Şimdi Ara

Bittboy El Konsolu Firmware Güncelleme Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Popüler el konsollarından Bittboy'un firmware'i sık sık güncelleniyor. Yeniliklerden geri kalmak istemeyenler için küçük bir rehber hazırladım.

DİKKAT: BITTBOY İLE GELEN mSD'Yİ KULLANMAYINIZ. BU İŞLEM İÇİN YENİ BİR mSD KART KULLANINIZ. HER TÜRLÜ MESULİYET SİZE AİTTİR

FW Güncellemesi için gerekenler:

1. Minimum 8GB mSD kart. Kendi oyunlarınızı da yükleyecekseniz yüksek kapasiteli bir kart seçiniz.

2. Bittboy'un versiyonunu tespit ediniz. Arkasındaki barkod'un sonu 004 ile bitiyorsa v3, 005 ile bitiyorsa v3.5'tur. Daha ayrıntılı bilgi için Bittboy Sıkça Sorulan Sorular (FAQ) sayfasına bakınız. Temmuz 2019'dan sonra çıkan v3.5'ların arkasında barkod olmuyor.

3. Bittboy Firmware (Dropbox) 'lerinden uygun olanını indiriniz.

Güncel firmware: Bittboy CFW_V1.3.1

4. Firmware'i 7-ZIP ile açabilirsiniz. 7-zip

5. Win32 Disk Imager proramını indirip kurunuz.

6. MiniTool Partition Wizard 'ın Free Edition / Ücretsiz Sürüm'ünü indirip kurunuz.

FW'i mSD Kart'a yazma:

1. mSD kartı bilgisayarınıza takarak sağ fareden "Biçimlendir" komutunu kullanarak FAT32 dosya sistemi ile biçimlendiriniz.

2. Win32 Disk Imager'ı çalıştırın. "Image File" olarak dosya uzantısı .img olan Bittboy Firmware'i seçin. Yazılacak sürücünün boş mSD kart olduğundan emin olun. WRITE 'a tıklayarak yazma işlemini başlatın.

3. Yazma bittikten sonra Windows bazı hata mesajları verecek ve "Diski Biçimlendir" diyecektir. Bu pencereleri kapatınız. Bu hata Linux disk bölümlerinin Windows tarafından okunamamasından kaynaklanmaktadır.

4. MiniTool Partition Wizard Free programını çalıştırınız. Ekrandan "Disk & Partition Management" sayfasını açınız. İmajı yazdığınız mSD kartını bulunuz. "MAIN" isimli disk bölümüne bir sürücü harfi atandığından emin olunuz. Eğer atanmamışsa "MAIN" isimli disk bölümüne sağ fare ile tıklayarak listeden "change letter" komutu ile bir sürücü harfi atayınız. Sol üst köşedeki APPLY komutu ile işlemi bitiriniz.

İmaj yazıldıktan sonra "MAIN" disk bölümünün kapasitesinin artırılması gerekmektedir. "MAIN" disk bölümüne sağ fare tıklayıp EXTEND komutununa tıklayınız. Çıkan penceredeki kaydırma çubuğunu en sağa çekerek "MAIN" disk bölümüne mSD karttaki bütün boş alanı atayınız. Ardından sol üst köşedeki APPLY komutu ile işlemi bitiriniz.

Bittboy ile gelen mSD karttaki oyunları yeni hazırladığınız mSD karta kopyalama:

Bittboy ile gelen mSD kartı takınız. "MAIN" disk bölümündeki ROMS klasörüne ulaşınız. ROMS klasörünüzü bilgisayarınıza kopyalayınız. Yeni hazırladığınız mSD kartı takınız. Aynı klasöre bilgisayarınızdaki oyunları kopyalayınız. Klasörleri tek tek kopyalamak daha iyi olur çünkü FW sürümleri arası klasörler değişebiliyor, yenileri geliyor bazıları siliniyor. Yeni oyunlarınızı da ekleyebilirsiniz.

İyi oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 3 Temmuz 2020; 23:32:59 >

• BittBoy v3 kullanıyorum. Yeni gelen 4.2 versiyon muhteşem olmuş. Özellikle FBA emülatör ile arcade oyunlar yağ gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hana-MicHi__ kullanıcısına yanıt
    Evet 4.2 sürümü iyi yenilikler getiriyor. Sorunlu 4.1'den sonra iyi oldu. Yeni surumleri bekliyoruz

• Hana-MicHi__ kullanıcısına yanıt
    v3.5 FW4.2 sürümünde ana ekranda R tuşuna basınca ya da bir süre herhangi bir tuşa basmayınca suspend/uyku moduna giriyor Bittboy. Ancak bir türlü uykudan uyandıramadım Sizde durum nedir?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 13 Eylül 2019; 1:3:21 >
  • PROJECT2501 kullanıcısına yanıt
    Cevap biraz geç oldu kusura bakma. Şu anda deniyorum uyku moduna girdikten sonra istediğim zaman çıkıyorum. Aynı sorunu hiç yaşamadım.

• Tmm artık v4.3 e bakacağız. Otomatik uykuya girme suresini uzatmayı denerim. Kapatıp açmam gerekiyor sonra.

Teşekkürler

• Merhaba,
    bittboy için oyunları nereden indirebilirim.
    Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 28 Ekim 2020; 21:40:36 >

• Merhaba hocam v3.5 Bittboya sahibim. Geçen ay aldım. Aldığımdan beri FW güncellemedim. Ağırlıklı olarak GB,GBC ve GBA oyunları oynuyorum. Yeni fw güncellememin bana bir faydası olur mu? Mario & Luigi: Superstar Saga (GBA oyunu) oyununda başlarda bir yerde oyundan atıyor, ilerleyemiyorum. Bu problemim düzelir mi?

Saygılar.

• Stardust Field Mushroom Side a kadar oynadim, o bolumden once bir varili kirdigimda varilden yildiz cikarken oyun dondu. Bir iki kez denedim hep orada dondu oyun. Ama o varili kirmadan gecersem devam ettim oyuna. Baska cihazlarda baska bir ROM la da deneyeyim. Sık sık durum kaydederek (save state) devam edebilirsiniz.

Yine de baska bir hafiza kartina yukleyip 1.3.3'u deneyin derim, cok uzun suren bir islem değil. Her emulator guncellendi yeni surumde.

Teşekkürler hocam. Ben de farklı romlarla deneyeceğim. Belki romla alakalı olabilir. FW güncellemeyi de müsait bir zamanda deneyeceğim. Bir de başka bir micro sd kartla deneyin demenizin sebebi nedir? Eğer bir sorun olursa elimizde yedek dursun diye mi yoksa teknik bir sebebi var mı?

• Evet calisan bir isletim sisteminin olmasinda fayda var. O yuzden ber zaman ayri bir kart oneriyorum yenisini denemek icin. Tabi kaliteli olmasinda da fayda var. Sandisk yada Samsung gibi. Yenisinin tam calistigindan emin olduktan sonra eskisini siliyorum.

Bu arada RG351P de oyunun dondugu yeri sorunsuz gectim. O ROM u yükleyeceğim Bittboy a orda bir daha oynayayim bakayim.

Teşekkürler hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.