Merhaba arkadaşlar, Philips TAH5205 model kablosuz kulaklık kullanıyorum. Kulaklığı telefonuma bluetoothla sorunsuz olarak bağlanıp kullanabiliyorum fakat bilgisayarda bir türlü kullanamadım. Bluetooth üzerinden bağlantısını yapıyorum fakat kulaklık ses cihazı olarak değil başka bir cihaz olarak gözüküyor. Yanındaki simgesi de farklı çıkıyor zaten. Driver vb. bir şey de bulamadım, bunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz? Bu arada cihazı 3 farklı bilgisayarda bağladım, 3’ünde de aynı şekilde gözüktü cihaz. Ekran görüntüsü ekliyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
Bluetooth Kulaklık Bilgisayara Bağlandığında Kulaklık Olarak Bağlanmıyor
Bluetooth kulaklığınızı bilgisayara bağladığınızda, ancak kulaklık olarak bağlanmadığında, sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:
- Bluetooth Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarının Bluetooth ayarlarını aç ve kulaklığının listelendiğinden emin ol. Bağlantısı kesilmişse yeniden bağlanmayı dene.
- Ses Çıkış Aygıtını Değiştir: Bilgisayarının ses ayarlarına git ve ses çıkış aygıtının Bluetooth kulaklığın olarak ayarlandığını doğrula.
- Sürücüleri Güncelle: Bluetooth adaptörünün ve kulaklığın sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Üreticilerin web sitelerinden en son sürücüleri indirebilirsin.
- Farklı Bir Bluetooth Adaptörü Kullan: Farklı bir Bluetooth adaptörü kullanmayı dene. Bazı adaptörler belirli kulaklıklarla uyum sorunları yaşayabilir.
- Güç Tasarrufu Ayarlarını Değiştir: Bilgisayarının güç tasarrufu ayarlarını kontrol et ve Bluetooth bağlantısına güç tasarrufu uygulanmadığından emin ol.
- Bluetooth Hizmetini Yeniden Başlat: Bilgisayarındaki Bluetooth hizmetini yeniden başlat. Bu, herhangi bir geçici sorunun giderilmesine yardımcı olabilir.
- Kulaklığı Sıfırla: Kulaklığını fabrika ayarlarına sıfırlamayı dene. Bu, herhangi bir bağlantı sorununu çözebilir.
- Bilgisayarı Yeniden Başlat: Bilgisayarını yeniden başlatmak, tüm sistem ayarlarını ve hizmetlerini sıfırlar ve bu da Bluetooth bağlantısını düzeltebilir.
Bu adımları izlemene rağmen sorun devam ediyorsa, bilgisayarının veya kulaklığın üreticisiyle iletişime geçmen gerekebilir.