< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (102. sayfa)
-
-
Merhabalar,
Geçenlerde webde carplay vs. ile ortadaki ekranı dokunmatik ekran ve Android Auto desteği ile değiştiren bir site gördüm. F45 için de var diye anladım. Böyle bir seçenek var mı, orijinal mi yoksa genel bir ekran mı? Yaptıran oldu mu hiç, merak ettim.
Bir de yine başka BMW modellerinde sanki aracın yazılımında gizli özellikler açma vs oluyor. Bunda da var mıdır, misal start/stop iptal tuşunun istenilen ayarda kalması, sürüş modunun son ayarda kalması (normale alıyor kapatıp açınca) gibi ayarlamalar keşke olsaymış.
-
Youtube da çok kez karşıma çıkan bir site var Mert Oto Elektronik isminde, sanırım onlar bu türlü işleri yapıyorlar. Ancak ben, yetkisiz kişilere (kendi servisi dışındaki HERKES benim için yetkisiz kişidir.) aracını kesinlikle elletme derim. Bilirsin bu ülkede genellikle, insanlar bir işi yaparken, başkalarının daha evvel yaptığı işlere pek saygı göstermezler, bu yüzden sen sen ol elletme aracına, ne olur ne olmaz....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 3 Mayıs 2024; 11:24:20 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Uyarı mesajı sms ile bana da geldi. Ankara Borusan'a götürdüm. Herhangi bir işleme gerek olmadığını söylediler. Sanırım bu geri çağırmada her araca işlem yapılması gerekmeyebiliyor, bilgisayara bağlayıp baktıklarında araç eğer ikaz veriyorsa anca o zaman değişim/ tamir yapıyorlar.
-
216d aracımı 2016 temmuz ayında sıfır aldım, yani araç 8. yılını dolduracak yakında. İlk 2 sene start stop özelliğini kullandım, lakin daha sonra araca biner binmez start stop düğmesine basmaya başladım ve 6 senedir hiç start stop özelliğini kullanmadım (Toplamda aşağı yukarı 10-20 defa unutmuşumdur, onda da hemen iptal ettim). Aküm hala aynı, hiç değiştirtmedim. Start stop özelliğini hiç kullanmamış olmak akünün ömrünü bu denli uzatmış olabilir mi? Araç senede 23-24 bin km yaptığı için 2 defa yetkili serviste bakıma giriyor, bakımlarda da akü ile ilgili bir sıkıntı söylemediler. Akü 8 yaşını dolduracak, zaman geçtikçe endişeleniyorum, bir gün arabaya bindiğimde aküyü bitmiş olarak görürüm diye:). Sizce değiştirtmeli miyim?
-
Hocam nerede tırak, orada bırak 😂
Yaz geldi zaten şu an sıkıntı olmaz
Bunu aslında test ederek anlayabilirsiniz, bir süre start-stop'u iptal etmeyin. Akü kapasitesinde sıkıntı varsa diğer koşullar sağlansa bile start-stop devreye girmeyecektir zaten. Bende öyle olmuştu, 6 ay hiç devreye girmemişti (ancak uzun yola gidince şarj olduğunda bir süre daha devreye girdi). Km olarak bana göre senede iki katı fazla gitmişsiniz gibi, bunlar uzun süreli yolculuklar ise zaten akü de şarj olmuştur bu arada.
-
Araç hafta içi her gün en az 35 km uzun yol yapıyor. Sanırım bu sayede akü kendini sürekli şarj ediyor. Devre dışı bırakınca ve start-stop devreye girince, eğer hava soğuk ise ve durma zamanı uzadıysa motor hemen kendini çalıştırıyor. Ya da, örneğin yaz mevsimi ise ve klima açık ise, start stop devreye girdiğinde klima sadece havalandırma havasını vermeye başlıyor, durma süresi uzayınca da tekrar devreye giriyor ve klima da kendiliğinden tekrar çalışmaya başlıyor. Yani bu anlattıklarım, akü kapasitesinde sıkıntı olmadığı zamanlarda da rutin bir şekilde oluyor. Ama dediğiniz gibi, tüm şartlar sağlanmış ise (motor sıcaklığının yeterli seviyeye ulaşması, klimanın çalışmıyor olması vb.) ve start stop ilk baştan hiç devreye girmez ise işte o zaman akü ile ilgili bir sıkıntı olduğuna dair bir uyarı almış oluruz sizin de dediğiniz gibi. Teşekkürler
-
Arkadaşlar cam tavan perdesi ufaktan salmaya başladı. Izmirde değişim için yada tamir için önerebileceğiniz bir yer varmidir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sunroofu nerede değiştirdiniz izmirde, benimde aynı i sorunum var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam birde özel servis tavsiyesi isteyebilirmiyim:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vedat Uzil, ikinci sanayi, ilgili, işinin arkasında duran bir kişi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Atasanayi, Çiğli’de bir ustaya fren balatası vb değişiklikleri yaptırmıştım. Şu an maalesef hatırlamıyorum. Yurtdışından gelenler bakımlarını burada yaptırıyordu. Mercedes, BMW üzerine.
Merhabalar,
F45 Lci Luxury Line paket 2020 216d satın aldık. Aracı yakında doğacak çocuğumuz ile eşimin rahat kullanabilmesi amacıyla tercih ettik. İlk izlenimler gayet olumlu, çok ferah ve kullanımı keyifli bir araç. İmkan olsaydı benzinli modeli almak isterdim ancak 2016 model üzerinde araç bulamadım sanırım o tarih sonrasında benzinli seçenek özel siparişe tabi olmuş. Daha önce dizel araç tecrübemiz yoktu bu araç ile öğreneceğiz.
Sormak istediğim bir kaç konu var; aracımızda ön park sensör mevcut değil, eşimin daha rahat park edebilmesi için (park konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz ) orijinal olarak bu donanımı ekletmek istiyorum. Daha önce bu şekilde işlem yaptıran kimseler oldu mu acaba?
Araştırdığım kadarıyla retrofit işlemleri ile uğraşan yerler gördüm; ancak nereye güvenebileceğimi bilmiyorum, orijinal ekipman ile işin uzmanlarına düzgün bir işlem yaptırmak istiyorum, geçmişte tecrübe eden varsa sormak istedim.
Forumu incelediğim kadarıyla bu araçta kullanılan b37 dizel motorlarda 5w-30 yağ kullanılıyor yanlışım varsa düzeltebilirseniz sevinirim. Aklıma ilk Motul geliyor ama bu motorda tavsiye edeceğiniz ya da memnun kaldığınız yağ hangisidir ? Filtre setleri olarak çok eski mesajlarda Mann filtrenin tavsiye edildiğini gördüm, sanırım aracın orijinal filtrelerini de bu firma üretiyor, ancak piyasada eskisi kadar kolay tedarik edilemiyor gibi görünüyor, farklı öneriler ve deneyimler var mıdır ?
eski mesajlarda çok kıymetli paylaşımlar var, parça parça okuyorum 102 sayfa birikim olmuş, sanırım forumun hareketli zamanlarını kaçırdık umarım bilgileri ve paylaşımları ile buraları zenginleştiren arkadaşlardan halen bu araçları kullananlar ve buraları takip edenler vardır.
Son olarak İstanbul Avrupa yakası öncelikli, güvenilir Özel servis önerileriniz varsa aracı çok vakit kaybetmeden genel bir bakıma sokmak istiyorum, bulamazsam Bosch Car Service düşünüyorum; bebeğe fazla vaktimiz kalmadı
deneyimlerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1nY -- 23 Temmuz 2024; 20:14:28 >
-
Hocam Hayırlı olsun gayet güzel bir araba seçtiniz.. Ben 5. yılımı doldurdum çok memnunum aracımdan.
Sorularınız cevabını bilmiyorum ancak ben servise birauto var maslakta ona götürüyorum Burak var iyi esnaftır..( gerçi bu sene pahalı geldi ona götüremedim).. boschla aynı fiyatı vermişti..
İyi Günler dilerim
Arkadaşlar aracıyla 4. 5.aydayim hemen hemen. Birkaç konu var danışmak istediğim.
Çukura girdiğimde sol önden salıncak sesi benzeri bir ses geliyor, sabah soğukken daha çok yapıyor.
Birde aracın cam tavanın trim sesi var, sanırım perdenin plastiginden geliyor. Perde kenardan biraz salmış durumda çok hafif.
Başka bir husus cam tavandan ugultu geliyor kapalı olsa bile. Sanırım cam tavanın kapandığında birleştiği fitillerde sorun.
Aracın fren bakımını yaptırmak istiyorum, disklerde degisecek şekilde.yetkili servismi önerirsiniz yoksa dışarıda mı yaptırmak mantıklı. Özel bmw servisi yada bosch servisi.
Izmirdeyim düzgün bir bosch servisi görmedim, bildiği her arabaya bakan düz tamirci kıvamında hepsi
Şimdiden çok çok TSK ediyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar,
Yeni aldığımız aracımızı bilinen bir firmada detaylıca bir ekspertize sokmuştuk bir sorunu yoktu; ancak aklımda hep yetkili bir serviste Bmw uzmanlarına göstermek vardı, satış sürecindeki ekspertiz raporu iyi çıkınca zaman sıkışıklığından bunu o gün zorlamamıştım. Instagram henüz engellenmeden önce aşağıda bilgilerini ileteceğim kampanyaya tesadüfen(!) denk geldim; aracımı Borusan yetkili servise bu kampanya kapsamında ücretsiz check-up için götürdüm, servis danışmanı çok ilgiliydi, aracın kontrolü istediğim şekilde yapılmış oldu.
Güzel bir koku kiti hediyesiyle birlikte aracım iç-dış tertemiz teslim edildi.
Tamamen ücretsiz olmasına rağmen ilgi ve hizmetten oldukça memnun kaldım.
Burada benimle benzer durumda olan arkadaşlardan faydalanmak isteyen olabilir düşüncesiyle paylaşıyorum. 2015-2021 model yılında olan ve bu yıl içerisinde satın alınmış tüm Bmw araçlar faydalanabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1nY -- 9 Ağustos 2024; 1:28:5 >
-
-
klima kalorifer fonksiyon kontrolü 1000 tl yazmak çok komik araba daha 75000 km de ve bir şikayetim yoktu birkaç yapılacak şeyden bahsettiler ben yaptırmak istemiyorum demiştim bunun için biraz kabartmışlar sanırım bilemedim herkese bu kontrolü yapıyorlar mı? fonksiyon kontrolü için içini açıp yapılmıyor sanırım, klima temizliği dememiş o daha zaruri bence bir daha borusan dışı servislere mi gitmeliyim acaba.
-
Periyodik bakım için ben de Borusan düşünüyordum ama paylaşımınızdan sonra tekrar değerlendirmek gerek diye düşünüyorum. Gerçekten kontrol için 1000tl yazmaları anlamsız olmuş, belki bunun yerine kabin filtresi değişse daha anlamlı ve faydalı olabilirdi, kaldı ki sorun bildirmediğiniz bir sistem için kontrol bedeli yansıtmaları çok saçma. Hani koku geliyor dersiniz, açılıp özel temizlik yapılır tamam; ama sanki bakım bedelini belli bir meblağa yuvarlamak için işlem çıkarmışlar gibi gözüküyor ilk bakışta..
İnsanlar zaten kur farkının doğrudan yansıdığı yüksek faturaları araçları için bir şekilde ödemeye razı oluyorlar, bir de böyle gereksiz şeyler yapılınca güven problemleri oluşuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X