Şimdi Ara

Biyoloji enzim sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biyoloji enzim sorusu

• quote:

Orijinalden alıntı: spasmex

bir bakabilirmisiniz

C mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yetkili Bi Abi -- 11 Kasım 2012; 15:41:58 >
  • Enzim sınırsızsa substrat arttıkça hız sürekli artar E dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RüzgarGülü1903

Enzim sınırsızsa substrat arttıkça hız sürekli artar E dir.
    cevap E. enzim sınırsız diyo :)
  • quote:

dediğinizde haklısınız fakat enzim miktarı çok fazla diyor sınırsız demiyor. bunu sınırsız sayabilirmiyiz orada ikileme düştüm ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yetkili Bi Abi

quote:

bir bakabilirmisiniz

C mi?

Grafikte Substrat Yerine Enzim Olsaydı O Zaman Cevap C Olurdu.

Doğru Cevap E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKopru -- 11 Kasım 2012; 15:45:41 >
  • quote:

quote:

dediğinizde haklısınız fakat enzim miktarı çok fazla diyor sınırsız demiyor. bunu sınırsız sayabilirmiyiz orada ikileme düştüm ben

Enzim çok fazla diyor bunu demesindeki amaç zaten reaksiyona sürekli yetecek enzim vardır anlamını taşıyor eğer enzim yeteri kadar vardır deseydi senin dediğin olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    kimya Kçç sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Enzim çok fazla diyor bunu demesindeki amaç zaten reaksiyona sürekli yetecek enzim vardır anlamını taşıyor eğer enzim yeteri kadar vardır deseydi senin dediğin olurdu.

Şimdi anladım teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

cevap C diyor, fakat enzim miktarının çok demesi reaksiyon hızının sürekli artmasını gerektirmiyormu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cevap C diyor, fakat enzim miktarının çok demesi reaksiyon hızının sürekli artmasını gerektirmiyormu

Alıntıları Göster
    C demesinin sebebi olarakta enzim in substrata bir süre sonra kesinlikle doyması gerekiyor açıklaması yapmış,, ee o zaman çok enzim demek ,,çok ama o kadar çok değil en sonda doycak anlamınamı geliyor

• quote:

C demesinin sebebi olarakta enzim in substrata bir süre sonra kesinlikle doyması gerekiyor açıklaması yapmış,, ee o zaman çok enzim demek ,,çok ama o kadar çok değil en sonda doycak anlamınamı geliyor

Enzim sınırsız değilmiş onu demek istemiş ben olsam E yapardım ne yalan söyliyim ayrıca enzim çokça demesindeki amaç ne onu anlamadım anlayan varsa açıklayabilir mi
  • quote:

quote:

Enzim sınırsız değilmiş onu demek istemiş ben olsam E yapardım ne yalan söyliyim ayrıca enzim çokça demesindeki amaç ne onu anlamadım anlayan varsa açıklayabilir mi

Alıntıları Göster
    saçma bi ifade kullanılmış soruda. gerçek ygsde böyle saçma ifade olmaz. fazla takılmamak lazım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

saçma bi ifade kullanılmış soruda. gerçek ygsde böyle saçma ifade olmaz. fazla takılmamak lazım :)

Alıntıları Göster
    çelişkili bir ifade kullanmış bende böyle ifade beklemiyorum sınavlarda,,burda çok enzim demek çok ama yeteri kadar anlamı gelmiş başka sınav da karşıma çıkarsa bu ifade
    bu anlama göre yaparım.
  • böyle soru çıkarsa yıkarlar o binayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

böyle soru çıkarsa yıkarlar o binayı

yıkamakla kalmam tamamen dezenfekte ederim içinde yaşayanlarla beraber.yeteri kadar fazla olması sonsuz olduğu anlamına mı geliyor arkadaşım delirtiyorlar insanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

böyle soru çıkarsa yıkarlar o binayı

yıkamakla kalmam tamamen dezenfekte ederim içinde yaşayanlarla beraber.yeteri kadar fazla olması sonsuz olduğu anlamına mı geliyor arkadaşım delirtiyorlar insanı

Tamam Gençler, Sakin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: senarana

Soruda hiçbir yanlışlık yok,ortamda biriken madde bir süre sonra zehir etkisi yapacağı için cevap C bence

substrat miktarı artacak enzim miktarı zaten çok reaksiyon hızı artacak,bunun sonucunda üründe daha hızlı oluşacak belli noktada ürün zehir etkisi yani inhibitör etkisi yapacak o zaman reaksiyon hızı sabit kalmaz belli bir noktadan sonra düşer, o sebeple olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senarana

Soruda hiçbir yanlışlık yok,ortamda biriken madde bir süre sonra zehir etkisi yapacağı için cevap C bence

zehir etkisi yaparsa reaksiyon hızı sabitlenmez yavaşlaryada durur
    mesela etil alkol fermante olayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deblue -- 11 Kasım 2012; 20:56:51 >
  • e değilmidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevelry -- 11 Kasım 2012; 21:19:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevelry

e değilmidir

bende bilmiyorum ne olduğunu cevap C diyor ama muallak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.