adi şerefsiz namussuz herifler ne istediniz adamdan..
BASIMIZ SAğOLSUN
arkadaslar tum besıktas camıasının bası saolsun.. arslanın ailesıne allah sabırlar versın ...
allah rahmet eylesın....
Sinan engin pankartlarıyla ilgisi olduğunu duydum umarım yanlış bilgi gelmiştir bana :(
Arkadaslar, bu haberden anladigim kadariyla asil olay futboldan alakasiz. Simdi Carsi gurbunu her zamanki gibi kötülemek isteyenler var. Teröristler meröristler diyenler var. Ancak unutmayalimki, bu olaylar Türkiye´de her gün cesitli nedenlerden oluyor. Onun icin ne BJK´nin adini, ne de Carsi grubumuzun adini (reyting ve gazete satislari ugruna) kötülüyenlere uymayalim.
Bilet ugruna adam öldürülüyor diye cikisanlar var. Bunlar anlamsiz ve alakasiz yorumlar.
Para alamadılar,bedava maça gidemediler diye yapmadıkları kalmayan BJk li olupta BJK ye zarar veren yaratıklar....
quote:
Orjinalden alıntı: OkanBJK1903
Arkadaslar, bu haberden anladigim kadariyla asil olay futboldan alakasiz. Simdi Carsi gurbunu her zamanki gibi kötülemek isteyenler var. Teröristler meröristler diyenler var. Ancak unutmayalimki, bu olaylar Türkiye´de her gün cesitli nedenlerden oluyor. Onun icin ne BJK´nin adini, ne de Carsi grubumuzun adini (reyting ve gazete satislari ugruna) kötülüyenlere uymayalim.
Bilet ugruna adam öldürülüyor diye cikisanlar var. Bunlar anlamsiz ve alakasiz yorumlar.
herşey ortadayken neyin inkarını yapıyorsunuz bütün çarşı terörist demek yanlış ama sonucta ölen ve öldürülen çarsının üyeleri aynı zamanda zıt düşünceye sahip olmaları faktörüde var
gecen bazı arkadaslar söylüyordu fenerbahce grupları arasına polisler oturuyordu bakın burda polisler yetişememiş olaya
Allah Rahnet Eylesin.
Başımız Sağ olsun
quote:
Orjinalden alıntı: tedoa®
quote:
herşey ortadayken neyin inkarını yapıyorsunuz bütün çarşı terörist demek yanlış ama sonucta ölen ve öldürülen çarsının üyeleri aynı zamanda zıt düşünceye sahip olmaları faktörüde var
gecen bazı arkadaslar söylüyordu fenerbahce grupları arasına polisler oturuyordu bakın burda polisler yetişememiş olaya
Bak dostum, o insanlar Carsi´nin üyesi olabilir ama aralarindaki davayi Carsi Grubuna mal etmek yanlis diyorum. Bu arada ben (bundan bir kac hafta önceydi galiba) Genc FB´liler ve Esenler Grubunun arasina (Koca Migros Tribününe hic de yakismayan) Tribün Yamasi yapmislardi demistim. Bak simdi Migros Tribünün haline.... Yeri gelmisken sunu da söylemis olayim: En cok gicigima giden, BJK Tribünlerinde veya disinda olan olaylar hemen Carsi Grubuna mal ediliyor. Mantiksiz bence. Herneyse, tekrar sevenlerinin basi sagolsun.
Not: Ölenin arkasindan "Hepsi gebersin" diye haykirmak ayip olmuyor mu???
bu çocugu yüz olarak tanıyorum aynı mahalledeniz bikaç bilet için adam öldürülüyor inanmak zor
allah anasına babasına sabır versin..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: tedoa®
quote:
Bak dostum, o insanlar Carsi´nin üyesi olabilir ama aralarindaki davayi Carsi Grubuna mal etmek yanlis diyorum. Bu arada ben (bundan bir kac hafta önceydi galiba) Genc FB´liler ve Esenler Grubunun arasina (Koca Migros Tribününe hic de yakismayan) Tribün Yamasi yapmislardi demistim. Bak simdi Migros Tribünün haline.... Yeri gelmisken sunu da söylemis olayim: En cok gicigima giden, BJK Tribünlerinde veya disinda olan olaylar hemen Carsi Grubuna mal ediliyor. Mantiksiz bence. Herneyse, tekrar sevenlerinin basi sagolsun.
Not: Ölenin arkasindan "Hepsi gebersin" diye haykirmak ayip olmuyor mu???
bütün olayların çarşıya mal edilmesi normal çünkü çarşıyla yatılıp çarşıyla kalkılıyor artık hayranlıktanmıdır nedir çarşıdan olmayanlar bile onun adı üstünden prim yapmaya çalıstıkca böyle devam edecek
ayrıca ölenlerin arkasından gebersin lafı tabıkı yanlıs ve hiç hoş değil
Gebersin lafını olayım müsebbibleri için söylemiş o arkadaş sanırım, ölüye bi saygısızlığı olduğunu düşünmüyorum... Olayı Çarşı grubuna maletmek yanlış ama artık bi şeylerin birilerine maledilmesi gerekiyor, bu katil olan kişiyi Alen ile beraber Sinan Engin'den özür dilerken görüyoruz daha bu adam Çarşı'yı temsil etmez de kim eder?? Çarşı saygınlığını ve toplum gözündeki yerini malesef kaybetmekte, bu ve bunun gibi katillerin kendi içinden temizleyemediği sürece de batacaktır, zaten temizleyemezse de yerin dibine batsın böyle Çarşı...
Tribünde birkaç maç izlemiş bir insan tribünde insanların kendi içlerinde kavga ettiklerine şahit olmuşlardır,ben ne zaman maça gitsem Ankaragücü taraftarları kendi içinde kavga ediyor,şimdi tribün liderleri kendi içinde kavga olayının en büyük sorunlardan biri olduğunu düşünüyorlar,özellikle bildiğim kadarıyla Anti-X lideri Minti Başkan'ın bu konuyla ilgili çeşitli düşünceleri var,aileleri stada çekmenin yolunun kendi içimizdeki kavganın önlenmesinden geçtiğini düşünüyor,kendi içimizdeki kavganın da ailelerin stada gelmesiyle azalacağını düşünüyor,bu ikisi birbiriyle bağlantılı.Türkiye'de tribünlerin yapısı birbirine benzer,it kopuk dediğiniz adamlar çoğunluktadır ve bunların bir bölümü maçlara kavgalar için giderler,herkes asma kesme sevdasındadır ama taraftarlık böyle olmaz,bunun adı taraftarlık değil zaten holiganlıktır.Bunun önüne beleş bilet olayı önlenerek belli bir ölçüde geçilebilir.
Bir de bu tribün liderleri gerçekten antipatik adamlar,adamı küfür edip ayağa kaldırıyorlar,tehdit ediyorlar,küfürün bini bir para,çünkü oralarda kral onlar,herkes onların uğruna kavga edebilir,onlara karşılık verecek adam oradan eve değil hastaneye gider,çoğu kişi bu adamlara bulaşmamak için maça gitmez.Bunlar önüne kolay kolay geçilecek şeyler değil ama bilemiyorum.
Yukarıda küfür edip ayağa kaldırma olayları filan bana hiç olmadı çünkü;ben zaten oranın adabını biliyorum,ona göre davranıyorum,ben maça bağırmak için gidiyorum ama seyretmek için gidenlere yazık oluyor.Bir de ben maçları genelde Minti Başkan'ın orada seyrederim,M,nti Başkan'ın ağzından bir küfür çıktığını duymadım,adam rica ederek bağırtıyor,lütfen biraz daha sesli beyler diyor,tribünde küfüre kesinlikle izin vermiyor ama başka bir grupla maç seyretmiştim ki(Gecekondu değil,adını vermeyeyim) belki daha çok eğlendim ama sürekli sürtüşmeler oluyordu,amigolar insanları zorla ayağa kaldırıyor,kötü muamele ediyorlardı,benim gibiler için fark eden bi şey yok ama çoluğu çocuğuyla maça giden adamlara yazık,adam bağırmak istemiyorsa bağırmaz,zorlamanın alemi yok.
Tribünde terör yok diyen yalan söyler.
Ferdi Arslan'a Allah'tan rahmet,Beşiktaş taraftarlarına ve ailesine de baş sağlığı dilerim.
Ölenin arkasindan denmemis olabilir tabii o laflar. Eger benim bir yanlisim varsa, özür dilerim.
Cinayete ve Carsi grubunun rolüne gelince... Carsi Grubu, Alen Markaryan´in sözleriyle, bir semsiye gibidir. Besiktas Taraftarlarinin siginabilecegi ve altinda bir olabilecegi.
Ben bu sözlerden sunu anliyorum: Carsi bir ideal veya felsefedir. Elbette tribünde Carsi diye bir grup yer aliyor. Ama arkalarinda yazan yaziyi es gecmeyelim (RUHUMUZ BURADA). O RUH diye tanimladigimiz kelime ise, gene felsefik ve herkesin bir olabilecegi bir deyim diye düsünüyorum.
Simdi bütün bunlari sizi sikmak icin yazmiyorum. Sadece sunu hep aklinizda tutmanizi isterim... Bir kisinin isledigi bir cinayeti tartisiyoruz burada. Bir gurubun toplu halde isledigi bir cinayeti degil. Her toplumda cürük elmalar olabiliyor malesef. Ama medyanin gazina gelmeyelim lütfen. Tek istegim bu. Onlar mansetlere tasidigi iki kelimeyi birlestirir (Carsi + Cinayet) ve satis amaclarina ulasirlar. Baska bir amaclari yoktur zaten.
Bu arada bu cinayetten sonra sürekli sunu okuyorum: "Bilet ugruna islenen cinayet
Ben Almanya´da yasadigim icin, bu olaylara biraz uzak kaliyorum. Buna ve Ferdi Aslan cinayetiyle olan alakasina aciklik getirebilirseniz sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme