|
Blizzard'dan kötü haber: Diablo 4 ve Overwatch 2 ertelendi
-
-
Ertelemeyi bırak. Doğru dürüst oyun çıkar mı o muamma
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sallaaaa! zaten para da yok.
-
Ortalıkta Blizzard mı kaldı zaten kaç senedir oyun yaptıkları yok, DLC bile yok. Boş firma oldu, eskidendi altın günleri, çok geride kaldı piyasada adı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 3 Kasım 2021; 10:52:18 >
-
zaten tüm oyun firmaları üst düzey oyunlarını ne hikmetse peş peşe 2023 yılına ertelediklerini ilan edip duruyorlar.
-
2024 ten önce geleceklerini sanmıyorum. Malum blizzard diye bir şey kalmadı çok kan kaybetti. Geldiğindede düzgün bir şey olacaklarını sanmıyorum. Nefret ettiğiniz d3 ü mumla aratacaklardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaptıkları hala reforged onuda tam olarak beceremediler. 2005 e kadar süper gittiler. 2006 duraklama başladı.activision ile birleştikleri anda çöküş hızlandı. yakında sunucularıda kapatırlar. bu kafada giderlerse son yakındır.
-
Sadece overwatch 2 için PlayStation 5 almıştım yazık oldu çok büyük hayal kırıklığı yarattı bende . Şaka gibi resmen tüketicilerin aklı ile alay ediliyor
-
overwatch oynaması zevkli bir oyun , üzüldüm
-
Habere cok uzuldum fakat iyi oldu.
Sirket bu karisiklikta cikartsa oyunlari daha cok uzulurduk.
-
Firmayı ayakta tutan sadece wow galiba şuan?
Blizzard hep böyle yaptı zaten Diablo çıktı ortalığı kırıp geçirdi, Warcraft yaptı kırdı geçirdi, starcraft keza öyle, wow da var sonra diablo 2 de bu şekilde oldu overwatch tarzım değil ama o da tutmuş anladığım kadarıyla :Yani yeni bir şey değil adamların piyasadan kaybolması ama iyi bir şey ; adamlar yaptı mı da düzgün yapıyor, Diablo 3 kaç yıl sonra geldi kapıda kuyruk oldular günler öncesinden. Bu aralar çıkan mobil ve dandik remake'leri oyundan saymıyorum. Her zaman uzun süre oyun uğraşırlar ama hep sağlam oyunlar çıkarırlar ; umuyorum ki Diablo 4 de yanıltmaz ne kadar sürdüğü önemli değil bekleriz, yeter ki düzgün bir şekilde ortaya çıkartsınlar. Yıllardır bir kaç tane firma var ismine güvendiğim Blizzard, Valve, Rockstar, aklıma gelmiyor daha bir kaç firma vardır da ama bunlar uzun süre kaybolup iyi şekilde çıkarlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 3 Kasım 2021; 18:47:17 >
-
Blizzard'dan bu saatten sonra güzel bir içerik gelmez. Bütün kaliteli oyun yönetmenlerini kaybetti. 94-04 arası oyun yönetmenlerini ekolünün ekmeğini yiyordu zaten.
-
Çok geriden gelen ve güncellemeleri takip etmeyen çalışanları olduğu için yaptıkları her proje ellerinde kaldı. O kadar büyük malzeme var ki Wow'dan tutun Starcraftına kadar hepsi birbirinden orjinal hikaye ve karakterlere sahip ama çıkan içerik ise günden güne çok kötü oluyor.
Wow konusunda yeterli bir tecrübem yok oynayanların çoğu da ek paketi çıktıktan sonra alır 1-2 ay oynar ve oyunu bırakırlar, yeni gelen etkinliklere doğru dürüst katılan oyuncuların olduğunu da zannetmiyorum.
Diablo 3 ise Necro güncellemesinden beri adam akıllı bir güncelleme gelmedi. Yamalar ve Sezonlarla yine idare ediliyor ama daha nereye kadar? 24 Sezon geride kalmış tüm sezonu oynamasamda en az 10 sezonda yer aldım. her sezon farklı konseptle bir şekilde oynatıyor ama o sezon hangi meta op ise o oynanıyor diğer buildlerse pasif kalıyor.
Heartstone blizzard'ın en sağlam p2w oyunudur. Bu oyunu bir ara çok kasarak oynamıştım. Telefondan kart alımları ucuz diye (asgari 1300 TL iken 250 Lira veriyordum. Evet ben bir aptalım) en az 10 tane AAA Oyun parasını buna yatırmışımdır. Sonuç ise, oyunu oynamıyorum ve 2 yıldır da aktif olmadığım için oyuna tekrar başlasam büyük ihtimalle kart için yine para sayacağım.
Heroes of the storm ise diablodan sonra en fazla vakit geçirdiğim oyun oldu. Alpha ve Beta sürümünde oyunu tatmış sonradan devam edip bırakmıştım. Oyun bana göre çok güzel mekaniğe sahip ve strateji konusunda yapılan kararlarla geride olduğunuz maçı bile almanızı sağlıyor. Ben bu oyunu tüm karakterleri açıp üzerine aylar geçtikten sonra yeni özellikler gelmediği için bırakmıştım. (Espor konusunda da geri çekildiği için oyuncu sayısı da bir hayli düşmüştü) Eğer Blizzard şu oyuna yeteri kadar ilgi gösterip oyuncu kitlesini de elinde tutsaydı. Çok büyük bir gelişme katedebilridi.
Overwatch konusunda çok fazla söze gerek yok. Çıktığı dönem cs go oyuncularını görselliği hitap etmediği için çoğu kişi oyunu devam etmedi. Yeni başlayanlarsa bu tarz bir oyuna para vermekten kaçındıkları için oyunu satın almadı. Bugün Valorantı valorant yapan da aslında overwatch, eğer oyun çıkarken ücretsiz de olsaydı büyük ihtimalle valorant gibi bir oyun olmazdı. (Hatırladığım kadarıyla o dönemlerde cs go alternatifi bir oyun yoktu)
Yani kısacası Blizzard son 10 yıldır yönetilmiyor. Verdikleri çoğu kararların altında oyuncular için daha iyi hizmet de yatmıyor. öyle olsaydı bu kadar önemli projeleri bu kadar gereksiz insanların eline bırakıp öldürmezlerdi.
-
malesef d3 d2 nin devamı olalarak beklenirken d2 den kopuk farklı bir oyun olarak cıktı tam bir fiyaskoydu simdi d2 restructer yaptılar fakat serverlerinde yer yok girerken sıra bekliyorsun firma tam bir çıkmazın içinde ya düzelir yada batar böyle gidecek bir yeri kalmadı.
-
Yapmalarına gerek mi var ? Yaptıkları oyunlar o kadar kemik ki aynı Knight online gibi. Tüm oyunlarının multiplayer sunucuları çakılı.
2010 yılında çıkmış starcraft 2 bile deli gibi online oyuncusu var oynayanı var ve turnuvuları yapılıyor dünyaca. Diğer wow, overwatch gibi oyunları saymıyorum bile. Ben sene 2021 deyim starcraft 2 yi halen oynarım. 2010 yılında çıkmış oyunun bugünkü 2021 teknolojisinin yanında bile aşırı kabul edilebilir grafikleri var.
Gta 5 de 6 senedir gta 5 den ekmek yiyor gta 6 için yeterince sene yaylanıp yatmadılar mı sanki ? Blizzard benim gözümde hiç oyun çıkarmasa bile halen oyunlarında saatlerce vakit ayırıp günü öldürebilecek kadar güçlü güzel oyunları var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 6 Kasım 2021; 0:40:30 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Blizzard oyunları esasen bir nesle hitaben çıkarılmış ve kendi döneminde hit oyunlardı.Oyun piyasası öyle bir geliştiki alternatifler çoğaldı ve Blizzard oyunları geri planda kaldı.Yenilikler doğru dürüst gelmeyincede iyice sürüncemede kaldı.Mevcut oyun arşivide yeni kuşak oyuncuları artık etkilemiyor.Riot games gibi zamanın yeni genç kuşağını yakalayan ve kısa zamanda LOL gibi oyunlarla farklı bir kulvarda başarı yakalayıp PR çalışmalarıyla etki yaratan bir firmaya karşıda adeta yumruk manyağı oldular.
şimdiki nesil eski altyapılı ve sorunlu diablo oyunlarını neden oynasın LOL varken?
WOW ise artık eskisi gibi değil,alternatifler var.
Blizzard şuan starcraft 2 ve kart oyunu Hearthstone üzerinden yürüyor.Bu oyunların kitleleri dünya genelinde epeyce var.Gerçi bu oyunlarda rakipsiz değil artık.Özellikle Riot gamesin kart oyunu Runterra tamamen türkçe arayüzü ve seslendirmeleriyle yeni kuşak kart oyuncuların favorisi durumunda.
Kısacası skandallarla kan kaybeden Blizzard zaten oyun dünyasında "oyun çıkışı erteleme" şampiyonu olarak bilinir.Diablo 3 oyunun 2 sene sonra çıkmasıda bana göre çok etki yaratmaz zira alternatifler var artık.Özellikle günümüz oyun dünyasında mobil cihaz oyunları PC oyunlarının hakimiyetini kırmışken PC başında kitli kalmaktansa cep telefonu yada tabletten oyun oynama seçeneği yeni kuşak oyuncuların vazgeçmeyeceği bir ayrıntı dolayısıyla Blizzard gibi yüksek bütçeli oyun yapan bir firma için büyük handikap yaratıyor.
-
Overwatch neyse de Diablo 4 yakında çıkar diye umalım.
Bir de Starcraft duyurusu olsa tadından yenmez.
Doğru dürüst olmasa da çıksın şu oyun artık. Patch filan düzeltirler bir şekilde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ortalıkta Blizzard mı kaldı zaten kaç senedir oyun yaptıkları yok, DLC bile yok. Boş firma oldu, eskidendi altın günleri, çok geride kaldı piyasada adı yok.
|
Yaptıkları hala reforged onuda tam olarak beceremediler. 2005 e kadar süper gittiler. 2006 duraklama başladı.activision ile birleştikleri anda çöküş hızlandı. yakında sunucularıda kapatırlar. bu kafada giderlerse son yakındır.
|
Blizzard'dan bu saatten sonra güzel bir içerik gelmez. Bütün kaliteli oyun yönetmenlerini kaybetti. 94-04 arası oyun yönetmenlerini ekolünün ekmeğini yiyordu zaten.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X