Şimdi Ara

Biz Şimdi Napcaz? Teknolojik Ürün Fiyatları Uçtu. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
4
Favori
25.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zuko

quote:

Orijinalden alıntı: thebigrambo

quote:

Orijinalden alıntı: c.ronnie

quote:

ALMAYACAĞIZ.

Çözüm basit arkadaşlar. Teknolojik bir eşya alacağımız zaman gerçekten ihtiyacımız var mı diye milyon kere sorun kendinize.

Diyelim GERÇEKTEN ihtiyaç. O zaman o paraya en uygun aynı işi yapan muadile yönelmeliyiz.

Arkadaşlar ekonomik kriz kapıda ya da geldi. Bu zor günler de geçer elbet ama bu süreçte paranızı iyi değerlendirin hem kendiniz için hem de ithal alacağımız ürünlerde devletimiz milletimiz için.

Ne güzelmiş öyle "almayacağız" yazmak.

Evleniyorum. Çamaşır ve bulaşık elde yıkanır hadi. Kurutma makinesi de gereksiz. Hava sıcak oldukça asarız. E tabii fırın, ocak falan da gerekmez, hohlayarak pişiririz yemekleri. Üfleyerek de soğuturuz, buzdolabı da gereksiz. Dondurucu için de nefesi kuvvetli bir hocaya üflettik mi tamam.

Herkes son model telefonun bir üstünü kovalıyor gibi davranmayın lütfen.

Tabiki de asıl yazma amacım oydu yani elindeki teknolojiyi yükseltmek isteyenler ya da gerekliliği tartışılır smartwatch vs gibi ürünlere para harcamak isteyenler.

Sizin durumunuz tabiki en zoru, zaten bunu gece yazdım sabah kur 3.70. Sizin de şu an yapacağınız beyaz eşyada yerli markalara yönelmek olabilir. Allah yardımcınız olsun.

Sana ne lan, sana mi kaldi ne alip almayacagimiz? Isterse en gereksiz seyi alirim ama fiyatini ARTIRMAYACAKSIN!

Al kardeşim al ne istersen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• asosyal mühendis kullanıcısına yanıt
    2.el tek care

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Onlar kendi üzerine düşeni yapmadığı gibi bizden istiyor. Bugün 3.73 gördü dolar...
  • Fakire şükretmeyi öğreteceksin ki zenginin düzeni bozulmasın.
  • İnanmazsınız ama söyleyeyim.

8GB DDR4 Hi-Level ram i 100TL ye almıştım. Şimdi 200TL!

Genelde sıfır ürün almıyorum bilgisayar parçası olarak. Türkiye'de aylık 4-5bin TL maaş şart artık.
  • Gerekirse X486 mimarili işlemciler kullanırız , Geforce II ekran kartı kullanırız vatanımız sağolsun ilerde alırız 10 sene sonra.
  • Olaya sadece lüks tüketim , teknoloji vs gözüyle bakmayın.Üretmeyen, hemen hemen herşeyi ithal eden ülkeyiz.Kur'un yükselmesi demek eve aldığımız sabunun bile fiyatını yükselmesi demek.
    Emin olun şuan birçok firma bindirme yapmamak için dişlerini sıkıyor.
    Yerli üretim diyoruz ama hammadde de ithal.
    Bu dolar 7 yılda en dibi, ve en yükseği görüyorsa sorumlu hükümettir.Ancak ideolojik sebeblerden dolayı seçim sonuçları aşağı yukarı yine aynı olacağından siyasi iktidar ilk 5 yılındaki gibi yapıcı çözümlere yönelmiyor.
    Dolar'ın ateşini alamıyorsan o zaman devlet oalrak vergilerinden feragat edeceksin ki piyasa canlılığını korusun.Şuan bu yönde atılan adımlar yetersiz.
    son kasım ayında %2 büyüdüğümüzden resesyona girmedik.Teknik anlamda krizde olmasak bile görünen köt uzakta değil maalesef
    hem eflasyon hemde mâmülün fiyatı yükseliyorsa o ülkede stagflasyon vardır.Buda döviz kaynaklı krize işarettir.Olabilecek en beter durumdur bir ülke için.Şuan memleket bu duruma sürükleniyor.
    2017 kobiler için çok ama çok zor bir yıl olacak

• 2008'de topladığım masaüstü bilgisayarı sadece ekran kartını güncelleyerek kullanıyorum. Yeni ekran kartı da HD7850, çok ahım şahım değil ama oynadığım (çoğu eski sayılabilecek) oyunlarda sorun yaşatmıyor.

8,5 sene geçmiş neredeyse, monitörüm bile aynı (932GW).

Herkesin beklentisi ve ilgi alanı farklı elbette ama en iyisini isteyen, parasına kıymayacak. Kıyamıyorsa paraya, bir şekilde idare edecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolarin eski haline birde ben ornek vereyim

2012 de casper i3 550 . 4 gb ram. hd4650 li. masaustu pc yi kipadan 800 tl ye almistim. 18.5 casper monitor de 180 tl. yanina birde 55 tl ye ses sistemi aldim.

o zamana gore suan muadili en az 1600tl kusur

monitor desen 300 tl

ses sisteminin dandigi olmus 100 tl

bi de 3 yil onceydi sanirim vatandan 94 tl ye creative t3130 ses sistemi aldim. suan piyasada yok ama son hali 180tl idi

2014 yilinda salcano ng650 26 md bisikleti 580 tl ye aldim. suan sifir muadili 900 tl kusur

bide yiyecek ornegi verelim

6 yil once yarim tost 1.25 ti. suan 3 tl

tek kiymali pide 1.25 ti. suan 4 tl

7 sene oncede iphone 3gs ilk ciktiginda vodofonede 1500 tl idi.

suan yeni cikanlar ise 3000 den basliyor

• KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    Birader elalem soğanı ihraç ederekte rahatça ve ucuza alabilirler de biz teknolojiyi ithal ettiğimizde rahatça ve ucuza alamıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 9 Ocak 2017; 14:42:5 >
  • Geçen yıl 2800 e aldığım laptop şuan 3300 olmuş.

Bir de ekonomi kötü derler iki yılda 500 lira karım var :)

Çıldırın laikler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: c.ronnie

quote:

ALMAYACAĞIZ.

Çözüm basit arkadaşlar. Teknolojik bir eşya alacağımız zaman gerçekten ihtiyacımız var mı diye milyon kere sorun kendinize.

Diyelim GERÇEKTEN ihtiyaç. O zaman o paraya en uygun aynı işi yapan muadile yönelmeliyiz.

Arkadaşlar ekonomik kriz kapıda ya da geldi. Bu zor günler de geçer elbet ama bu süreçte paranızı iyi değerlendirin hem kendiniz için hem de ithal alacağımız ürünlerde devletimiz milletimiz için.

Ne güzelmiş öyle "almayacağız" yazmak.

Evleniyorum. Çamaşır ve bulaşık elde yıkanır hadi. Kurutma makinesi de gereksiz. Hava sıcak oldukça asarız. E tabii fırın, ocak falan da gerekmez, hohlayarak pişiririz yemekleri. Üfleyerek de soğuturuz, buzdolabı da gereksiz. Dondurucu için de nefesi kuvvetli bir hocaya üflettik mi tamam.

Herkes son model telefonun bir üstünü kovalıyor gibi davranmayın lütfen.

Tabiki de asıl yazma amacım oydu yani elindeki teknolojiyi yükseltmek isteyenler ya da gerekliliği tartışılır smartwatch vs gibi ürünlere para harcamak isteyenler.

Sizin durumunuz tabiki en zoru, zaten bunu gece yazdım sabah kur 3.70. Sizin de şu an yapacağınız beyaz eşyada yerli markalara yönelmek olabilir. Allah yardımcınız olsun.

Allah razı olsun. Peki, uzun vadede ne yapabilirim mesela? Beni düşündüren bu biraz da. Teknoloji şans işi olsa da, yerli markaların daha sık arıza vermesi, yedek parçalarının sıkıntısı gibi durumlar oluyor. Servis ağının yetersizliği de var. Şimdi veremeyeceğim fark, benden "mevcut ekonomik gidişata göre" kat kat çıkacak. Win-win ararken lose-lose geldi dayandı. Ne kalite kullanabileceğiz, ne kaliteli hizmet alabileceğiz. Bununla beraber, daha sık servis ücreti ödeyeceğiz.

Sıkıntılıyım hocam. Allah sonumuzu hayır etsin.

• Gereksizse alma, öncelik listesi çıkart paran oldukça listenin başındakini al.

2. el alıp milleti zengin etme, 0 al az al...
  • Vestel venus gtx 1080 ti yolda yerli uretimimiz xD
  • mgora kullanıcısına yanıt
    Boyle diye diye 10 sene sonra bırak guncel kartlar işlemciler almayı kendimize temel ihtiyaçları alamayacağız beslenme ve barınma dışında (güvenlik, giyim kuşam vs.)
  • Niye hel bi kisiyoruz butun burokratlarda son model arabalar sekreterler ucaklar saraylar

Millervekili ucuk maaslari onlar kesintiye girmiyor biz neden idare edelim.soruyorum
  • 400 TL YE ALDIGIM EKRAN KARTI ŞUANDA 750 TL HESABINI SİZ YAPIN YAZIK GÜNAH MİLLETE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

İşini bilen derken?

Kazanan kazanıyor yani.

tabi tabi öyledir. sıradan bir adam nasıl kazanacak? asgari ücretle neyi kazanacak?
  • Ve taa dünyanın bir ucundan kapımıza kadar ürünleri buradan daha ucuza getirebiliyorduk. Şimdi onu da yapamayacağız gümrük sınırı yüzünden
  • Almayın beter olun ürettiğiniz kadar tüketin inşallah 5 lira olur dolar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.