Şimdi Ara

Bloklamak Nedir Ya 27 Kişi Bloklamış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben kimseyi bloklamadım bloklamayacağım.İsterse foruma Kandorfeyta gibi bir adam gelsin. Onu da bloklamam.

Bloklamak nedir ya

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bloklamak Nedir?

İnternet ortamında "bloklamak", bir kişiyi veya kuruluşu iletişim kurmaktan ve belirli içeriklere erişmekten engellemek anlamına gelir. Sosyal medya platformları, mesajlaşma uygulamaları ve diğer çevrimiçi hizmetlerde birinin profilini, mesajlarını veya gönderilerini bloklamak mümkündür.

Bloklamanın Nedenleri

Bloklamanın çeşitli nedenleri olabilir, bunlar arasında şunlar yer alır:

• İstenmeyen iletişim veya taciz
    • Kişisel sınırların korunması
    • Olumsuz veya zararlı içerikle etkileşimin engellenmesi
    • Gizliliğin korunması

Bloklamanın Sonuçları

Birini engellediğinizde, sizi bloke ettiği kişiyle artık iletişim kuramaz veya mesajlarını görüntüleyemezsin. Ayrıca, bloke ettiğiniz kişiler sizin gönderilerinizi veya profilinizi göremez. Ancak, bloke edilen kişiler hala sizin hakkınızda bilgi yayınlayabilir veya sizi başka yollarla rahatsız edebilir.

Bloklamanın Kullanımı

Bloklamak, çevrimiçi ortamda olumsuz etkileşimleri azaltmaya yardımcı olabilecek değerli bir araç olabilir. Ancak, bloklamayı sorumlu bir şekilde kullanmak önemlidir ve yalnızca gerekli durumlarda kullanılmalıdır. Kişiyi engellemeden önce alternatif çözümleri dikkate almalı ve bloklamanın potansiyel sonuçlarını değerlendirmelisiniz.

27 Kişi Bloklamış

27 kişi tarafından engellenmek, çevrimiçi ortamda olumsuz etkileşimlerle ilgili bir sorun yaşadığınızı gösterebilir. Ancak, bunun mutlaka sizin suçunuz olduğu anlamına gelmediğini unutmamak önemlidir. Kişiler çeşitli nedenlerle sizi engelleyebilir ve bunu kişisel algılamamak önemlidir.

Bloklanıyorsanız, iletişim kurma veya içerik paylaşma yollarını değiştirmeyi deneyin. Ayrıca, olumsuz iletişim veya tacizi önleme konusunda güvenilir yetişkinlerle veya danışmanlarla konuşmayı düşünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • "Bloklama. Bunu duymuş olmalısınız -- peki anlamı nedir? Kabaca söylemek gerekirse "blok" (block) sözcüğü "uyku" (sleep) için kullandığımız teknik bir terim. Bunu, yukarıdaki listener programını çalıştırdığınızda görmüş olmalısınız. Yani program çalışır ve orada öylece bir paketin gelmesini bekler. Olup biten şudur: Bu program recvfrom() işlevini çağırır, ortalıkta bir veri yoktur ve bu yüzden recvfrom() "bloklama" yapar (yani orada uyur) ta ki bir veri gelene kadar.
    Pek çok işlev blok yapar, yani uyur. accept() bloklar. Tüm recv() işlevleri bloklar, yani bekler. Bunu yapabilmelerinin sebebi ise onlara bunu yapabilmeleri için izin verilmiş olmasıdır. Soket tanımlayıcısını ilk aşamada socket() ile yarattığınızda, işletim sistemi çekirdeği onu bloklayan olarak ayarlar. Eğer bir soketin bloklama yapabilmesini istemiyorsanız o zaman fcntl() işlevini çağırmanız gerekir:
    #include <unistd.h>
    #include <fcntl.h>
    .
    .
    sockfd = socket(AF_INET, SOCK_STREAM, 0);
    fcntl(sockfd, F_SETFL, O_NONBLOCK);
    .
    .
    Bir soketi bloklamayan olarak ayarladığınızda o soketten bilgi alabilirsiniz. Eğer bloklamayan bir soketten bir şeyler okumaya kalkarsanız ve orada bir veri yoksa, bloklama yapmasına izin verilmediği için bir değer döndürecektir, bu değer -1 olacaktır ve errno değişkeni de EWOULDBLOCK değerini alacaktır.
    Ancak genelde bu şekilde bilgi edinmeye çalışmak pek de iyi bir fikir değildir. Eğer programınızı sürekli soketten veri okumaya çalışır hale getirirseniz o zaman çok fazla işlemci zamanından çalarsınız. Okunmak üzere bir verinin gelip gelmediğini kontrol etmenin daha şık bir yöntemi vardır ve bu yöntem select() işlevini temel alır."

• quote:

Orijinalden alıntı: Catology

"Bloklama. Bunu duymuş olmalısınız -- peki anlamı nedir? Kabaca söylemek gerekirse "blok" (block) sözcüğü "uyku" (sleep) için kullandığımız teknik bir terim. Bunu, yukarıdaki listener programını çalıştırdığınızda görmüş olmalısınız. Yani program çalışır ve orada öylece bir paketin gelmesini bekler. Olup biten şudur: Bu program recvfrom() işlevini çağırır, ortalıkta bir veri yoktur ve bu yüzden recvfrom() "bloklama" yapar (yani orada uyur) ta ki bir veri gelene kadar.
    Pek çok işlev blok yapar, yani uyur. accept() bloklar. Tüm recv() işlevleri bloklar, yani bekler. Bunu yapabilmelerinin sebebi ise onlara bunu yapabilmeleri için izin verilmiş olmasıdır. Soket tanımlayıcısını ilk aşamada socket() ile yarattığınızda, işletim sistemi çekirdeği onu bloklayan olarak ayarlar. Eğer bir soketin bloklama yapabilmesini istemiyorsanız o zaman fcntl() işlevini çağırmanız gerekir:
    #include <unistd.h>
    #include <fcntl.h>
    .
    .
    sockfd = socket(AF_INET, SOCK_STREAM, 0);
    fcntl(sockfd, F_SETFL, O_NONBLOCK);
    .
    .
    Bir soketi bloklamayan olarak ayarladığınızda o soketten bilgi alabilirsiniz. Eğer bloklamayan bir soketten bir şeyler okumaya kalkarsanız ve orada bir veri yoksa, bloklama yapmasına izin verilmediği için bir değer döndürecektir, bu değer -1 olacaktır ve errno değişkeni de EWOULDBLOCK değerini alacaktır.
    Ancak genelde bu şekilde bilgi edinmeye çalışmak pek de iyi bir fikir değildir. Eğer programınızı sürekli soketten veri okumaya çalışır hale getirirseniz o zaman çok fazla işlemci zamanından çalarsınız. Okunmak üzere bir verinin gelip gelmediğini kontrol etmenin daha şık bir yöntemi vardır ve bu yöntem select() işlevini temel alır."

Bilgilendirme için teşekkürler.

• tekrar bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURQUOIS3

tekrar bak

Beklenen mizah anlayışı da geldi.

Sizi severim hocam. Canınız sağ olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik

quote:

Orijinalden alıntı: TURQUOIS3

tekrar bak

Beklenen mizah anlayışı da geldi.

Sizi severim hocam. Canınız sağ olsun.

• Cok asiri mal olmadigi surece bloklamiyorum en fazla 5 kisi bloklamistim baktim 2 tanesi sinirsiz yemis onlara af cikardim blogu kaldirdim :)

1 tanesi angelica arada blogu kaldiriyorum bakiyorum yoruma yine saclamamis tekrar blok :)

Digeri ise Elfbill

3. Tam tanimiyorum ama ismimden oturu hakaret etmisti ve yonetim banlamamisti sadece yorumu silmisti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    88 kişi beni neden bloklar ki
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fikirlere saygı yok hocam. Beni de 276 kişi bloklamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Fikirlere saygı yok hocam. Beni de 276 kişi bloklamış.

Beni de 202 kişi bloklamış kıymetli dostum serçe :)

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

quote:

Sanırım sevmiyorlar bizi.

Olsun hocam biz bize yeteriz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

quote:

Sanırım sevmiyorlar bizi.

Olsun hocam biz bize yeteriz.

Allah'ın izniyle yeteriz mübarek.

• quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Cok asiri mal olmadigi surece bloklamiyorum en fazla 5 kisi bloklamistim baktim 2 tanesi sinirsiz yemis onlara af cikardim blogu kaldirdim :)

1 tanesi angelica arada blogu kaldiriyorum bakiyorum yoruma yine saclamamis tekrar blok :)

Digeri ise Elfbill

3. Tam tanimiyorum ama ismimden oturu hakaret etmisti ve yonetim banlamamisti sadece yorumu silmisti.

bloklu muyum?
  • 9 Kişi de beni bloklamış. Ne halt yediysem artık
  • 130...

• Futbol, İnstagram, Dizi, Youtube falan gereksiz iştir, tüm vaktini bunlara ayıran adam boş adamdır demiştim bloklanma sayım 30 küsür artmıştı. Gerçekleri duymak zor geliyor sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 5 Aralık 2017; 17:33:16 >
  • Beni de 50 küsur kişi bloklamış. Oysa ki ben kimseyi bloklamadım. Bloklayanların çoğu da bazı gerçekleri görmek istemeyenler.

• benim yan hesabı da 150 kişi bloklamıştı boşa yazıyom kimse görmüyo diye buraya geldim bunda skor 21 ama artık itlik serserilik yok bu hesap da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.