Şimdi Ara

biz neyiz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Senin görme işlevini bozucu eylemlerde bulunman birşeyi değiştirmiyor ki, görme işlevini gören damarlarında sorun olup görmen azalıyor, bu normal bir durum, miyop da olursun görme yetin kısıtlanır, gözün zarar görür görmez olursun, bunlarin olması senin enerjinin ruhunun olmadığı anlamına gelmez. Ayrıca hiçbir damarın sinirin etin görme yetisi yoktur, hiçbir sinir damar da duyamaz, onların görevi veri ve kan iletimini sağlamaktır. Siz bütün damar ve sinirlere ayrı görevler yüklüyorsunuz halbuki hepsinin görevi aynı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bilinci organ gibi değerlendirmedim. Bilinç bizim organlarımızla hissettiğimiz durumdur dedim. Bilinci açık derken sağlıklı bir görme, duyma, algılama hali..yani organlarımız sayesinde enerjimizin hissettiği durum/ hal..bence sizle ne zaman aynı düşünürüz biliyor musunuz? Siz vücudumuzdaki damarları, sinirleri ve et parçalarına çok farklı görevler yüklüyorsunuz, halbuki bunların görevleri çok benzerler..beyin de iki ayrı lobtan oluşan bir et parçasıdır unutmayın.

• Bizler et ve kemik parçalarından olusan organlardan, ve bu organların üzerinde bir enerjiye sahip olan canlılarız.

• niye illa maddi birşey aranıyor?

insandan önce maddi canlılar vardı.
    manevi,soyut veya metafizik canlılardan da insan haberdar. kabul etmeyenler olsa da

işte insan ikisini de üstünde bir varlık olabilme ihtimaline sahip bir canlı olabilir. bu da maddeyle maneviyatın birleştirilmesiyle olur. bahsettiğim ihtimal insanın seçtikleriyle ulaşabileceği noktadır.
  • Karbon tabanlı evrim basamakları sonucu son halini alan memeli bir canlıyız.Dünya üzerinde en zeki canlı türüz.Diğer hayvanlardan tek farkımız bu zeka farkı.
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    İste yagmuru Tanri nin aglamasi sanan insanlarin dusunce tarzi bu.

Birseyin somut gercekligi ortaya cikip korkudan veya bilmediginiz icin hayaletlere inanmak zorunda kalmadigimiz donemde bocalamalar bunlar.

Maneviyat dedigin duygudurumlari hepsi beyindeki maddesel sureclere gobeginden baglidir arkadasim. Sen ruh cagirma ayiniyle bir oluyu diriltemezsin cunku o maddeten olmustur veya maddetrn olmak uzeredir sen istedigin kadar ates etrafinda hoplayip ziplayip kutsal oldugunu sandigin tekerlemeleri oku eger onun maddesel sorunu duzeltilemeze olecektir bunun icindeki hayaletin cikmasiyla hicbir ilgisi yoktur bilincin yani beni olusturan fiziksel maddesel trmelin cokmesiyle ilgisi vardir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Yapay zekalar bilgisayarlar. İnsanin bilinc sureclerini ilk basta tekrarlayarak ozvarliklarinin farkina vardiklarinda. Sevinip uzulmeyi, muhakeme etmeyi, dusunmeyi ogrendiklerinde bilgisayarlarin icinde de hayaletler oldugunu mu iddia edeceksin ?

Hicbir dokusal temeli olmayan. Tamamen tas gibi toprak gibi cansiz maddelerden olusan. Bilgisayar dedigimiz metal ve cesitli alasimlara dusunme yetisini verdigimizde iste o zaman daha iyi anlayacaksiniz benligin bilincin ruhun aslinda ne oldugunu.

İnsan ve diger canlilik herkes biyolojik bir makinedir evrimin zorlamasiyla ortaya cikmis. Beynimiz biyolojik bir islemci gibi calisir ve elektriksel surecler olusturur. Ben dedigimiz sey ise bana gore vucudun varligini devam ettirmek icin nasil akcigerler surekli havayi suzuyorsa beyin organininda dis dunyayi tanimlamak icin olusturdugu sanal bir makine bir yapay zekadir. Vucudun hayatta kalmasi icin vucut tarafindan uretilmis bir araciz biz vucudun kendisi degiliz. Vucudu kontrol kapasiyemiz sinirli veya dogdugumuzda vucudun ne oldugunu bile bilmeyiz cunku varolus amacimiz bedenin icinde bulundugu ortami anlayip uyum saglayip onun ihtiyaclarini karsilayarak cogalmasini saglamak ve bunu dogru bir sekilde yapabilmektir.

Ayrica robotlar bilgisayarlarda gormeye gorduklerini ogrenmeye basladilar. Sence kamera goruyor ama gordugu seyi yorumlayanlar devreler ve kablolar degil onun ruhu enerjisi mi diyeceguz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Aralık 2018; 11:25:37 >

• Periah kullanıcısına yanıt
    işte kendi zannıyla yazılanları çarpıtanların düşünce şekli bu

şu forumda 2500 mesajım var hangi cümlemden çıkardın yağmura tanrının ağlaması dediğimi merak ettim doğrusu

duygular beyne göbekten bağlı olsaydı aşk acısı ancak bir bıçağın çiziği kadar yakardı arkadaşım geri kalan lafların yine kendi aklın hezeyanları ben hiçbir zaman bahsettiğin şeyler varmış gibi bir laf etmedim
  • biyolojik manada zeka farkını ispat edemezsin. belki öğrenme farkı demek daha doğru olabilir. insanı diğrelerinden ayıran irade farkıdır. hayvanlar bir programa tabidir ve yaptıklarından sorumlu değillerdir. insan ise iradesiyle girdiği yoldan sorumlu tutulacaktır
  • Aktroll organizmalarla muhattap olmuyorum.Bloklusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 15 Aralık 2018; 13:10:10 >
  • bloklu olsam ne olacak sadece sana mı yazıyorum. ben sen ve senin düşündekilere yazıyorum ayrıca sen benden daha çok aktrollük yapıyorsun senin zihniyetin daha çok hizmet ediyor adı geçenlere
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Yapay zekalar bilgisayarlar. İnsanin bilinc sureclerini ilk basta tekrarlayarak ozvarliklarinin farkina vardiklarinda. Sevinip uzulmeyi, muhakeme etmeyi, dusunmeyi ogrendiklerinde bilgisayarlarin icinde de hayaletler oldugunu mu iddia edeceksin ?

Hicbir dokusal temeli olmayan. Tamamen tas gibi toprak gibi cansiz maddelerden olusan. Bilgisayar dedigimiz metal ve cesitli alasimlara dusunme yetisini verdigimizde iste o zaman daha iyi anlayacaksiniz benligin bilincin ruhun aslinda ne oldugunu.

İnsan ve diger canlilik herkes biyolojik bir makinedir evrimin zorlamasiyla ortaya cikmis. Beynimiz biyolojik bir islemci gibi calisir ve elektriksel surecler olusturur. Ben dedigimiz sey ise bana gore vucudun varligini devam ettirmek icin nasil akcigerler surekli havayi suzuyorsa beyin organininda dis dunyayi tanimlamak icin olusturdugu sanal bir makine bir yapay zekadir. Vucudun hayatta kalmasi icin vucut tarafindan uretilmis bir araciz biz vucudun kendisi degiliz. Vucudu kontrol kapasiyemiz sinirli veya dogdugumuzda vucudun ne oldugunu bile bilmeyiz cunku varolus amacimiz bedenin icinde bulundugu ortami anlayip uyum saglayip onun ihtiyaclarini karsilayarak cogalmasini saglamak ve bunu dogru bir sekilde yapabilmektir.

Ayrica robotlar bilgisayarlarda gormeye gorduklerini ogrenmeye basladilar. Sence kamera goruyor ama gordugu seyi yorumlayanlar devreler ve kablolar degil onun ruhu enerjisi mi diyeceguz ?
    Robotlar gerçek anlamda sevinip üzülmüyor. O şekilde programlanmış. Robotlar sadece üzülme ve sevinme "taklitleri" yapıyor, şu şu kelimeleri duyarsan, şu şu davranışlarla karşılaşırsan yüzünü buruştur, gözünden su akıt, dudaklarını gevşet vs şeklinde formatlanmış. Robot da o direktiflere göre sensörlerle sevinme ve üzülme taklitleri yapıyor. Sen robotların gerçekten sevinip üzüldüğünü sanmışsın :)

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Robotlarin gercekten sevinip uzulmelerine cok birsey kalmadi.

Yapay zeka araatirmalarinda normal programlamanin otesinde nasil dusunebilecegi veya programi disinda bir konu ortaya cikarsa nasil cozebilecekleri ogretiliyor.

Gecenlerde insanlarla konusmalari icin programlanmis chat yapay zekalari programlarinin disina cikarak orjinal bir dil olusturup birbirleriyle konusmaya basladilar.

Kisacasi orjinal ve bagimsiz bir bilinc olusturma kendi kendine ogrenerek ogrendiklerinden yeni sonuclar cika4abilen , uzulup sevinebilen robotlarin yapilmasi konusunda ilk adimlari coktan atmaya basladik ki bunu yapmak hicde olamaksiz degil cunku arastirmacilarin elinde ipucu olarak kullanabildikleri insan veya diger canlilarin beyinleri ve zihinsel surecleri duruyor.

Bu gerceklestigi zaman onumuzdeki 50 yil icinde o zaman hala inkar ederek gerceklere gozlerinizi yumacaksinuliz yoksa bu tutumu devam mi ettireceksiniz gorecegiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Robotlarin gercekten sevinip uzulmelerine cok birsey kalmadi.

Yapay zeka araatirmalarinda normal programlamanin otesinde nasil dusunebilecegi veya programi disinda bir konu ortaya cikarsa nasil cozebilecekleri ogretiliyor.

Gecenlerde insanlarla konusmalari icin programlanmis chat yapay zekalari programlarinin disina cikarak orjinal bir dil olusturup birbirleriyle konusmaya basladilar.

Kisacasi orjinal ve bagimsiz bir bilinc olusturma kendi kendine ogrenerek ogrendiklerinden yeni sonuclar cika4abilen , uzulup sevinebilen robotlarin yapilmasi konusunda ilk adimlari coktan atmaya basladik ki bunu yapmak hicde olamaksiz degil cunku arastirmacilarin elinde ipucu olarak kullanabildikleri insan veya diger canlilarin beyinleri ve zihinsel surecleri duruyor.

Bu gerceklestigi zaman onumuzdeki 50 yil icinde o zaman hala inkar ederek gerceklere gozlerinizi yumacaksinuliz yoksa bu tutumu devam mi ettireceksiniz gorecegiz.
    Robotlar gerçekten sevinip üzülemez. Robotlar farklı sensörlerle kendilerine yüklenen durumlara göre sadece sevinme ve üzülme "taklitleri" yapar. Bu 50 sene sonra da 500 sene sonra da böyle olacak. Çünkü onlar makina, kodlanmış makinalar, neyi yüklersen onu yapar, gerekirse de taklit eder. İnsan ile robot arasındaki fark enerjidir/ruhtur. Gerçekten sevinip, gerçek anlamda üzülmek, gerçek anlamda göz yaşı dökmek gibi. Yani kodlayıp robota dokununca gözüne yerleştirdiğimiz sudan akıt şeklinde bir kodlama ile insan ağlamıyor.

Merak etme sen daha robotların taklit ettikleri sevinmeyle burada birşey yazabiliyorsan, biz 50 sens sonrada burda oluruz Allah ömür verirse.
    Ha bu arada robotlar da kendi kendine oluşmuyor, onları da yapan bir "irade" var, bu da ayrı bir konu gibi görünse de temelinde ruh/enerji kavramlarıyla iç içe.

• biz neyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

Biz beyinde isek beynimizi açtığımızda görmemiz gerek ama beyinde de yokuz. Bilinçten bahsediyorsan da bilinç dediğin şey soyut bir kavramdır. Bilinci fiziki olarak gösteremezsin, dolayısı ile biz yani ben dediğimiz kavram soyut oluyor ama biz soyut bir varlık değiliz. Ortada açıklanamayan bir durum var bu çok net.

Açmaya gerek kalmadan aktivitesi görülüyor zaten. Bilinç denilince oradaki yumurta gibi bir şey düşünmeyin. Beyinde oluşacak küçük bir değişiklik bu aktivitenin işleyişini değiştiriyor. Çok iyi niyetli olan biri bu değişiklikle aksi lanet birine dönebiliyor. Tam olarak bilinç bu şekilde çalışır. Bilgisayar yazılımındaki gibi bir sürü if ler olduğunu düşün, bu yollar kendine yeni bir if kuraları zamanla oluşturuyor. Siz oraya ellerseniz farklı çalışıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

Robotlar gerçekten sevinip üzülemez. Robotlar farklı sensörlerle kendilerine yüklenen durumlara göre sadece sevinme ve üzülme "taklitleri" yapar. Bu 50 sene sonra da 500 sene sonra da böyle olacak. Çünkü onlar makina, kodlanmış makinalar, neyi yüklersen onu yapar, gerekirse de taklit eder. İnsan ile robot arasındaki fark enerjidir/ruhtur. Gerçekten sevinip, gerçek anlamda üzülmek, gerçek anlamda göz yaşı dökmek gibi. Yani kodlayıp robota dokununca gözüne yerleştirdiğimiz sudan akıt şeklinde bir kodlama ile insan ağlamıyor.

Merak etme sen daha robotların taklit ettikleri sevinmeyle burada birşey yazabiliyorsan, biz 50 sens sonrada burda oluruz Allah ömür verirse.
    Ha bu arada robotlar da kendi kendine oluşmuyor, onları da yapan bir "irade" var, bu da ayrı bir konu gibi görünse de temelinde ruh/enerji kavramlarıyla iç içe.

Sen şimdi robot gibi olmadığımızı düşünüyorsan o zaman kötü bir örnek vereyim ve hormonların seni nasıl kontrol altında tuttuğunu biraz düşün.

Biriyle ilişkiye girmek için çaba sarf ediyorsun ve ilişkiye girip sperm bıraktıktan sonra o anda bu durumdan soğuyorsun. Şimdi ne kadar robot gibi olmadığını bir kaç kere daha düşün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.