Şimdi Ara

biz neden yapamiyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • haklısın kardeşim bazıları da hala imam hatipleri yakcam diye meslek liselerininde önünü kapatsın hala teorik eğitimin b..kunu çıkarsın
    ülkede kaliteli eleman yetişmiyor
    yetişenlerde bi şekilde ortadan kaldırılıyor
    aselsanda bir mühendis Amerika'dan İthal ettiğimiz uçakların yazlımsal olarak kırmayı başarmıştı kısa bir süre sonra ortadan kayboldu bazıları bizi birbirimize düşürüyor gelişmemizi engelliyor
    huzur içinde yaşasak bu topraklarda birbirmize karşı değil düşmanlara karşı cephe almak çok mu zor ama umutsuzluğa düşmemek lazım belkide böyle bir işin ilk adımını burda atabiliriz bilgisayar mühendisleri birleşse böyle bir işin ilk adımın atsa...
  • Halbuki yapıcaksın eğitim sistemini güney kore gibi, kaldırıcaksın tüm sınavları testleri, bak nasıl stres olmadan kendi yolunu buluyor insanlar.
  • biz daha standart bir transistörü üretemiyoruz ki ekran kartı vs üretelim msla işlemcidde milyonlarca transistör var kibrit kutusu kadar yere adamlar okadar transistörü sıgdırıyor bizim piyasadaki elektronikçilerde satılan transistörleri adamlar 1970 li yılarda kullanıyorlarmış bizim onların seviyesine gelmemiz açıkçası zorr. tabikide çalışırsak ve yeterli kaynaklar ve eğitim sağlanırsa + ARGE bişeyler yapa biliriz fakat onların yıllarca kazan dığı tecrübeyi geçe meyiz üretiriz heralde fakat kimse parasını teklonojinin gerisinde olan ve mali yet olarak pahalı olan bu ürünleri almaz zarar ederiz ve kaynaklar boşa gider....
    bence biz dünyada yazılımda lider olabiliriz kendimizi bu konuda geliştirirsek yazılımlarımızı dünyaya pazarlıyabiliriz ve onların ürettikleri cihazların beyni olabiliriz...
  • Yazılım konusuna katılıyorum ama maalesef yazılımda da çok geri kaldık. Türkiyede üretilen yazılımların %90'ı veritabanı, muhasebe vb. ağırlıklı. Sektöre yeni girenlerde aynı hedef için giriyor kimsede yenilik yok.

Bu ülkede yıllardır aynı zihniyet var. Çocuğum üniversite okusun, bir devlet işine kapak atsın. Sigortalı, maaşı garanti ohhh ne güzel iş. Herkes kendini kurtarma peşinde. Be insan tamam kendini kurtar da hiçmi ülkeni, milletini düşünmezsin. O taze beynini birazda farklı şeyler için kullansana. Gemimiz batarsa hepimiz denizin dibini boylayacaz işte.

Ama tabi millette haklı. Yıllardır süregelen devlet politikaları ülkeyi bu hale getirmiş. Eskiden ekmek aslanın ağzında derlerdi şimdi midesine indi.
    Aslında yazmayacaktım ama bu konuda çok doluyum. Ülkeyi yönetenler eski kafa olunca böyle oluyor işte. Milletimizde sağolsun takım tutar gibi parti tutuyor anlamak mümkün değil.

Son olarak çözüm şu: ... ... Çözüm bulunamadı!

• montaja dayalı bir sanayimiz var hamdolsun, bir zamanlarda F16 lara savaşan şahin diye uçurmadıkmı,adamlar köşeleri tutmuş,patent müessesesi ilede havadan parayı götürüyorlar,yüksek tahsilli simitçilerimizde var artık,itfaiyede kimya mühendisi akrabam var şöför dlarak iş bulmanın sevincini yaşıyorlar ailece
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Yazılım konusuna katılıyorum ama maalesef yazılımda da çok geri kaldık. Türkiyede üretilen yazılımların %90'ı veritabanı, muhasebe vb. ağırlıklı. Sektöre yeni girenlerde aynı hedef için giriyor kimsede yenilik yok.

Bu ülkede yıllardır aynı zihniyet var. Çocuğum üniversite okusun, bir devlet işine kapak atsın. Sigortalı, maaşı garanti ohhh ne güzel iş. Herkes kendini kurtarma peşinde. Be insan tamam kendini kurtar da hiçmi ülkeni, milletini düşünmezsin. O taze beynini birazda farklı şeyler için kullansana. Gemimiz batarsa hepimiz denizin dibini boylayacaz işte.

Ama tabi millette haklı. Yıllardır süregelen devlet politikaları ülkeyi bu hale getirmiş. Eskiden ekmek aslanın ağzında derlerdi şimdi midesine indi.
    Aslında yazmayacaktım ama bu konuda çok doluyum. Ülkeyi yönetenler eski kafa olunca böyle oluyor işte. Milletimizde sağolsun takım tutar gibi parti tutuyor anlamak mümkün değil.

Son olarak çözüm şu: ... ... Çözüm bulunamadı!

• montaj neki yurdumun yerli malı gibi gözterilen markaları ürünlerin bazılarını yurdışında x fabrikasında ürettiriyor üstünede markasını bastırıyor sonrada televizyonda reklamları döndürüp biz şunu yaptık biz bunu yaptık türkiyenin dünyadaki gururuyuz falan yapıyorlar olmuyor yapmayın
    örneğin beko aylarca LCD tv de tasarım ödülü aldığını izletti bize lcd tvde tasarım ödülü alsann ne mühim olan içini yapmak paneli geçtim...kağıda çiz yolla yabancıya dışı böle olsun içini sizin eskilerden doldurun sonra biz teklonoji deviyiz pepepe...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_blacksea -- 16 Mart 2010; 23:21:53 >
  • Üretim değilde tüketim politikası güdülen ülkemizde akaryakıt yüksek elektrik yüksek su yüksek, kalifiye eleman yok (eğitim sistemimiz yerlerde sürünüyor), vergiler inanılmaz boyutta.
  • bu memlekette bırakın işlemci ekran kartı üretmeyi en basitinden %100 yerli oto uçak metro vs yapamıyoruz yapmıyoruz veya yaptırmıyorlar...Çok hazırcı bir zihniyete sahip insanlar kim olursa olsun bu ülkenin başına geçen bütün iktidar ve muhalafetler belli bir kısmın cebini dolurdu doldurmayada devam ediyor böyle giderse bu ülkede en basit şeyleri bile üretemez hale gelicez bundan 50 sene önce tarım ülkesiydik şimdi esamemiz bile okunmuyor ee nolacak sen tohumu ithal ettin zamanında sebzenin meyvenin ırkını bozdun görüntüde güzel olsada tadı beş para etmez ayrıca çekirdeğinden dikince de tekrar çıkmayan sebzeleri meyvelerin tohumlarını aldın sonuç ortada işte fazla söze gerek yok... vs bunun gibi pek çok örnek var devrim arabalarının saçma bir nedenle üretilmesine izin vermeyip uçak fabrikalarını kapattırıp biz size veririz siz uğraşmayın diyenlere kulak asarsan ileri vade de olacaklar bu...

hiç mi sevindirici haber yok var kardeşim var haberlerde görüp okuduysanız ilk yerli telefon üretildi (payımız %25 de olsa oda bir gelişme sonuçta ) general mobile adı altında dst 500 modeli bir telefon giriş seviyesi bir ürün de olsa benim çok hoşuma gitti sonuçta memlekette telefonu olmayan insan çok az telefonu olanların bir çoğuda 2 senede bir telefon değiştirdiğini düşünürsek karlı bir iş diyebiliriz tabii telefonun incelemesini DH editörlerinden bekliyoruz

• "bu ulkede hic bir basari cezasiz kalmaz.."
  • Bizim ülkemiz kendi kendisini yönetmeyen bir ülkedir.. Dış güçler ülke üzerinde çok büyük hakimiyete sahip..

Benim bildiğim bu ülkede pres çelik ürettirilmiyor.. Çelik üretiyoruz ama pres çelik ürettirilmiyoruz. Buda ulaşım araçlarından tutun makina parçalarına kadar gereken çelik hammaddesinin yurtdışından gelmesi demektir.

Ayrıca yine bu ülkede cam üretimi için çok kaliteli silikon tesislerimiz var ama saf silikon ürettirilmiyor. Bunu yapacak kapasiteye ve hammaddeye sahibiz ama yonga üretimi ve birkaç sektörde gereken %99 üstü saflıkta silikon ürettirilmiyor, halbuki bu tip hammaddelerin üretimi çok kolaydır.

Bu yukardaki iki konu duyduklarımdan yola çıkarak söyledim. Araştırma yapmadım o yüzden daha bilgili, o sektörlerde çalışan arkadaşlar bu konuda bilgilendirebilirler mi doğrumu yanlışmı diye?

Biz tüm dünya tarafından ürün satılabilecek bir pazarız, muazzam bir ürün üretme kapasitemiz var ama engellendiğimiz için sadece alım yapan koyunlar olarak tutuluyoruz. Buda bu sorunun kimisine göre komplo teorisi kimisine göre jeopolitik cevabı..

• biz hala

su soyle giyinmesin

bu boyle davranmasin

bu benim yetki alanimda degil ama korumam lazim gereken degerlerim var o yuzden hak hukuk çiğneyebilirim

bunlar esit haklara sahip degil esit puanlarla sınava giremezler vs vs....

bu tip konularla ugrasiyoruz

nasil uretelim

ama bunlar aşıldıktan sonra inşAllah Türkiye şaha kalkacak

benim inancim boyle
  • insallah kardesim..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.