Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (95. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.052
Cevap
57
Favori
168.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Merhaba,

bende Seat leon aracımı satıp, 2.el bmw 218i almayı düşünüyorum, acaba dikkat etmem gereken bir nokta var mıdır? nasıl tavsiye edermisiniz?

Teşekkür ederim

• jackhammer kullanıcısına yanıt

218i kesinlikle tavsiye edeceğim bir araç. Servis bakımlı olmasına dikkat ederdim ben ikinci el alacak olsam. Ya da özel serviste bakım yapıldıysa da titizlikle zamanında yapılmış mı, kayıtları var mı bakardım. Onun dışında biz aldığımız aracı halen kullanıyoruz ve çok memnunuz. Bize denk gelen bir kronik sıkıntısı olmadı.

• jackhammer kullanıcısına yanıt

2016 model 216d active tourer sahibiyim. Rutin bakımları haricinde motor takozu ve ön alt tablalar değişti. Motor takozu kronik bir sorun sanırım, yetkili servisteki usta öyle demişti. Motor 3 silindirli olduğu için -ve dizel motor olması da buna eklenince- sarsıntılı çalışıyormuş, sanırım ondan dolayı. Kasislerde ve tümseklerde ön taraftan ses geliyordu, tablalar değişince ses kesildi. Salıncak burcu deforme olmuş. Lemförder marka tabla taktırdım. Bu tip sorunlara rağmen araçtan çok memnunum. Tavsiye ederim.

• AED26 A kullanıcısına yanıt

Selamlar. İşlemler ne kadar tuttu acaba? Bir de nerede yaptırdınız? Yetkili servis mi özel mi? Teşekkürler.

• Cihangir G C kullanıcısına yanıt

Tablalar 1000er TL tuttu, işçilik de 400 tl. Servis bunun iki katı fiyat söylemişti. Bildiğim kadarıyla tablaların orjinali de Lemförder marka. Piyasadaki Lemförder marka tablalar da aynı, tek farkı orijinal ekipman olması diye düşünüyorum. Bu arada Ankarada Şaşmazda Has BMW'yi tavsiye ederim.

• Özgörkey deydim bugün 60.000 km bakımı yağ, yağ filtresi, yakıt filtresi değişti her sefer cam suyu koymayın diyorum ama hersefer faturaya yansıyor (cam suyu ful olduğu halde) kdv dahil 3.840,82 tl 3 taksit yapıldı. Yarın 3. sanayide güven oto kilitte sunroof perdesi değişecek 3.000 tl de oradan, yılbaşından sonra vergisi geliyor yakında lastikler değişim gerektirecek. Bu f45 iyi araba ama masrafı fazla olmaya başladı e46 da yıllarca masrafsız bindim 13.500 tl ye motor rektifiyesi ilk baharda yapıldı başka masraf görmedim vergisi 200 tl lastikleri 90.000 de bir değişir runflat olmadığından makuldur 225 tabandır. Neyse e46 sayesinde f45 in km düşük kaldı kazasız olduğundan 600.000 tl piyasa değerinde sanırım resmen fiyatlar uçtu gidiyor.

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

• hocam bende 75binde 2015 2.18i f45 aldım. sol arka far çizgisinde ufak bir oynama var milimlik ama rahatsız oldum. aldığım galeri kazasız dedi. dynomoss expere soktuk kazasız boyasız dedi. arka tampon boyalı çıktı. tabi kimse önemsemiyor dediler sorun etmedim. ilk arabam bilgim hiç yok ama arka farda fotoğraftaki gibi olduğunu görünce kıllandım iyice. bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. sol ve sağın görselini yüklüyorum. sol farda çizgi hafiften bozuk. sanki düşük gibi acaba çıkardılarda düzgün takamadılar mı?

• taqua T kullanıcısına yanıt

71000 bakımını euronun 14 küsurlarda olduğu zaman Ankara Ağaçlı Oto'da yaptırdım. Anahtar sadece yağ ve yağ filtresi uyarısı verdi. Toplam 2300 küsura mal oldu. Serviste değişim zamanı uyarısı vermemesine rağmen hava filtresi, mazot filtresi, polen filtresi ve ön balataları Şaşmaz'da Has BMW'de 1900 tl ye değiştirttim. Bu değiştirttiğim parçalar için (yağ ve yağ filtresi dahil) Borusan Oto toplam 8bin küsur TL fiyat vermişti.

Lastik ebatları 205 60 16. Bu ebatlarda run flat lastik bulmakta epey zorlandım. Kış lastiklerini yaklaşık 2 ay önce Continental marka tanesi 975 TL'ye buldum ve taktırdım. Run flat olmayan lastik taktıracaktım, çok araştırdım, düşündüm ve en sonunda yine Run flat lastik taktırmaya karar verdim. Bu kış sonunda 4 tane de yazlık lastik alacağım. aracım 2016 temmuz trafiğe çıkışlı. Üzerindeki yazlık lastiklerin değişim zamanı gelmişti. Sanırım tercihim yine Continental'den yana ve Run flat olacak.

Evet bakımları gittikçe pahalı olmaya başladı; lakin bu zamanda elimizdeki araçların kıymetini bilmek gerek diye düşünüyorum. Active tourerların iç mekan ve diğer malzeme kalitesinin gayet iyi olduğunu düşünüyorum. 3 silindir motor- özellikle dışarıdan- oldukça gürültülü; ama izolasyonu gayet iyi olduğu için iç mekana ses az geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AED26 -- 2 Ocak 2022; 20:58:21 >

• AED26 A kullanıcısına yanıt

kesinlikle aynı düşüncedeyim fakat kurun en tepesindeyken bakım yaptırmış oldum sanırım sinirim birazda buna....

• selim inal saraç S kullanıcısına yanıt

Hocam hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Bu kadar basit kusur, yeni aracı park ederken küçük bir dokundurmada bile olabilir. Sadece tampon boyalı ise zaten araç kazasız demektir, dert edecek birşey yoktur. Keyifle kullanın aracınızı.

• Merhabalar benim aracım 2.18i sport line 75000km de aldım torpido üstündeki iç ambians ışığının sadece sol tarafı noktasal olarak yanıyor. Normalde çizgi olarak yanması lazım. Bu durum aracı aldığımdada vardı. Bu şekilde bir sorun yaşayan daha önce oldu mu?
  • Merhaba, bende aracı alalı 1,5 ay oluyor benim de torpido üzerindeki iç ambiyans ışığı sadece nokta olarak yanıyor. Aldığım kişi bu sorundan bahsetmişti bende ileride yaptırırım diye çok dert etmemiştim. Benim de sunroof dan 60km hızdan sonra ses alma sorunu var bir de hava rüzgarlı ise bu çok daha az hızlarda bile daha da şiddetleniyor. Bu sorun sizler de mevcut mu?

• wincs W kullanıcısına yanıt

Hocam ben iyice bir araştırdım. Küçük ucunda LED olan bir modüle ince şeffaf içi boş optik bir kablo giriyor ve kablo torpidonun üstünde şerit şeklinde yanıyor. Ne olmuş olabilir ki bu şekilde nokta olarak yansın büyük ihtimal kablo LED soketinden çıkmış. Benim araçta sunroof fitilinde çürüme vardı. Değiştiririm ses kalmadı. Sadece lastik sesi alıyor. Perdede çok hafif sarkma var. Aliexpressten 1300 TL'ye orijinalinden daha kaliteli bir perde aldım. 2 yıl fabrika garantisi veriyor. Orjinalide 4000 TL değmez. İsterseniz link gönderebilirim. Orjinalinden biraz daha kalın ama farkı anlayamayacağı kız bir kumaş. Kesinlikle orjinali gibi leke tutmuyor diyerek mesajlaştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selim inal saraç -- 14 Ocak 2022; 11:1:41 >

• Teşekkür ederim ilginiz için. Benim perde ile ilgili şu anlık bir sorunum yok umarım sonra da olmaz. Bunlardan daha önemlisi sanırım motor kulağı ya da şanzıman kulağı değişimi gerekecek. Düşük viteslerde gazdan ayağımı kaldırdığım zaman gelen bir tık sesi var metalin metale vurma sesi gibi. Araç motor frenine başladığı ilk anda ve ilk kalkışta oluyor bu ses. Bu sorunu hallettikten sonra sunroof işine bakarım diye düşünüyorum.

• İzmir'de ikamet ediyoruz. Dün gece ki sağanak yağıştan sonra aracın arka 2015 f45 aracımın arka taban halısı ıslanmış. Kapının altından su almış 2 kapınında iç izolasyon macunu yenileniyor. Lütfen dikkatli olalım farketmeden daha sıkıntılı süreçler oluşmasın. Yağmur sonrası aracın halılarını kontrol edin. Borusan ege servis macun 68 Euro 2 kapı için işçilik 1300 tl
  • Herkese merhaba,

2014 model 75bin kilometrede 218i aracım mevcut.

60km hız sonrasında cam tavandan aşırı derecede uğultu ve rüzgar sesi alıyor. Bununla ilgili nasıl bir çözüm bulabiliriz.

Birde soğuk sıcak farketmez ilk çalıştırmada motor epey bir gürültülü ve silkelenerek calısıyor. Aracı alırken krank kasnağı ve kayışının değişmesi gerek diye expertiz belirtti ama ustamız kayış ve kasnağın iyi durumda olduğunu söyledi. 3 silindir olduğu için gürültülü çalışmasını normal karşıladı.

• Hocam aracım park ederken olan küçük çökük ve 3-4 mm rötüşler var. Kaza olmadığı için değer kaybı olmasın diye yaptırmadım. Şimdi mikron boya ve boyasız göçük düzeltme yaptırmak istiyorum. İzmir'de bu işte uzman kime gidebilirim.

• Herkese Merhaba,

Aranıza Kasım ayında almış olduğum 218 AT sportline paketi ile katılıyorum. bir kaç gün içinde forumu baştan sona bitirdim. Anca fırsatım oldu yazmaya. Araçtan çok memnunum, Boyutları geniş ,iç hacmi yeterli, tam bir aile otomobili. Biraz X1 modelini andrıyor. Dizel ile arasında kalmıştım, ama dizelin masrafı bir tık fazla olabilir ve fazla da yol yapmadığımdan benzinli modelini tercih ettim. Paketini bile isteyerek seçtiğim bir şey değil, sadece denk geldi, Eşim içini çok beğenmişti. kırmızı dikişler, turuncu beyaz iç aydınlatmalar, piano black katlanır ayna, açılır tavan ve otomatik bagaj olunca yeterli deyip alalım dedik. Biraz da kısmet işi Mercedes B serisi bakarken şans eseri bu aracı buldum ve çok beğendim.

Önceki sahibi Lastiklieri aldığından beri hiç değiştirmemiş, bende run flat yerine aynı ölçülerde Pirelli cinturato p7 performans lastiği aldım, gayet memnunum, Run flat lastiğe göre çok yumuşak, yol tutuşu iyi.

• ceeyar C kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, aracınızı güle güle kullanın. Araçların fiyatları ne oldu merak ettim ikinci elde. Özel olmaz ise model, fiyat konusunda yorum yapabilirseniz memnun olurum.

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.