Şimdi Ara

Blackberry Q10 [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.088
Cevap
9
Favori
86.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar kapatın artık şu batarya muhabbetini ne zaman girsek "3g ile böyle 2g ile şöyle" konuşmaları dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvncrylmz

quote:

Orijinalden alıntı: thunderbolt

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hemen ilk analizi veriyorum telefonu sabah 8.42 şarjdan çıkardım %99 da idi.şuan saat 9.42 ve halen %99 da... 3g açık,sadece veri bağlantısı ve yer bildirimi kapalı...

Hmm, bir saatte veri trafiğine rağmen

Veri trafigi kapalı yani internet bağlantısı kapalı..şebekeden 3g seçili şuna itibariyle şarj %97..bence oldukça iyi çünkü şebekeden 3g seçili olduğu halde

öncelikle ilginiz için teşekkürler, telefonu bizzat kullanamadığım için, bir kullancı deneyimine çok ihtiyacım var. Yaklaşık 4 saatte %3 gittiyse, 12 saatte yaklaşık %15 eder ki, toplam bekleme modu, yaklaşık 6 gün gibi görünüyor. Konuşma, mesaj, vs. kullanımları düşersek o zaman duruma göre 3 günü de 4 günü de görürüz gibi. Ben eski telefonun, uyku modunda 8 saatte %3 yediğini biliyorum

Rica ederim şarj oranı şuan itibariyle %93 bu zaman zarfında yaklaşık olarak 5 dakikalık hemen ardındanda yaklaşık 1-2 dakikalık tel görüşmesi yaptım..Bence değer çok iyi gözüküyor..Demekki bu cihazda internetle işimiz olmadığı zamanlarda veri trafiğini kapatırsak 2 gün kesin görürüz...Bu değer daha fazla veya az da olabilir internette ve sosyal ağlarda geçirdiğiniz zamana da bağlı...

anladım, güzel istatistik. Şimdi şunu soruyum: ekran parlaklık düzeyini ne kullandınız? (Gerçi telefonu kurcalamdıysanız ekran zaten kapalıdır) Bir de, siz sabahtan şu saate kadar 3g açık, veri trafiği ile mi kullandınız? Verdiğiniz %93 değerine bu şekilde mi ulaştınız?

Ekran parlaklığı bende en kısıkta,yalnız sensörler zaten bu durumu kendi ayarlıyor örng:dışarıda telefonu kullanmaya başladığınızda parlaklığı artırıyor...Evet sabah 8.42 de şarjdan çıkardım 3g açık,veri transferi kapalı şekilde %93 değerine ulaştım...

peki bir de şunu sorayım: 1 den fazla alarm ayarlanabiliyor mu? Telefon kapalı iken alarm çalıyor mu?

10.2 güncellemesi ile birden fazla alarm gelecek. Ancak 10.2 leak yazılımlardan, native saat uygulamasını çıkartıp (veya çıkartılmış olan saat uygulamasını) sideload ile telefona yüklerseniz 10.1'de de birden fazla alarm kullanabiliyorsunuz. Crackberry is your friend. Ancak bu uygulamalarda snooze özelliğinde bug varmış sanırım.
    Edit: Siz zaten bulmuşsunuz, DarcyTallGuy tarafından yazılan parser ile çıkartılmış bir uygulama yüklenerek saatte çoklu alarm kullanılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 19 Haziran 2013; 10:16:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Temmuzda Q5 piyasaya çıkacak (İngiltere'de bir site 1 Temmuz tarihinde teslimatla önsipariş alıyor şu anda), ancak Avrupa, Ortadoğu, Asya gibi pazarlarda çıkacak, şu anda Kuzey Amerikada çıkması gündemde değil.

Q10 Bold serisi ise, Q5 te Curve serisi diyebiliriz.

En büyük fark, tuş takımı (Q5'te çiklet yapısında ve Q10 kadar sağlam görünmüyor, hafif bir esneme mevcut) ve gövde kalitesinin yanısıra Q10 S.Amoled ekran kullanırken Q5 IPS LCD kullanacak. Batarya cihaza gömülü (benim için farketmiyor, ama kimileri için karar aşamasında çok önemli olabilir). Bir de kamera sensörü 5 mpiksel, ancak megapiksel değerinin yanında ışık hassasiyeti nasıl bilinmiyor. Q5 için kırmızı ve pembe renk seçenekleri de mevcut.
    Ancak Q5, tümüyle dezavantajlı bir cihaz değil bence, çok önemli bir artısı ekran alt çerçevesinin geniş olması nedeniyle yukarı kaydırma hareketinin Q5'te daha rahat yapılması (bu hareket çok kullanıldığı için önemli), yabancı sitelerde Q10 tuş takımı ile ekran arası boşluğun az olmasının yukarı kaydırma hareketinde biraz sıkıntı yarattığı yönünde şikayetler mevcut.

Asıl sorun fiyat. Şu anda kesin bir fiyat mevcut olmamakla birlikte İngiltere'de Carphonewarehouse kontratsız 350 Pound fiyatla ön sipariş alıyor. Dün de bir başka İngiliz sitesinde 330 Pound kontratsız önsipariş fiyatı gördüm. İngiltere'de Q10 550 Pound iken 1300 TL olası bir fiyat gibi görünüyor, ancak Q10 Kliksa'da 1800 TL, ve Worldcard %10 puan kampanyası ile 1620 TL'ye malolurken Q5 için 1300 TL fiyat çok yüksek bence. Olması gereken 900-1100 TL bandı.
    Orlando'daki lansmanda tekno siteler cihazı ön incelemeye tabii tuttular, "Q5'in gövdesi plastik de olsa elde BBRY hissi veriyor" deseler de gövde kalitesi açısından Q5 ile Q10 arasında uçurum var bence.
    Youtube'da Q5 video ön incelemeri mevcut.

Şu anda kararsızlık içindeyim, Q10'un eksileri de: koyu renk tema (koyu temayı kaldırmak mümkün değilmiş galiba), açık hava ekran parlaklığının IPS ekranlı cihazlara göre biraz düşük olması, tuş takımı ile ekran arası boşluğun az olması gibi. Bu eksiler hakkında kullanıcı yorumlarınız neler? 1300 TL'ye Q5 almam, 1600 TL'ye Q10 varken.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan0075

Temmuzda Q5 piyasaya çıkacak (İngiltere'de bir site 1 Temmuz tarihinde teslimatla önsipariş alıyor şu anda), ancak Avrupa, Ortadoğu, Asya gibi pazarlarda çıkacak, şu anda Kuzey Amerikada çıkması gündemde değil.

En büyük fark, tuş takımı (Q5'te çiklet yapısında ve Q10 kadar sağlam görünmüyor, hafif bir esneme mevcut) ve gövde kalitesinin yanısıra Q10 S.Amoled ekran kullanırken Q5 IPS LCD kullanacak. Batarya cihaza gömülü (benim için farketmiyor, ama kimileri için karar aşamasında çok önemli olabilir). Bir de kamera sensörü 5 mpiksel, ancak megapiksel değerinin yanında ışık hassasiyeti nasıl bilinmiyor. Q5 için kırmızı ve pembe renk seçenekleri de mevcut.
    Ancak Q5, tümüyle dezavantajlı bir cihaz değil bence, çok önemli bir artısı ekran alt çerçevesinin geniş olması nedeniyle yukarı kaydırma hareketinin Q5'te daha rahat yapılması (bu hareket çok kullanıldığı için önemli), yabancı sitelerde Q10 tuş takımı ile ekran arası boşluğun az olmasının yukarı kaydırma hareketinde biraz sıkıntı yarattığı yönünde şikayetler mevcut.

Asıl sorun fiyat. Şu anda kesin bir fiyat mevcut olmamakla birlikte İngiltere'de Carphonewarehouse kontratsız 350 Pound fiyatla ön sipariş alıyor. Dün de bir başka İngiliz sitesinde 330 Pound kontratsız önsipariş fiyatı gördüm. İngiltere'de Q10 550 Pound iken 1300 TL olası bir fiyat gibi görünüyor, ancak Q10 Kliksa'da 1800 TL, ve Worldcard %10 puan kampanyası ile 1620 TL'ye malolurken Q5 için 1300 TL fiyat çok yüksek bence. Olması gereken 900-1100 TL bandı.
    Orlando'daki lansmanda tekno siteler cihazı ön incelemeye tabii tuttular, "Q5'in gövdesi plastik de olsa elde BBRY hissi veriyor" deseler de gövde kalitesi açısından Q5 ile Q10 arasında uçurum var bence.

Şu anda kararsızlık içindeyim, Q10'un eksileri de: koyu renk tema (koyu temayı kaldırmak mümkün değilmiş galiba), açık hava ekran parlaklığının IPS ekranlı cihazlara göre biraz düşük olması, tuş takımı ile ekran arası boşluğun az olması gibi. Bu eksiler hakkında kullanıcı yorumlarınız neler? 1300 TL'ye Q5 almam, 1600 TL'ye Q10 varken.

Açık hava ekran parlaklığını şöyle özetliyeyim ben en kısıkta kullanıyorum gerçi sensör kendi ayarılıyor gayette memnunum..İphone 5 i aratmıyor desem yeridir...Tuş takımına alıştımmı aradaki boşluk dert olmuyor.. belki ilerde tema olayı değişeblir yazılım güncellemeleriyle ama bence herhangi bir şekilde göze batmıyor sanıyorum alıştığım için olsa gerek...

• quote:

Temmuzda Q5 piyasaya çıkacak (İngiltere'de bir site 1 Temmuz tarihinde teslimatla önsipariş alıyor şu anda), ancak Avrupa, Ortadoğu, Asya gibi pazarlarda çıkacak, şu anda Kuzey Amerikada çıkması gündemde değil.

Dostum, o altan ekranı sürkleyerek açma olayına bence kullanarak 1-2 günde, sezgisel olarak alışırsın. Zaten o hareket, ekranın belli bir yerindne itibaren algılıyor sanırım, o noktayı hissederssen hiç sorun olmaz. Ben bugün bir avea da Q10 un 1875 TL, Türkcell'in birinde de 1840 TL olduğunu gördüm. Fiyatları her dükkan kendi belirliyormuş. (ankarada)

• quote:

Dostum, o altan ekranı sürkleyerek açma olayına bence kullanarak 1-2 günde, sezgisel olarak alışırsın. Zaten o hareket, ekranın belli bir yerindne itibaren algılıyor sanırım, o noktayı hissederssen hiç sorun olmaz. Ben bugün bir avea da Q10 un 1875 TL, Türkcell'in birinde de 1840 TL olduğunu gördüm. Fiyatları her dükkan kendi belirliyormuş. (ankarada)

Daha önce Playbook kullanmıştım, swipe-up için geniş çerçeve çok kullanışlı oluyor.

Bir de BB, Birleşik Arap Emirliklerinde ilk mağazasını açıyormuş ve açılışta Q5 satışa çıkacakmış. Fİyat ise 304 Dolar (1.499 AED).
    Link:http://crackberry.com/blackberry-q5-go-sale-first-uae-tomorrow

Dediğim gibi 1300 TL civarına çıkacak bir Q5 ölü doğar. 1600 TL'ye Kliksa'dan Q10 almak varken (Puan dahil toplam maliyet).

Yanıtınız için teşekkürler, incelemedeyim daha. 2 haftada 2000 TL'den 1800 TL'ye düştü cihaz. Belki biraz daha iner önümüzdeki günlerde.
    Öte yandan da gelişmiş ülkelerde Q10 yok satıyor (muş). @thunderbolt

Edit: Kaynakta fiyat 304 Dolar olarak geçiyor ama muhtemelen çevrimde bir hata mevcut. 1499 AED 408 Dolara karşılık geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 19 Haziran 2013; 12:55:31 >

• quote:

quote:

Daha önce Playbook kullanmıştım, swipe-up için geniş çerçeve çok kullanışlı oluyor.

Bir de BB, Birleşik Arap Emirliklerinde ilk mağazasını açıyormuş ve açılışta Q5 satışa çıkacakmış. Fİyat ise 304 Dolar (1.499 AED).
    Link:http://crackberry.com/blackberry-q5-go-sale-first-uae-tomorrow

Dediğim gibi 1300 TL civarına çıkacak bir Q5 ölü doğar. 1600 TL'ye Kliksa'dan Q10 almak varken (Puan dahil toplam maliyet).

Yanıtınız için teşekkürler, incelemedeyim daha. 2 haftada 2000 TL'den 1800 TL'ye düştü cihaz. Belki biraz daha iner önümüzdeki günlerde.
    Öte yandan da gelişmiş ülkelerde Q10 yok satıyor (muş). @thunderbolt

Teknosayı da takip edin, haftasonları muazzam indirim yaptıkları oluyor. bu arada vatan ve electroworld ve d emediamarkt da bu telefonu göremedim. 1000 TL nin üzerinde olacaksa Q5 alacağına Q10 al, ben de Q10 u takipteyim. Sora sora onun fiatını 1500 e indirteceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 41fb4141

ben bb z10 kullanıcısıyım..ne bu ya burda hep bataryadan konuşuluyor biraz telefondan bahsetsenız arkadaşlar tamam bu kadar onemlıyse al 1100 kullan hem gol hem zol hem akıllı telefon olsun hem sarjı 4-5 gün gitsin yok yaww...!!

Dostum sen de Z10 kullanıyorsan, Z10 başlığı var

Q10 kullanan bir arkadaşı yakalamışken elbette her türlü sorumu soracağım

Sürekli aynı soruyu soruyorsun. Yeni mesaj yazılmış diye başlığa giriyorum bakıyorum yine batarya ile ilgili soru-cevap. Bu konu senin için çok önemliyle bununla ilgili bir başlık aç isteyen oraya cevap yazsın. Ana konu altında sürekli pil ömrü konuşuluyor. Biraz saygı lütfen.

Aynı soru gibi görünse de tüketimin detaylarını anlamaya çalışıyorum: 3G açıkken, 2G açıkken ve uyku modunda iken, gibi...

Böyle bir telefonu kullanan birini her yerde yakalamam zor, sormam lazım. Çünkü bu konuda ağzım çok yandı.

• Merak eden herkese yardimci olmaya calisirim istediginiz soruyu sorabilirsiniz...diger arkadaslarda bir zahmet daha anlayisli olsunlar.Bende Yeni Telefon alirken incigini boncugunu arastiririm,bizzat son kullanici yorumlarini dinlerim.Cunku Ben daha cok cogu sitelerde yapilan incelemeler yerine son kullanici yorumlarina dikkat ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ben bb z10 kullanıcısıyım..ne bu ya burda hep bataryadan konuşuluyor biraz telefondan bahsetsenız arkadaşlar tamam bu kadar onemlıyse al 1100 kullan hem gol hem zol hem akıllı telefon olsun hem sarjı 4-5 gün gitsin yok yaww...!!

Sürekli aynı soruyu soruyorsun. Yeni mesaj yazılmış diye başlığa giriyorum bakıyorum yine batarya ile ilgili soru-cevap. Bu konu senin için çok önemliyle bununla ilgili bir başlık aç isteyen oraya cevap yazsın. Ana konu altında sürekli pil ömrü konuşuluyor. Biraz saygı lütfen.

Aynı soru gibi görünse de tüketimin detaylarını anlamaya çalışıyorum: 3G açıkken, 2G açıkken ve uyku modunda iken, gibi...

Böyle bir telefonu kullanan birini her yerde yakalamam zor, sormam lazım. Çünkü bu konuda ağzım çok yandı.

Anlamakta zorlanıyorsun herhalde. Hala devam ediyorsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yabancı forumlardan da alıntı yaptım, oraları da inceledim. Tam olarak ikna olmam lazım

Artık sormuyorum zaten, arkadaş yazacağını yazdı.

İstediğiniz konuyu açabilirsiniz...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yabancı forumlardan da alıntı yaptım, oraları da inceledim. Tam olarak ikna olmam lazım

Artık sormuyorum zaten, arkadaş yazacağını yazdı.

İstediğiniz konuyu açabilirsiniz...

Başka başlıkta devam edebilirsin. İlgilenen cevabını verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 19 Haziran 2013; 16:25:02 >

• youtubedan video izlemek falan nasıl keyiflimi twitter ve facebook deneyimleri nasıl ? büyük ekranlı bir telefondan klavye için q10 a geçmeyi düşünüyorumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: wiseoflex

youtubedan video izlemek falan nasıl keyiflimi twitter ve facebook deneyimleri nasıl ? büyük ekranlı bir telefondan klavye için q10 a geçmeyi düşünüyorumda

Ekranının küçük olduğunu biliyorsun. Bu ekranda video izlemenin keyifli olup olmadığı tamamen kişisel bir durumdur. Ben keyifli derim, sen izlersin keyifli bulmazsın. Ama teknik olarak video iyi çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 19 Haziran 2013; 18:53:13 >
  • quote:

youtubedan video izlemek falan nasıl keyiflimi twitter ve facebook deneyimleri nasıl ? büyük ekranlı bir telefondan klavye için q10 a geçmeyi düşünüyorumda

Gayet yeterli dostum gozleriniz 2 gunde alisir...

• quote:

quote:

Peki donanımhaberin 2si 1 i falanda izleniyormu tam ekran yada her hangi bir internet sitesinden video tam ekran güzelce izleniyormu

• quote:

quote:

quote:

Peki donanımhaberin 2si 1 i falanda izleniyormu tam ekran yada her hangi bir internet sitesinden video tam ekran güzelce izleniyormu

Tabiki izlenebiliyor üstelik istediğin her türlü videoyu tam ekran açabiliyorsun web browser üzerinden.. tarayıcıda flash desteği mevcut ister açarsın ister kapatırsın...

• q10 çok mükemmel. ama fiyatını gerçekten hak etmiyor. aldım memnunum. pil süresi harika. tek sıkıntısı uygulama. onu da bekleyip görücez.

• Z10 un büyük ekranına alıştıktan sonra Q10 ekranı ufak gelir diye tereddüt ediyorum. Klavye olması çok iyi ama keşke ekranı da biraz büyük olsaydı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkEternal

Z10 un büyük ekranına alıştıktan sonra Q10 ekranı ufak gelir diye tereddüt ediyorum. Klavye olması çok iyi ama keşke ekranı da biraz büyük olsaydı...

Alışmak en fazla 2 günden ibaret ben 1ay kadar iphone 5 kullandım ondan öncede 2 ay 5 inçlik xperia z.. Q10 ekranını ilk başlarda biraz yadırgadım ama 2 gün sonra alıştım...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.