Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) 320i ve 320d hangisi tercih edilmeli? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
98.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ok159

20 bin km de 3 bin tl fark ediyor, aradaki fark da 13 bin tl, yani ortalama 4- 5 senede anca kafa kafaya geliyor, senede 10 -12 bin km yapıyorsanız çarpı 2...yani dizel daha az yakar diye aynı donanım seviyelerinde 13 bin tl fazla vererek araç alan biri, senede 12 bin km yapıyorsa ortalama 8 senede ancak benzinliye göre verdiği fazla parayı çıkartıyor, üstüne daha da kaç sene kullanırsa o zaman diliminde kar etmiş oluyor...

eski kasa 320i düşük beygire sahipti, f30 larda ikiside aynı 184hp, ayrıca şehir içi 7.7 litre dediğiniz şey 1.4 tsi passat tüketimi,
    üstelik diyelim ki iki araçta 80-100 bin km ye geldi, yüksek km li dizeli satmak çok daha zor,
    sonuç, senede 25-30 bin km ve üzeri yapılmıyorsa her türlü 320i

Dizelin 2.el değeri daha yüksek olacak satarken, bunu da unutmamak lazım.

• haklısınız ama senede 10 bin km yapan biri aradaki fiyat farkını zaten 8-10 senede çıkarıyor, kim bu devirde arabaya o kadar uzun
    süre biniyor ki! sonuç olarak 5 senede araba değiştirecek ve senede 10-12 bin km yapacak birinin dizel almasının gerçekten bir mantığı yok
  • ayrıca kişisel görüşüm 5 sene sonra hybrid- elektrik teknolojisine sahip araçların devri olacak, dizelin son yıllardaki popülerliğinin son demlerindeyiz...
  • bugün 320i bir araç sahibi ile görüştüm. i üretiminin 2013de kalkacağını bu tarihten sonra hep d üretileceğini söyledi. bilgisi olan varmı?
  • quote:

ayrıca kişisel görüşüm 5 sene sonra hybrid- elektrik teknolojisine sahip araçların devri olacak, dizelin son yıllardaki popülerliğinin son demlerindeyiz...

Hocam sadece otomobil için değil, dizel yakit tarım, inşaat vb sektörlerde sürekli tüketildiginden Popülerliğini uzun süre koruyacağını düşünüyorum. Ayrıca hybrid dizel araçlarda üretiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

haklısınız ama senede 10 bin km yapan biri aradaki fiyat farkını zaten 8-10 senede çıkarıyor, kim bu devirde arabaya o kadar uzun
    süre biniyor ki! sonuç olarak 5 senede araba değiştirecek ve senede 10-12 bin km yapacak birinin dizel almasının gerçekten bir mantığı yok

Dizel ile benzinli nin farkını yakit tuketimi ile çıkarmak hata olur. Benzinli 100 , dizel 115 ise 1 sene sonra satarken benzinli 90 dizel 105 e gider. Sadece fazladan dizel icin bağlanan paranin faizi zarardir. Bu zarar ise her depo dolduruşunuzda avantaja döner.

• Uzun süre kararsız kaldıktan sonra seçimimi 320d den yana kullandım. Araba alırken ödediğin fark belli bir süre sonra unutuluyor. Ama benzin istasyonuna uğramak ne yazık ki unutulmuyor...
  • İsabetli seçim olmuş, tebrikler. Konuyla direk alakalı değil ama bende Vectra 2.5 V6 var, inanın giderken yakıt göstergesinin düştüğünü hissediyorsunuz ve görüyorsunuz o nedenle attım kapının önüne çok gerekli olmadığı sürece kullanmıyorum. Neden strese gireyimki, bende olsam alırım 320i yerine 320d, fazladan vereceğim 15000 TL yaşayacağım stresten dahamı değerli.

Tekrar hayırlı olsun, kazası belasız sürüşler.
  • Bu benzinlinin psikolojisi mevzu bence de dogru. Misal ankaradan istanbula gitcem ve benzinli bi aracim var. Benzinli aracla gitmek yerine ucak otobus gibi yollardan gitme fikri olusur benzine fazladan para vermiyim diye. Keza sehir ici yapilan keyfi yolculuklar icin de oyle olur. Benzinli arac fazla yakacagi icin gonlunce gezdirmez insani. Nihayetinde araba aliyoruz gezmek icin vitrinlik biblo degil :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neticede yıllık ne kadar yol yaptığınıza bağlı. 10-12 bin km yapan için dizele gerek yok. Ben 3.20i aldım. sessizlik mükemmel, araç 1100-1200 dv/dk da rahatlıkla seyrediyor. 2000 dv/dk 8nci viteste yaklaşık 120 km/h veriyor. 3000 dv/dk da yaklaşık 180 km/h verir. bu da demek oluyorki siz uzunyolda ortalama 2000-2500 dv/dk ile seyredeceksiniz. Bu araç uzun yolda yakmaz. ben sehirici pek kullanmıyorum. haftaya ilk uzun yol deneyimimi yapacağım, değerleri daha sonra paylaşırım. bu arada teknoloji paketli 320i Eylül-Ekim'e kadar TR de yokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepulturgay

Bu benzinlinin psikolojisi mevzu bence de dogru. Misal ankaradan istanbula gitcem ve benzinli bi aracim var. Benzinli aracla gitmek yerine ucak otobus gibi yollardan gitme fikri olusur benzine fazladan para vermiyim diye. Keza sehir ici yapilan keyfi yolculuklar icin de oyle olur. Benzinli arac fazla yakacagi icin gonlunce gezdirmez insani. Nihayetinde araba aliyoruz gezmek icin vitrinlik biblo degil :))

Arkadaşlar ben bu psikolojiyi şahsen çözemedim, nasıl bir psikoloji ki arabayı alırken 15 bin tl fazla verdiriyor, değil bmw hangi marka aracı alırsanız
    alın senede 10 bin km yapan birine dizel aldırıyor? artı o çok dediğiniz yakıt tüketimi 7.7 lt şehir içi 1.4 tsi passat tüketimiyle eşit... neyse zevkler renkler tartışılmaz diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

quote:

haklısınız ama senede 10 bin km yapan biri aradaki fiyat farkını zaten 8-10 senede çıkarıyor, kim bu devirde arabaya o kadar uzun

Dizel ile benzinli nin farkını yakit tuketimi ile çıkarmak hata olur. Benzinli 100 , dizel 115 ise 1 sene sonra satarken benzinli 90 dizel 105 e gider. Sadece fazladan dizel icin bağlanan paranin faizi zarardir. Bu zarar ise her depo dolduruşunuzda avantaja döner.

tamam da dediğiniz mantıkta aynı hesap, ilk başta verilen , dizelin 15 bin tl farkı 1 sene sonrada aynı kalacaksa, geriye sadece yakıt tüketiminden tasarruf kalır

• ayrıca bence birçok kişi e90 320i ile f30 320 i nin farkını henüz tam olarak araştırmamış, akıllarda bir önceki
    kasanın düşük beygir çok yakan benzinli modelleri kalmış 320i 150 hp,(e90)idi, dizele göre her anlamda çok zayıftı, ve kesinlikle dizel tercih etmek
    mantıklıydı fakat BMW f30 la birlikte bence benzinli motorlarda devrim niteliğinde değişiklik yaptı , şu an 320i de 184 hp 320 de de 184 hp, son hız ve ivmelenmede de
    benzinli daha iyi, aradaki tek fark yakıt tüketimi ve buna istinaden 13-15 bin tl fark ve sonuç olarak senede yaptıgınız km nin bu farkı vermeye değer olup olmadığı...
    siz olay psikolojik diyorsunuz napalım saygı duymaktan başka çare yok bu psikoloji ilerde bir anda dizel aleyhine değişirsede şaşırmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURQUAZ06

bugün 320i bir araç sahibi ile görüştüm. i üretiminin 2013de kalkacağını bu tarihten sonra hep d üretileceğini söyledi. bilgisi olan varmı?

320i üretimden kalkacak diye birşey yok sadece ithal etmeyebilirler benzinli sırf 316i satabilirler belli bir süre,
    bence şu an 320i yi çok avantajlı satıyorlar, (tıpkı Mercedes in c180 1.8 i getirdiği zaman avantajlı satması gibi) her ne kadar
    316i ile arada fiyat farkı olsada bir çok kişi 320i alıyor 316i nin önünü kesti bence, tekrar belirtiyim tabi bu benim şahsi görüşüm
    bence senede 10-12 bin km yapan biri için tüm f30 serisinde en alınabilir ürün 320i, 2,5 sene sonra 3.18i gelince de en alınabilir benzinli o olucak ben böyle düşünüyorum

• ayrıca bence 320d nin satışlarını azaltma tehlikesi var 320i nin, sonuçta distribütor firmalar bunun fizibilitesini zaten yapmışlardır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TURQUAZ06

bugün 320i bir araç sahibi ile görüştüm. i üretiminin 2013de kalkacağını bu tarihten sonra hep d üretileceğini söyledi. bilgisi olan varmı?

320i üretimden kalkacak diye birşey yok sadece ithal etmeyebilirler benzinli sırf 316i satabilirler belli bir süre,
    bence şu an 320i yi çok avantajlı satıyorlar, (tıpkı Mercedes in c180 1.8 i getirdiği zaman avantajlı satması gibi) her ne kadar
    316i ile arada fiyat farkı olsada bir çok kişi 320i alıyor 316i nin önünü kesti bence, tekrar belirtiyim tabi bu benim şahsi görüşüm
    bence senede 10-12 bin km yapan biri için tüm f30 serisinde en alınabilir ürün 320i, 2,5 sene sonra 3.18i gelince de en alınabilir benzinli o olucak ben böyle düşünüyorum

mumkunse 320 i nin detayli yakit tuketimini de paylasabilir misiniz? sehirici,sehirdisi,sport modda vb gibi.. ayrica bir depo ile kac km yol aliyorsunuz? tesekkurler..

• arabayı henüz teslim almadığımdan cevaplayamam aldıktan sonra memnuniyetle
    fabrika değerlerini zaten sitesinden görebilirsiniz
  • quote:

arabayı henüz teslim almadığımdan cevaplayamam aldıktan sonra memnuniyetle

anladim sn ok159.. ama simdi ogrendigim bir bilgiyi paylasmak istiyorum.. bugunden itibaren 320i siparisleri alinmiyor..sadece 320d ve 316 alinabiliyor.. yani tr deki son 320i sahibi oldunuz.. simdi borusan satis temsilcisi ile gorustum 316 satislarini arttirmak icin yani millete 5 kurusluk araci 10 kurusa satmak icin 320i ithalatini durdurmuslar.. hepimize hayirli olsun..ne dyecegimi bilemiyorum..bu konu da gereksiz oldu artik..

• quote:

Orijinalden alıntı: diagnotics

quote:

arabayı henüz teslim almadığımdan cevaplayamam aldıktan sonra memnuniyetle

anladim sn ok159.. ama simdi ogrendigim bir bilgiyi paylasmak istiyorum.. bugunden itibaren 320i siparisleri alinmiyor..sadece 320d ve 316 alinabiliyor.. yani tr deki son 320i sahibi oldunuz.. simdi borusan satis temsilcisi ile gorustum 316 satislarini arttirmak icin yani millete 5 kurusluk araci 10 kurusa satmak icin 320i ithalatini durdurmuslar.. hepimize hayirli olsun..ne dyecegimi bilemiyorum..bu konu da gereksiz oldu artik..

biz ona halk arasında diktatörlük diyoruz .

• benim dediğim frklı olsada da çıktı. 20i üretimi durmadı ama 16i satabilmek için ithalatı zor diye 20i getirmeyecekler. tabi halkı 16i de daha fazla kazıklamak mümkün olduğu sürece 20i getirmekten imtina edeceklerdir. olan halka odu yine.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.