selam forum sakinleri şu anda kullanmakta olduğum hpyazıcı bozuldu onun yerine bir tane yazıcı almak istiyorum yazıcı+tarayıcı+fotokopi+fax bu özellikleri içinde barındıran bir yazıcı tavsiyesinde bulunur musunuz şimdi kullanmakta oldugum yazıcının kartuşlarını şırınga yardımıyla dolduruyordum ve bazı kartuşlar çok çabuk şekilde bozuluyordu bunun için bitmeyen kartuşlu diye tabir edilen yazıcılardan almak istiyorum.... birde bu yanında gelen kartuşlar ile acaba kaç sayfa çıktı alabilirim yazıcının kafası bozulmadan daha sonra başka kartuş alıp onu takıp devam edebiliyoruz dimi....
önerileriniz için çok teşekkürlerrr acaba yanında gelen siyah kartuş ile bozulmadan kaç tane çıktı alabilirim...
Bitmeyen kartüş varmı...
sprayderxS
kullanıcısına yanıt
Sürekli beslemede kullanılacak siyah kartuşu kastettiğinizi varsayarak cevaplamaya çalışayım. Bu sayı öyle belirsizdir ki, 15.000 - 20.000 sayfa aldığını ıddia edenler bile var. Düzgün bir kullanımda ortalama 5.000-6.000 abartılı bir sayı değil. Mürekkep akışını kesildiği durumlarda yazdırmaya zorlamak kartuşu bir anda ıskartaya ayırabilir o ayrı mesele.
bir kartus 5bin sayfa basarsa o bile yeter kartuş hiç durmayacak hergün 5 bilemedin 20 sayfa basacak kuruma büyük bir ihtimalle olmaz çoğunlukla siyah kartuş kullanılacak o yüzden ne kadar gideceğini hesaplayalım dedim .... verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler eskiden böyle birşeyin olduğunu bileydim kesinlikle normal yazıcı almazdım....
wifi cloud benzeri yazıcı bakıyorum.mg4250 dışında uygun model ne var? yazıcıya çok nadir ihtiyacım oluyor.kartuşların yazma ömründen ziyade zamanla kuruma vs ne gibi riskler var?nasıl uzun süre koruyabilrim.senelerce gitmesi için ne önerirsiniz.zaten beraberindeki tanklar bana 2-3 sene yetecektir ama diğer etkenler neler kısacası.
sıfır mp495 için sürekli besleme yapılabilirmi?
_Riven_
kullanıcısına yanıt
sadece wifi özellikli modeller var ancak cloud print özellikli en hesaplı model sanırım bu 4250. Anlattıklarınıza göre sizin sürekli besleme sistemine de ihtiyacınız yok. iki kartuşlu herhangi bir model alıp dolum seti kullanarak ihtiyacınız karşılayabilirsiniz. mp495'i de bu şekilde kullanabilir veya sürekli besleme montajı yaptırabilirsiniz.
OCP Türkiye
kullanıcısına yanıt
mp510 var evde.en son kartuş dolum yaptım .aylar sonra açtm E5400 diye direk hataya giriyor.açılmıyor resmen.tarayıcı bile kullanamıyorum.reset vs de ilk başta takıldığı için deneyemedim.yani çöp oldu gibi.yeni alacaksam kartuşlar baştan bitmeyen olsun ki sonradan bu tip saçma arızalar olmasın düşüncesindeyim.yanlış mı düşünüyorum?
_Riven_
kullanıcısına yanıt
Günde 1-2 sayfa çıktı alan kullanıcılar için CISS yerine kartuş dolumu yapmak daha pratik olur kanaatindeyim. ortalama 5-10 sayfadan sonrası için CISS düşünmek daha mantıklı. Tabi yine siz bilirsiniz.
Ben kasım ayında Canon E514 Bitmeyen Kartuşlu Yazıcı aldım. Ocak 15'ine kadar 8500 sayfa yazdırdım. Hala ilk günkü gibi yazıyor. (Sayfalar tam dolu renkli)
Müşterime kasım 13 te mp230 bitmeyen kartuşlu sistem verdik, sadece 13 günde 18.000 çıktı aldı orjinal kartuşuyla ve kartuş uçları bozuldu 26 kasımda tekrar geldi ve siyah ve renkli kartuşları değiştirdik geçen yine getirdiler kağıt sıkışmış ve içine kağıt parçaları takılmış yazıcı saytacına baktığımda 37.500 adette idi ve bu miktara kadar ektra olarak sadece 1 siyah ve 1 renkli kartuş taktık. Yani bu sistem son derece stabil ve sorunsuz SADECE ve SADECE temiz kullanım ve kullanım şartlarına harfiyen uymaktan geçiyor.