Şimdi Ara

Biyomedikal Mühendisliği Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
85.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay arkadaş 3 sene önce yazmışım bu konuya :D 3. sınıfım şuan bölümle ilgili sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım.
  • Blaze` kullanıcısına yanıt
    28binim İstanbulda yım sizce yazmalı mıyım hangi üniversite olabilir iş imkanları nasıl eğitimi zor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Horttt

• Okumus ve okuyan arkadaşlar, daki biri bu bölümü tercih etmeli mi,iş imkanı nedir , önerir misiniz, internette araştırdım ama sizlerden bilgi almak daha faydalı olacaktır, lütfen bilginiz esirgemeyin

• 3. sınıfa geçtim. Ne çok memnunum ne de çok pişmanım. Arada kaldım çünkü iş alanının nasıl olacağı oturmuş değil ama mühendisin garantisi kendini geliştirmesinde bitiyor. Ülke geliştiren bir ülke olmadığı için ne olacak ne bitecek emin değilim. Yüksek lisansı farklı bir alanda yapmayı da düşünmüyor değilim.

Şu an hastanede staj yapıyorum ve anladım ki sadece maaşım iyi olursa hastanede çalışmayı düşünebilirim. Kaliteli yerler mevcut ama girmek için de kaliteli adam olmak lazım. Kalan 2 seneyi değerlendirebilirim inşallah kesin bir şey diyemiyorum.

Kocaeli Üniversitesi bu arada.
  • Dersleri zor mu ?
    Yapilan stajlar-çalişma zorluyor mu ? Alani geniş mi ?
    Devlete girmek kolay mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 13 Ağustos 2016; 18:00:47 >
  • srenkenstein kullanıcısına yanıt
    Ben de bu bölümdeyim ama daha yeni başladım. Merak ettim de acaba hastane çalışırsam ortalama ne kadar alırım.

• Kutup Tilkisi kullanıcısına yanıt
    Devlette mühendis maaşı özelde pek bilmiyorum ama çok da yüksek olmaması lazım.

• arkadaşlar çok uzun süre konuyu ihmal etmişim, kusura bakmayın
    mezun olmak üzereyim, önümüzdeki yaz çok daha detaylı hepinizi hem maaşlar hem iş alanları ile ilgili detaylı bilgilendireceğim
    2017 yılı girişliler için bu konunun yararlı bir başlık olması için çabalayacağım
  • leylailemecnun kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bu bölumde 1.sınıfım. Okumama rağmen aklimda soru işaretleri hala var. İleride iş sıkıntısı gibi problemler bekliyor mu ? 1.sinif zor ama çok zor değil. İlerleyen sınıflar çok zorluyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Merhaba. Bu bölumde 1.sınıfım. Okumama rağmen aklimda soru işaretleri hala var. İleride iş sıkıntısı gibi problemler bekliyor mu ? 1.sinif zor ama çok zor değil. İlerleyen sınıflar çok zorluyor mu ?

Aynı durumlar bende de var. Henüz birinci sınıfım ve ilk vizeler bu hafta.

Bir şekilde okunup geçilir okul ama 4 sene sonra özel sektörde bizi ne bekliyor bilemedim.

Yurtdışına kaçma fikrim var, yol gösterenim yok
  • Her yil gelecegi var denilen bi meslek.Mühendis olursaniz teknikerle ayni isi yapip fazla maas alirsiniz.Ozel sektorde siemens gibi buyuk firmalarda calisacaksaniz mutlaka ingilizce sart.MR gibi cihazlarin bakimlarini teknikerlerin yapma yetkisi yok muhendisler yapiyor.Kagit uzerinde "muhendislik" bence.Iyi taraflari devamli yurtdisina fuarlara gidiyosunuz.Yurt icinde de altiniza araba verirler cihaz kurmaya gidersiniz.

• nahege270 kullanıcısına yanıt
    Bizimde yaklasiyor vizeler. Hangi üniversite ?

• elektrik elektronik ve makine mühendislerini kullanıyorlar genel olarak bildiğim kadarıyla bu işlerde. sanma ki mezun olacam işim hazır. bir sürü insan var yarışman gereken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Bizimde yaklasiyor vizeler. Hangi üniversite ?

İzmir Katip Çelebi Üni hocam
  • Bende dusunuyorum hocam mezun oldunuz mu?

• Bu bölümü yazacağım.Kimisi kolay iş bulunur diyor kimisi zor.Kafam allak bullak oldu

• srenkenstein kullanıcısına yanıt
    Biyomedikal mühendisleri hastanede ne iş yapar?

Bir de mezun oldunuz mu ve eğer olduysanız ne iş yapıyorsunuz bilgi verir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerBestrafer -- 5 Ağustos 2018; 8:8:10 >
  • Bu sene mezun olacağım ve yazdığıma pişmanım arkadaşlar. Öncelikle bölüm çok güzel ama bu ülkede hayal satmak için kullanılıyor. Özeldeki iş imkanı tamamen Sağlık Bakanlığı TCESİS belgesi alınarak yurtdışından getirilen cihazları TR de satmak üzerine kurulmuş. Bu nedenle sadece "Satış Mühendisi" yapmak için BU BELGELERE SAHİPSENİZ sizi işe alırlar ve bu konuda da %95 kadın alıyorlar. Satış alanında kadınlar daha çok tercih ediliyor. Bu yüzden de patronunuzun medikalle falan alakası olmayabiliyor. Kimde para varsa birkaç tıbbi cihaz alıp asgari ücretli birini çalıştırarak belgesini kullanıp medikal firma açıyor. Benim patronumun mesleğini söylesem şaşırırsınız

Ülkede tıbbi cihaz üretimi yok bildiğim kadarıyla. Genelde implant, ventilatör borusu gibi endüstriyel şeyler üretiliyor üretim olan yerlerde. Ki bunlara da meslek lise mezunlarını ara eleman olarak alıyorlar. Başlarına da sadece bir tane kontrol mühendisi alıyorlar ona da en az 5 yıl tecrübe istiyorlar.

Akademik alana gelecek olursak; son zamanlarda işsizliği ertelemek için akademik kariyer denen şeyi geliştirdiler ve yine hayal satmaya başladılar. YDS zor diye yökdil adlı kolay sınav çıkardılar ve herkes akademiye yöneldi. Biyomedikal mühendisliği akademide az çok alım olan bir alan, hatta bu bölümdeki en iyi kariyer seçeneği ama şunu bilin, herkes bunun farkında olduğu için yüksek yapacak ve alım 1-2 kişiyse en az 15-20 kişi yüksek için uğraşacak. Ki bu yol da zaten çoğunlukla torpilden geçiyor. Sınıfta dersle alakası olmayan ama hocanın dibinden ayrılmayan tipler kadroya girer genelde. Ayrıca her işi asistana yıkmaları da cabası. Ben tercih etmiyorum fakat bu bölümde işiniz olabilecek en mantıklı yol bu.

Devlette zaten 2016 dan beri atama olmamış. Sağlık bakanlığı kadro açıyor 3-4 tane ama 95 le alıyor. Kpss den 120 sorudan en az 110 tane yapmanız lazım yani. Ben düz memurluk için uğraşıyorum o bile 90 la alıyor en az.

Ek olarak eğer diliniz sağlamsa Abd, biyomedikal müh. içinen iyi ülke. Oraya gitmenizi tavsiye ederim. Bu ülkede şartlar bu. Hele özel sektör illallah ettirdi beni. Bölümü aşırı seviyorum fakat birşey vaadetmiyor. Mühendislik yazacak arkadaslara tavsiyem temel mühendisliklere gitmeleri. Bu ülkede hangi bölüme "geleceğin mesleği" deniyorsa bilsin ki o bölüm çöptür. Eee, makina. Bu iki dal iyi mühendislikte şu an. Bu aralar Ziraat müh. ve yazılım müh. de revaçta bunları da yazabilirsiniz. Mutlaka atamalarına bakın tercih yapmadan önce

• biyomedikal mühendisi tarafından hazırlanan biyomedikal mühendisliği ile ilgili içerikler içeren kanalımızı inceleyebilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.