Şimdi Ara

Biyoloji portalı toplu pdf? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

özelden yazdım banada atabilirmisiniz rica etsem

• mehmetefedemir M kullanıcısına yanıt

Hallettik hocam siz buradan yazınca görmüş bulundum :D Foruma bakıyorum ama hesabıma giriş yapmadığım için görmemiştim mesajınızı. Yazdığınız da iyi oldu üniversitede olmama rağmen yakın zamanda yine biyoloji portalından öğrendiğim bilgileri direkt olarak kullanma fırsatı edinmiştim buraya yazmak istiyorum onu da. Önce de siteyi nasıl keşfettiğimi anlatmak istiyorum öğretmenler günü yaklaşmışken siteyi hazırlayan öğretmenimize de bir nevi teşekkür olması amacıyla. Belki bu sayede sitesini biraz daha tanıyan olur ve biyoloji çalışmak isteyenler bu sayede bir kaynak daha edinmiş olur çalışmaları için. Bu arada bunca sene geçmiş olmasına rağmen web sitesine girip de o notlara göz gezdirince aldığım keyfin tarifi yok hocam gerçekten.

Siteye ilk girişim 9. sınıftayken 1. dönemin 2. sınavına son gün çalışmaya çalışırken kendi notlarım karmaşık olduğu için olmuştu ve internetten alelacele tekrar etmeye çalışıyordum konuları. O sınav için baktıktan sonra da 11. sınıfa dek sitenin varlığından yine bihaber biyoloji çalışıyordum o zamanlar pek dikkat etmemiştim kaynağa.

11. sınıfın başlarında forumda gördüğüm bir yorumda birisi 'biyoloji portalı gibi detaylı bir kaynaktan çalışınca..' diye bir şey yazmıştı ben de o zaman siteyi yine hatırladım ve test kitaplarını çözerken 'bu bilgi konu anlatımında dahi geçmiyordu ben nereden bilebilirim' diye yakınmama sebep olan detayların görece az anlatılmasını bu siteden çalışarak çözebilirim diye düşündüm. İhtiyacımı da gayet iyi bir şekilde gördü diye düşünüyorum yks biyoloji açısından  

Anlatmak istediğim anı da şu ki bundan 1,5 hafta kadar önce mikrobiyoloji dersindeyken hocamız difteri etkeni olan corynebacterium diphtheriae bakterisini işliyordu ve bu bakteriden bahsederken difteri toksin adı verilen proteinin bu bakterinin asıl hastalık yapıcı etkeni olduğunu, bu toksini kodlayan genin de bakteriyofaj adı verilen virüsler aracılığıyla bakterinin dna dizilimine yerleştirmesi ile difteri bakterilerinin hastalık yapıcı hale geldiğinden bahsetti.

Hocamız da sınıfa ara sıra soru sorarak dersi işler tekrar olması adına. Burada da yeri geldiğinden sordu bakteriyofajların kaç döngüsü vardır diye. Bu konu da aslında iki sene önce bize yine kendisinin bize anlattığı bir konuydu ama o anda benim aklıma direkt biyoloji portalındaki virüsler kısmı geldi onu hatırlayınca da 2 dedim. Bunlar da hangileridir deyince yine o pdflerde okuduğum yazılar gözümün önüne gelir gibi oldu litik ve lizojenik dedim. Aslında soru üniversitede 1. sınıfta işlediğimiz yerden ama biyoloji portalında lise 1'de işlenen konuya ait olan anlatım sayesinde soruyu cevaplayabildim :D

Biraz uzun oldu hocam ama demek istediğim görelim veya görmeyelim bizim için sarf edilen emeklerin de neticesinde olduğumuz yerlere geliyoruz ve biz fark etmesek dahi hayatımız boyunca faydasını görebiliyoruz bunların. Teşekkür amacıyla ben de buraya yazayım dedim

• egehan_45 kullanıcısına yanıt

bana da atabilir misiniz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.