Şimdi Ara

BlackBerry son 9 yılın en kötü mali çeyreğini yaşıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güvenliği olsun, bb os 10 işletim sistemi olsun, bence ciddi anlamda çok kaliteli cihazları olsun bb halen ölmedi. Hatta alınacak en kaliteli cihaz ve sistemlerde ilk sırada bence. android uygulamaları da tıkır tıkır çalışıyor. Ama zamanında yapılan hatalar bb yi epey düşürdü. Buna milletin android merakı ve bb cihazların yüksek fiyatı eklenince bb zor günler yaşamaya başladı. mobil pazarın çok büyük kısmı android değilse telefon almam mantığıyla alışveriş yapar. hatta yapılan araştırmaya göre çok büyük bir kısım telefon alınca uygulama bile yüklemiyor.ama google ve apple ın her türlü kişisel bilgimizi saklayarak ve dağıtarak düpedüz bizi pazarladığını çok az kullanıcı biliyor. Hiç değilse blackberry 10 sisteminde uygulama izinlerini kapatarak kısmen de olsa veri güvenliği sağlanır. ayrıca blackberry kişisel verileri 3.şahıs insanlara veya devletlere satmaz. Ancak günümüzde bunlar çok önemli konular olarak sayılmıyor. Yapacak bir şey yok. Ama diğer taraftan blackberry firması hiç telefon yapmasa bile varlığına uygulamalar,lisanslar vb. alanlarda devam ederek yine iyi paralar kazanır. Herkesin kazandığı kendine tabi:)

• klavyeli telefonlarla iyi bile dayandı
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Çakallar diye neyi kastettin anlamadım.? Blackberry kullanıcıları fanboy falan değildir. ayrıca kimsenin iphone a koştuğu da yok ama anlamadım mesajı neyse.
  • Bunu da dev bir firma alır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28 milyon dolar kar açıklamışlar. Konu kapanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

Burada överler överler sonra Apple kârını 5'e katlar. Ulan az iki yüzlü değilsiniz çakallar sizi. Kesin burada Blackberry v.s markaların fanboyları gidip koşarak Iphone alıyordur.

Çakal sensin üslubuna dikkat et sen herhalde çok film ve pembe dizi ızlıyorsun ki böyle entrika li bir halin var ınsanları tanımadan ön yargılı olmuşsun kimin iki yüzlü olduğunu nasıl anladın çok merak ettim yada sende biraz medyumluk bir hal var yada yaşın çok küçük biz bir çocukla muhattap oluyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fendur kullanıcısına yanıt
    Ben Z30 kullanıyorum, eşimde de Z10 var. 2 yıllık Android rezaletinden sonra ilaç gibi geldi Blackberry. Sıkıntı yaşamasının tek sebebi eski işletim sisteminden kaynaklanan önyargı. Şuanki 10.3 işletim sistemi diğer 3 işletim sisteminden çok ama çok daha iyi. Ama dedim ya Blackberry 7 işletim sistemi çok kötüydü ve o imajı kırabilmeleri çok zor.
  • John Chen not worried about BlackBerry non-believers

http://crackberry.com/john-chen-not-worried-about-blackberry-non-believers

• quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

Android kullansın diyenler var hala. Nokia Android kullandı ' da ne oldu? Benim gözümde Blackbery ' i Blackberry yapan sağlamlığı ve kullandığı QNX işletim sistemi. Bunun dışında kullandıkları cihazlarda ''kamera ve ekran gibi'' görüntüleme sistemlerine biraz daha önem vermeliler. Markete ' de bir ayar çekmeliler artık. Market uygulama konusunda çok vasat durumda. Android ve İos ' ta ücretsiz olan uygulamalar BB World ' de halen paralı. Balackberry ' nin bunlara dikkat etmesi lazım. Blackberry 10 ile çıkmış Blackberry ve eşdeğer donanıma sahip birçok Android cihazı karşılaştırırsak Blackberry cihazlarının onlardan kat ve kat daha verimli ve stabil çalıştığını rahatlıkla söyleyebilirim. 4 senedir Android cihazlar kullanıyorum. Elime envai çeşit Andoid geçti ama Blackberry ' e geçtikten sonra Android ' in ne kadar hamal işi , hantal bir sistem olduğunun gayet farkına vardım. İphone ' a geçenlerde genelde böyle söyler. Ama son kullanıcı için uygulama silsilesi çok önemli. Firmanın Amazon Apps gibi marketlerle anlaşma yapmak yerine kendi mağazasına uygulama kazandıracak developer gruplarıyla anlaşma yapması gerekli bence.

Katiliyorum. BlackBerry native uygulamalari artmali, digerleri nativeler kadar akici olamiyor malesef. Insallah BlackBerry de Nokia'nin MeeGo hatasi gibi BlackBerry OS'den vazgecmez. Gerci gelistirmeye devam ediyorlar ve cok guzel yonde gelistiriyorlar ama parasizliktan baska alanlara yonelmezler insallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mali çeyreklerin finansal performansı göstermesi açısından çok fazla önemi yoktur. önemli olan bir mali yıl performansı. konu başlığına bakarak bb'nin durumu çok kötüye gidiyormuş gibi yorum yapmamak lazım.
  • Q10 gibi son efsane modelinden yakin zamanda alicam,hani iphone falan da bir yere kadar adamlarin stabil belli tasarimlari var ve cizgi disina cikmadilar yada cikmak istemediler,bir sekilde yeniden toparlanirlar bence,zaten turkiyeden de cekildiler yakin zamanda

• quote:

Burada överler överler sonra Apple kârını 5'e katlar. Ulan az iki yüzlü değilsiniz çakallar sizi. Kesin burada Blackberry v.s markaların fanboyları gidip koşarak Iphone alıyordur.

Yok canım ya bedava versen almam o telefonu.

Sağlam değil.

Hep aynı sıkıcı arayüz.

Itunes gibi bir dayatmaca

Bluetooth kullanamamak

Yeni model sattırmak için sunulan bug dolu güncellemeler.

Yer miyim ben bu numaraları?

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Birazcık kafan olsa bedava gelen telefonu alırdın 2. el diye satardın.

• quote:

Birazcık kafam olduğu için senin parana ihtiyacım olmuyor işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Birazcık kafam olduğu için senin parana ihtiyacım olmuyor işte.

Ana parasıyla şekil mi koyuyorsun genç?

• aslında bb classic güzel düşünülmüş bir telefon.
    Tek elle kullanım açısından oldukça iyi.
    uzun yazı yazmak gerektiğinde her zaman fiziksel klavye iyidir.
    Ancak depoda kalmış, ellerinde kalmış işlemcileri yeni telefonlara koyuyorlar.
    bb classic'de 1.5ghz çift çekirdekli işlemci var. Yeni çıkan telefona 3-4 sene öncesinin işlemcisini koyarsan satmaz tabi.
    iş telefonu tamam klavyeli olur, güvenli olur ama aynı zamanda hızlı da olmalı.
    bb passport ise daha güçlü bir cihaz. Passport'un olumsuz yanı ise tek elle kullanma şansın yok. Klavyesine alışması zor.
    Bir de kare ekranlı telefon yapmak çok mantıklı bir karar değil.
    Açtığın youtube videolarının üstünde ve altında kocaman boşluklar oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • antonidas kullanıcısına yanıt
    2 sene öncesinin q10'u bile çok hızlı bir cihaz. İşletim sistemi akıcı, uygulamalar arası geçiş hızlı. Bir uygulamada bir linke tıkladığınızda iPhone'dan bile hızlı açılıyor browser ya da ilgili uygulama hangisiyse.

Kare ekranlı telefonu ben şahsen çok sevdim. Video izlerken dediğiniz doğru ancak tek videoda sorun oluyor. Telefonu film izlemek için kullanmayan birisi için sorun olmamalı, kısa videolarda üst ve alttaki barlar rahatsız etmez o kadar.
  • Acayip acayip telefonları acayip acayip fiyatlara satarsan böyle olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malatyaspor

quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

28 milyon dolar kar açıklamışlar. Konu kapanabilir.

Donanımhaber yönetimi Blackberry e neden gıcık diye bir konu açmıştım, bu haber de tezimi kanıtlamış oldu. Donanım Haber yönetimi sanırım Blackberry den mama istedi vermedi böyle haberlerle hınçlarını almaya çalışıyorlar..

Bu haberin hala duruyor olması, Blackberry'nin haberdeki spekülasyonların aksine kar etmesinin ise hala haber yapılmaması utanç verici bir habercilik.

Hala burada bu habere inanıp yorum yapanlar oluyor.

İşte gerçek aşağıdaki linkte:

http://www.reuters.com/article/2015/03/27/us-blackberry-results-idUSKBN0MN18G20150327

Geçenlerde de Xiaomi hakkında benzer bir durum vardı. Bir Xiaomi Mi4'te casus yazılım haber yapılmış, sonradan bunun sahte bir ürün olduğu ortaya çıkmıştı. Gerçek ortaya çıktığında düzeltme gereği duyulmamıştı.

Donanımhaber'den başka bir yer, özellikle dış kaynakları takip etmeyen/edemeyen insanlar da bu haberlere inanıp kanaat sahibi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

aslında bb classic güzel düşünülmüş bir telefon.
    Tek elle kullanım açısından oldukça iyi.
    uzun yazı yazmak gerektiğinde her zaman fiziksel klavye iyidir.
    Ancak depoda kalmış, ellerinde kalmış işlemcileri yeni telefonlara koyuyorlar.
    bb classic'de 1.5ghz çift çekirdekli işlemci var. Yeni çıkan telefona 3-4 sene öncesinin işlemcisini koyarsan satmaz tabi.
    iş telefonu tamam klavyeli olur, güvenli olur ama aynı zamanda hızlı da olmalı.
    bb passport ise daha güçlü bir cihaz. Passport'un olumsuz yanı ise tek elle kullanma şansın yok. Klavyesine alışması zor.
    Bir de kare ekranlı telefon yapmak çok mantıklı bir karar değil.
    Açtığın youtube videolarının üstünde ve altında kocaman boşluklar oluyor.

Hocam diğer firmaların aksine BlackBerry tüketicilerini planlı eskitmeye kurban etmiyor. Sürekli işletim sistemini şişirip donanım canavarı yapan bir firma değil. Kullandığım z30 iphone 6 dan daha hızlı ve stabil bir cihaz. Önemli olan hangi işlemciyi kullandığından çok hakkını ne derece verdiği. Kamyon şoförüne ferrari vermekle formula yarışçısına ferrari vermek bir değil takdir ederseniz. Son 10 yıldır Apple ve Google öncesinde Nokia sürekli yeni modeller sunarlardı/ sunuyorlar. Yaptıkları 3 aşağı 5 yukarı aynı. Arka kapakta kamera ile led in yerini değiştirip yeni model diye satanlar var...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.