeride çocuklarımın. Mesela Win7 Oturumu kapatıp diğer kullanıcı hesabıyla açtığımda , D sürücüsü halen Gri ve Ulaşılabilir olduğunu görüyorum. Yani illa bilgisayarı yeniden mi başlatmam lazım. Benim istediğim şu, D sürücüme ulaştım, işimi gördüm ve bilgisayarımı yeniden başlatmaya gerek kalmadan D sürücümdeki bitlocker şifre isteme olayını (Sarı ve kilitli) tekrar aktif hale getirmek istiyorum(D sürücüme çift tıkladığımda tekrardan Bitlocker şifresi istesin)
Bu olamazmı ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme