Şimdi Ara

BlackBerry: Sıradaki Android telefonumuz daha uygun fiyatlı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BlackBerry: Sıradaki Android telefonumuz daha uygun fiyatlı olacak 

BlackBerry'nin ilk Android işletim sistemli akıllı telefonu olan Priv kızaklı yapısı ve fiziksel klavyesiyle dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştı. Akıllı telefonun en çok tepki toplayan yanı ise yüksek fiyat seviyesinden piyasaya sürülmesi oldu. Ülkemizde de 3499 TL'den satışa çıkan modelin bu dezavantajı bir çok kullanıcının ilgisini yitirmesine yol açtı.

CEO John Chen ise kısa bir süre önce yatırımcılarla yaptığı toplantıda şirketin gelecek politikalarından bahsetti. Konuşmadaki en dikkat çekici kısım ise BlackBerry'nin sıradaki Android akıllı telefonuna ait bilgiler oldu. Yönetici 2016 yılı içerisinde yeni bir model piyasaya süreceklerini ve bu modelin Priv'den daha uygun bir fiyata sahip olacağını açıkladı.

Bir gazetecinin "Samsung ile işbirliği yapmayı düşünüyor musunuz" sorusuna Chen "Samsung'un güvenlik yazılımı KNOX ile ilgili işbirliğimiz devam edecek" yanıtını verdi. Donanım konusunda konuşmaktan kaçınan CEO ayrıca toplantıda bugüne kadar 700 bin BlackBerry Priv telefon satıldığını ve önümüzdeki günlerde akıllı telefonun farklı pazarlarda da yer almasıyla bu rakamın artacağını hatırlattı. Son çeyrek raporlarında şirketin gelirlerini ve satışlarını önemli ölçüde arttırması dikkat çekmişti.

• Yani sen artık Androidten mi ibaret olacaksın şirketimsi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 700 bin telefon nedir ki? Sirketin elektrik parasini bile karsilamaz bu para

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frood

700 bin telefon nedir ki? Sirketin elektrik parasini bile karsilamaz bu para

Model başına 100-200 dolar kar ile hayli hayli karşılar ve hisse değeride yükselceği için ordanda kar edebilirler

• Yeni fiyatta artik 2500 olur. :)

• e bir zahmet uygun olsun 3500 tl nedir yav...

• Arkadaş Priv'den daha ucuz olmasın,direkt ucuz olsun yahu,en pahalı androidi sen satıyorsun yine zaten

• Ben bu BB Priv atılımını anlamadım. Hem BBOS 10 hemde android cihaz çıkartıyor.

• Priv modeli de kendiliğinden ucuzlayacak. Elde kalan onca telefonu muhtemelen bir seneye kalmaz yarı fiyata bulabiliriz. Sürümden kazanın biraz da arkadaşlar.

• ya sen iflas etmis sirketsin,hala daha ust segmentlerde fahiş fiyata telefon cikariyorsun.Farkinda olmayabilirler belki ama blackberry nin marka algisi artik bitti.Eskiden iphone blackberry tiki telefonuydu ama piyasa iphone a kaldi.Kendi isletim sistemini de attin kenara android sektorundesin,kalan bi parca kalite izlenimini de avantaja cevir f/p cihaz cikar yuzun gulsun.

• Telefonu çok beğendim ama o fiyatla olmaz.Blackberry diyince premium telefon algısı oluşmuş ama bu kadar fahiş fiyata satılmaz ki.Senin rakiplerin var bir insan 2200-2300 e note 5 almak varken neden seni tercih etsin.Yap şu telefonu 2000 lira al yürü hacı.Batmışsın ama hala ayrı bir telden oynayacam diyorsun.

• Android piyasasına girdi; piyasanın ayarları ile oynadı...

Sony Z5 Premium gibi bir cihaz gerçeği de var. Güvenlik harici herşeyiyle Privden çok daha güzel. Fiyatı 2799 TL...

Priv en fazla 2300 bandında olmalıydı.

• Telefon cok guzel fakat o fiyat verilmez. Sanirim BB sadik musterisinin hala oldugunu saniyor. Gozunu acip bir etrafindaki rakiplerine baksalar iyi olacak cok gec olmadan.

• Passport fiyatını düşürün başka ihsan istemez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abatey

Passport fiyatını düşürün başka ihsan istemez

Tum kalbimle ayni fikirdeyim

• Androide geçtikleri an yenilgiyi kabul ettiler. Androide prim yaptırdılar. BB 10 yanında android o çocuk oyuncaklarındaki eğlenceli arayüzü olan bir animasyon gibi kalır. Ama eyvallah olabilir satmadığı için BB 10'dan vazgeçtiler tekil kullanıcı pazarında ama perakende pazarda küçülmeyi düşünebilirlerdi. Bu Priv atılımı neye yaradı? Arkadaşlar RIM dünyanın belkide en büyük güvenlik ve iletişim yazılımları şirketi. Tekil pazarda tutunamaması onların hatası değil ben bunu anladım. Sadece güvenliğin ne anlama geldiği çoğunluk için bir anlam ifade etmiyor. Koruyacak neleri var ki çoğunluk twitter facebook kullanan oyun oynayan insanların?

Ama Chen ileriki dönemlerde yeni BB10 cihazlarının geleceğini resmi olarak açıkladı. Ama bu cihazların özellikleri tekil kullanıcılar tarafından değil hükümet ve şirket istekleri doğrultusunda belirlenecek ve belki tekil kullanıcı pazarında da bulunabilecek cihazlar olacak. Link aşağıda isteyen bu açıklamaları ingilizce olarak okuyabilir.
    http://arstechnica.com/gadgets/2015/10/blackberry-ceo-wont-commit-to-bb10-devices-hints-at-leaving-handset-market/

BB 10 yazılım kalitesi ve güvenliği konusunda bu gezegende sığınabileceğiniz tek liman. Önemseyen zaten Blackberry'den asla vazgeçmeyecek ve popüler zırvalara kulak asmayacaktır. Hala Blackberry z30 kullanıyorum ve şu cihaz kalitesinde bana tek bir cihaz gösterin bunu çöpe atıp onu fiyat farketmeksizin alıp kullanayım. Yazılımının yerleşikliği ve ona uygun geliştirilen uygulamaların da yerleşik, düzenliği ve hızlı çalışması, ekran kalitesi, ses kalitesi, arama görüşme kalitesi ve netliği kamerasının abartılı olmayan mütevazi başarısı gibi konularda bu cihazdan iyi olacak. Yok öyle bir cihaz. Bir nimet gibi asla vazgeçemiyorum ilk aldığım günden beri ve belki bir Passport alırım bundan sonra. Ondan sonra ne yapamıyorum bilmiyorum. Belki de tüm smartphone kavramına ilgimi kaybedip Nokia 3310'a geri dönerim. İlk bu mobil yerleşiklik ve cazibe konusunda beni etkileyen cihaz İphone 4 olmuştu ondan sonra hep aranıyordum. İkincisi Blackberry z30 oldu. Üçüncüsü asla bir android cihaz olamaz. Belki bir İphone olacak yine.

• "Sonraki uygun olacak" diyene kadar, bunun fiyatını aşağı çekseydiniz ya abicim. "Uygun" anlayışları da 3000 liradır Allah bilir. 3500'den uygun neticede!

• Layikini bulmasi icin batmasi gereken firma..

• Ucuza satacak olan mevcuttaki modelleri düşürür.buna inanmadım şahsen.

• gördüğüm en güzel telefon diyebilirim ama fiyatıda ona göre.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.