Şimdi Ara

Blackberry = Fiyasko

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 BB telefonum oldu. Şuan Torch 9800, öncesinde ise Curve 9300. BB almamın amacı meşhur PUSH teknolojisi + sosyal bağlantılar. Gerçekten mail alıp-vermek, BBM gibi bir özelliğin olması güzel, Twitter ve Facebook ile olan iletişimi çok iyi.

Fakat bunlar neredeyse bir Iphone parasına satılan Torch veya Bold için yeterli değil.

Bu üstte yazdığım şeyleri bir Curve ile rahatlıkla yapabilirsiniz. Peki neden Bold almak mantıksız ? Çünkü;

-Bu kadar verilen paraya rağmen sunulan yazılımların-uygulamaların kıtlığı

-İşletim sisteminin hiçbir zaman bir IOS kadar akıcı-pratik ve seri olamaması.

BB kullanıcılarının her zaman övündüğü olayı Curve ile yapabilirsiniz.

BB ye neredeyse bir iphone parası verip pişman olan, bu kadar para verdik telefon mesaj atmaktan öteye gidemiyor diyenlerin çok fazla olduğuna eminim.

Bana göre BB, Curve, 8520 vs. gibi modelleri dışında fiyaskodur. Bu kadar paraya sunduğu olanaklar komiktir.

• Blackberry sabit bir iş telefonu.BBM olsa %50-70 arası satışları düşer diye düşünüyorum.
  • Sizinle aynı yöntemle mantık yürüterek farklı bir noktaya da varılabilir. Neden insanlar Mercedes C 200 almak dururken E 200 alsınlar ya da biraz daha abartılı yaklaşalım Swatch saat almak yerine IWC'ye binlerce euro para versinler. Daha yakın bir örnek vereyim neden iphone 4 dururken hatta iphone 3gs iphone 4s alıyorlar. Ayrıca asıl merakım böyle bir konu açma gereğini neden gördünüz?

Benim fikrime gelince,
    eğer bu cihazları kullanma amacımız iletişim kurmaksa yani konumuz telefonsa her açıdan (sosyal medya, anlık mesajlaşma, E-posta, RSS takibi, haber ve diğer anlık bildirimler vs. vs.) Blackberry en iyisidir, ama konumuz multimedia cihazsa (uygulama, oyun, video vs. vs.) en iyisi iPad'dir. iPhone ise her ikisini de iyi yapabilen ama onlar kadarını veremeyen bir cihaz. Eğer bir iPad'iniz varsa iPhone için daha fazlasını ödemek de gereksiz diye düşünüyorum ki bir iphone fiyatına ikisini birden alabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPeeR-

Sizinle aynı yöntemle mantık yürüterek farklı bir noktaya da varılabilir. Neden insanlar Mercedes C 200 almak dururken E 200 alsınlar ya da biraz daha abartılı yaklaşalım Swatch saat almak yerine IWC'ye binlerce euro para versinler. Daha yakın bir örnek vereyim neden iphone 4 dururken hatta iphone 3gs iphone 4s alıyorlar. Ayrıca asıl merakım böyle bir konu açma gereğini neden gördünüz?

cevap basit. çünkü e serisi c serisinden daha çok konfor-performans-lüks-donanım sunar. ama bunları kağıt üstünde değil, gerçek anlamda sunar.

atıyorum bold ise kağıt üstünde curve den fersah fersah üstün olmasına rağmen sunduğu hizmetler çok kısıtlı, curve den farklı değil. yada ortalama bir nokia dan farklı değil.

konuyu açmamın sebebi son zamanlarda torch telefonuma uygulama yukleme hevesine girdim. ne dogru düzgün işe yarar bir uygulama var nede fonksiyonellik. uygulamayı silmeye kalksam haydi yeniden başlat, atıyorum ntv uygulamasını indirdim, uygulamaya giriyorum sabit 2 saat yukleniyor uyarısı, başkada haber uygulaması yok. yemeksepeti torch da çalışmıyor. vs.

iphone da ise herşey çok kolay. en ufak örnek; taksi uygulaması ile dışarda taksi aramak istediğinizde, uygulamaya girip en yakın taksi duraklarını ve iletişim için telefon numaralarını görüp direk arama yapmanız mümkün. bunu bb ile yapamazsınız. bunlar gereksiz değil, gayette gerekli uygulamalardır.

bir ibb trafik iphone da nasıl çalışıyor ? mükemmel. kaybolduğunuzda navigasyon iphone da nasıl ? mükemmel. peki bb de ? hepsi berbat. harita uygulamasına girince açılmasını beklemek için 10 dk bekliyoruz neredeyse...

• quote:

Orijinalden alıntı: donnaiolo

quote:

Sizinle aynı yöntemle mantık yürüterek farklı bir noktaya da varılabilir. Neden insanlar Mercedes C 200 almak dururken E 200 alsınlar ya da biraz daha abartılı yaklaşalım Swatch saat almak yerine IWC'ye binlerce euro para versinler. Daha yakın bir örnek vereyim neden iphone 4 dururken hatta iphone 3gs iphone 4s alıyorlar. Ayrıca asıl merakım böyle bir konu açma gereğini neden gördünüz?

cevap basit. çünkü e serisi c serisinden daha çok konfor-performans-lüks-donanım sunar. ama bunları kağıt üstünde değil, gerçek anlamda sunar.

atıyorum bold ise kağıt üstünde curve den fersah fersah üstün olmasına rağmen sunduğu hizmetler çok kısıtlı, curve den farklı değil. yada ortalama bir nokia dan farklı değil.

konuyu açmamın sebebi son zamanlarda torch telefonuma uygulama yukleme hevesine girdim. ne dogru düzgün işe yarar bir uygulama var nede fonksiyonellik. uygulamayı silmeye kalksam haydi yeniden başlat, atıyorum ntv uygulamasını indirdim, uygulamaya giriyorum sabit 2 saat yukleniyor uyarısı, başkada haber uygulaması yok. yemeksepeti torch da çalışmıyor. vs.

iphone da ise herşey çok kolay. en ufak örnek; taksi uygulaması ile dışarda taksi aramak istediğinizde, uygulamaya girip en yakın taksi duraklarını ve iletişim için telefon numaralarını görüp direk arama yapmanız mümkün. bunu bb ile yapamazsınız. bunlar gereksiz değil, gayette gerekli uygulamalardır.

bir ibb trafik iphone da nasıl çalışıyor ? mükemmel. kaybolduğunuzda navigasyon iphone da nasıl ? mükemmel. peki bb de ? hepsi berbat. harita uygulamasına girince açılmasını beklemek için 10 dk bekliyoruz neredeyse...

Keserek alıntı yapmak veya sadece bir kısmını dikkate almak kaçamak cevap vermek sayılır ama neyse...

iPhone'daki uyguluma zenginliğinin Blackberry'de olmadığını ben de söylemiştim zaten o kısmı alıntı yaparken kesmişsiniz gerçi, torch ile bold arasındaki fark ise öyle iki saat bekletmiyor. Aynı cevap vermediğiniz diğer örnekteki iphone 3gs ile iphone 4s arasındaki fark gibi, bold daha hızlı. Haber uygulamaları çok yok evet ama mükemmel bir RSS okuyucusu var onu kullanmanızı tavsiye ederim, tüm haberleri çok daha hızlı okuyabilirsiniz. Evet, Blackberry'de taksi uygulaması yok ama iphone'daki taksi uygulaması ya da benzer diğer uygulamalar gibi tüm verileri google maps'ten alıyor. Dolayısıyla bu tür bilgilere (taksi,eczane,cafe,bar vb.) erişmek için google maps'e girip aratırsanız sadece blackberry veya iphone'da değil internet tarayıcısı olan her telefondan ulaşabilirsiniz. iPhone uygulamalar açısından evet çok zengin ama çoğu uygulama sadece arayüzden ibaret tüm verileri google amcaları sağolsun ondan ve diğer web sitelerinden sağlıyorlar. iPhone ise onlara sadece çok şık görünmelerini sağlıyor. Evet bu güzel bir özellik kullanıcı için ayrıca eğlenceli de ama sadece o kadar. Abartılacak bir şey yok, imkansızı başarıyormuş gibi. GPS konusuna gelince iPhone'da hangi GPS programına kaç dolar vererek sahip oldunuz yoksa yine google maps'ten mi bahsediyoruz ya da jailbreak mi hani şu kullanım kolaylığı açısından övdüğünüz iOS'mu kırdınız yoksa?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donnaiolo

quote:

Keserek alıntı yapmak veya sadece bir kısmını dikkate almak kaçamak cevap vermek sayılır ama neyse...

iPhone'daki uyguluma zenginliğinin Blackberry'de olmadığını ben de söylemiştim zaten o kısmı alıntı yaparken kesmişsiniz gerçi, torch ile bold arasındaki fark ise öyle iki saat bekletmiyor. Aynı cevap vermediğiniz diğer örnekteki iphone 3gs ile iphone 4s arasındaki fark gibi, bold daha hızlı. Haber uygulamaları çok yok evet ama mükemmel bir RSS okuyucusu var onu kullanmanızı tavsiye ederim, tüm haberleri çok daha hızlı okuyabilirsiniz. Evet, Blackberry'de taksi uygulaması yok ama iphone'daki taksi uygulaması ya da benzer diğer uygulamalar gibi tüm verileri google maps'ten alıyor. Dolayısıyla bu tür bilgilere (taksi,eczane,cafe,bar vb.) erişmek için google maps'e girip aratırsanız sadece blackberry veya iphone'da değil internet tarayıcısı olan her telefondan ulaşabilirsiniz. iPhone uygulamalar açısından evet çok zengin ama çoğu uygulama sadece arayüzden ibaret tüm verileri google amcaları sağolsun ondan ve diğer web sitelerinden sağlıyorlar. iPhone ise onlara sadece çok şık görünmelerini sağlıyor. Evet bu güzel bir özellik kullanıcı için ayrıca eğlenceli de ama sadece o kadar. Abartılacak bir şey yok, imkansızı başarıyormuş gibi. GPS konusuna gelince iPhone'da hangi GPS programına kaç dolar vererek sahip oldunuz yoksa yine google maps'ten mi bahsediyoruz ya da jailbreak mi hani şu kullanım kolaylığı açısından övdüğünüz iOS'mu kırdınız yoksa?

arkadaşım alıntı yapmadığım kestiğim yerin cevabı üstte vermişim ilk mesajımda. bir daha cevaplama gereği duymadım.

yani ne desem boş. bb de seni nokia dan daha fazla tatmin eden nedir ozaman ? madem bir telefon için sadece beklentin mesaj-konuşma-sosyal ağlar vs. yani kısacası iletişim ?

son lafım şudurki bb bir nokia dan farklı değil, bir android değil ve bir iphone hiç değil.

bb alacaklara tavsiyem curve veya daha altı bir model almaları, çünkü 3-4 katı para verip alacağınız 9900 veya torch gibi modellerin yapabildikleri bu modellerden fazla değil, aradaki farka değecek kadar hiç değil.. bukadar uygulama kıtlığına rağmen şarjının 1 gün gitmeside bonus.

• Tekrara gectik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Blackberry z10
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İPad 2'im vardı ve artık her anlamda eskiyen Windows Mobile telefonum yerine başka bir telefon bakarken, aslında çok da araştıramadan Blackberry Bold 9780 aldım. 9900 veya torch kadar bir para ödemeden, uzun şarj süresi sunan, sosyal ağlara rahatça bağlanabileceğim bir model almış oldum ve şu anda memnunum. İPad'im olmasa ve telefondan bir İPhone performansı bekleseydim, büyük olasılıkla çok büyük bir hayalkirikligina uğrardım ama beklentilerim doğrultusunda isabetli bir secim yaptığımı hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoney -- 14 Mart 2012; 19:54:57 >
  • blackberry'nin karizması yeter. ipad2 olduktan sonra zaten gidip neden iphone4 alayım. sosyal ağ kullanımında blackberry bir numaradır. push olayı da gercekten süper.
    2 sene için kullandıgım cihazlar.

bold 9000 > iphone 3g > galaxy s I9000 > htc desire hd > torch 9800 > bold 9900

benim için bb her zaman bir adım öndedir...
  • Blackberry zaten iş telefonudur onu hava atma ya da multimedya amaçlı alınmaz bu telefon ayrıca armuttan elma olması beklenmez yani iphone la blackberry karşılaştırılamaz
  • Açıkçası konuyu açan arkadaşa katılmıyorum sonuçta 3gs ile 4s in ne uygulama ne de yazılım olarak hiç bir farkı yok 3gs te de gayet stabil. Curve ile boldları işlemci, malzeme kalitesi ya da işletim sistemi farklılığı ile neden değerlendirmediğinizi anlamadım? Iphone fanı olarak yazıyorum ama dediğiniz gerçekten mantıksız
  • İmzamdan da görebileceğiniz gibi kıyaslamaya çalıştığınız markaları kullanan biri olarak;

iPhone ile Blackberry (hele ki 9300 gibi basit bir modeli) karşılaştırmak bile abesle iştigaldir, ayrıca iPhone parasına BlackBerry almıyor insanlar iPhone'un yarı parasına alıyorlar. iOS tamamen yazılımdan para kazanmak adına çalışan bir sistem, Apple cihazın kendisinden değil, uygulamalardan ve stabillikten isim yapmış ve bu alanda en başarılı marka olmayı başarmıştır. Fakat BlackBerry bizlere; bende şu kadar uygulama oldu, BlackBerry ile şu oyunları oynayabilirsin yahutta resim uygulamasıyla efekt verebilirsin" demez BlackBerrynin asıl amacı İŞ'tir. BlackBerry genç nesil tarafından kullanışlı klavyesi sebebiyle bir whatsapp-sms cihazı haline dönüştü, çoğu gencin ölçek çeviri uygulamasından bile haberi olduğunu zannetmiyorum şahsen.

iPhone 2G (yani ilk nesille) bile BlackBerry'i kıyaslamak doğru değil özeti budur...

• 9300 kullanıyorum daha doğrusu 20 iş gününü aşkın süredir garantide hala gelmedi o ayrı bir konu ancak ihtiyacım olan işleri yapacak kapasitede bir cihaz.Bold alayım dedim ve araştırdım aradaki farkı verdikten sonra ram artışı ve ekran çözünürlüğü haricinde bir getirisi olmayacağı için vazgeçtim.
  • Curve ve bold arasındaki fark jetta ve passat arasındaki fark kadardır.Passat alan adama neden jetta almadın demek ne kadar saçmaysa buda o kadar saçma
  • olayı tüm gerçekliği ile açıklamış arkadaş zaten push mail facebook twitter gibi uygulamalar android serisi özel yazılımlarda mevcut zaten tek kolaylığı mesaj yazmak
  • Bahsi geçen iki telefona da sahibim iş gereği bb'yi aktif olarak kullanıyorum. Fiyasko mu? Bence değill. Sebebi verilen paranın karşılığı size göre belki uygulamaların çokluğu olabilir ama bir başkasına göre tasarımdır alışkanlıktır vs. Zaten farklı kesimlere hitap eden iki ayrı telefon karşılaştırılıyor. Ben bir başlık açarım,adını vertu= fiyasko koyarım. Altına da 8 iphone parası verdim ama iphone kadar zengin uygulamaya sahip değil derim. Yine doğru bir karşılaştırma olmaz. Kendimden örnek vereyim iphone ilk kurcalandığında app store derya deniz. Aylar sonra baktım ki sosyal medya dışında kullandığım pek bir uygulama yok. Kullananı elbet vardır zaten onlar da tercihlerini o doğrultuda yapmışlardır. BB alan kişiler zaten uygulamaların çok olmadığını bilip ya şirket mailine kayıt olmak ya hoş göründüğü için ya eski telefonunu yenileme ihtiyacı olduğundan alan kişiler. Sanırım eleştiriler fiyat/uygulama çokluğu esas alındığından gerçeği yansıtmıyor.

• Bence siz yanlış tercihin kurbanı olmuş bir kullanıcısınız. Blackberry'nin muhteşem güvenli mesajlaşma sistemi bulunmaktadır. BBM ve mail trafiğinizi bis kullanıyorsanız 128 bit şifreleme (her harfi 128 e bölüp şifreler tek bir kelimenin çözülmesi 5 yıldan fazla alır) bes kullanıyorsanız 256bit şifreleme kullanır. Üst düzey güvenli bir ortamda mesajlaşma imkanı sağlar. Yani olayı mail alıp göndermek değil. Güvenli mail alıp göndermektir.

Önüne gelen her yazılımı marketine koyamamasının temel sebebide güvenlik açığına neden olacak yazılımları içerisinde barındırmıcak olmasıdır. Yanlış tercihinizin kurbanı olmanız ürünün kötü olduğunu ifade etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadir DOĞAN

Bence siz yanlış tercihin kurbanı olmuş bir kullanıcısınız. Blackberry'nin muhteşem güvenli mesajlaşma sistemi bulunmaktadır. BBM ve mail trafiğinizi bis kullanıyorsanız 128 bit şifreleme (her harfi 128 e bölüp şifreler tek bir kelimenin çözülmesi 5 yıldan fazla alır) bes kullanıyorsanız 256bit şifreleme kullanır. Üst düzey güvenli bir ortamda mesajlaşma imkanı sağlar. Yani olayı mail alıp göndermek değil. Güvenli mail alıp göndermektir.

Önüne gelen her yazılımı marketine koyamamasının temel sebebide güvenlik açığına neden olacak yazılımları içerisinde barındırmıcak olmasıdır. Yanlış tercihinizin kurbanı olmanız ürünün kötü olduğunu ifade etmez.

Cok guzel ozetlemissiniz.
  • quote:

Bence siz yanlış tercihin kurbanı olmuş bir kullanıcısınız. Blackberry'nin muhteşem güvenli mesajlaşma sistemi bulunmaktadır. BBM ve mail trafiğinizi bis kullanıyorsanız 128 bit şifreleme (her harfi 128 e bölüp şifreler tek bir kelimenin çözülmesi 5 yıldan fazla alır) bes kullanıyorsanız 256bit şifreleme kullanır. Üst düzey güvenli bir ortamda mesajlaşma imkanı sağlar. Yani olayı mail alıp göndermek değil. Güvenli mail alıp göndermektir.

+ Bir şey alırken araştırıpta almak lazım sonra vay efendim bu neden böyle dememek lazım. Blackberyy hakkını veren bir marka ama herzaman diyorum çok az daha ucuz olsaydı süper olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: Janci

quote:

+ Bir şey alırken araştırıpta almak lazım sonra vay efendim bu neden böyle dememek lazım. Blackberyy hakkını veren bir marka ama herzaman diyorum çok az daha ucuz olsaydı süper olurdu

şunu unutmayalım ki fiyat düşerse kalite de düşer...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.