Şimdi Ara

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.437
Cevap
73
Favori
587.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kyn35

2004 318i steptronik aracım var.PRINS LPG sistemi ile Kayseri şehiriçi kışın 11-12 lt/100km idi.bu mevsimde 10lt civarına düştü.
    sanırım klima çalışmaya başlayınca aynı rakamlara ulaşırım.genel manada sakin kullanırım.arada gazlıyorum tabi.
    ancak Kayseri şehiriçi trafiği istanbula benzemez.altgeçit ,üstgeçit,köprü vs yoktur.Lambalı kavşaklardan dolayı sürekli bir dur-kalk yapıyoruz.
    iş saatlerindede kontak kapatılmaz ama lambalar fıtık eder.dörtyol kavşağı çok vardır.yani gazlasan bile 1 kmden fazla gidemezsin.lambada kalırsın.

Şehirlerarasında da 120km sabit cruise ile yokuş iniş çıkış klima 2 yetişkin 2 çocuk dolu bagaj 8,5 lt/100km de. tatil ortalamam.
    kayseri-istanbul-kayseri kış lastikleri ile sömestrde.

şimdi yeni conti premium 5 aldım.205/55/16. araba daha çok akıyor.yakıtım düşecek gibi.

Birçok kişiye yakıtı çok gelsede uzun vadede zarar etmezsiniz.
    60bin liraya benim arabamdaki birçok özelliği taşımayan sıfır dizel araba almaktansa BMW ye binip konfor ve güven içinde yaşamayı tercih ettim.

performansı merak edenlere de şunu sormak istiyorum:
    sürekli yarışmı yapıyorsunuz?
    biryerlere yetişmek için tam gazmı gidiyorsunuz?

cevabınız HAYIR ise 318i 2000cc 143bg ile herşeye yetecek bir araba.
    makul kullandığınızda 1.6 arabalar kadar yakar.
    gaza bastınızmı 180-190 km hıza kadar soluksuz çıkar.herkes arkanızdan bakar.
    sesi evet 6 silindirler gibi değil ama yakın.keyif veriyor.vasat değil yani.

1,6 ve 2,0 otomatik birçok arabaya bindim.hiçbiri dişe dokunur derecede az yakmıyor.

BMW ye LPG takmak o motorun ömrünü çatır çatır yemektir.
    İşini bilen ve bmw bakan insanlar lpg takılmış araç almaz aldırmaz.
    BMW alıyorsan yakıtı fazla dert etmiceksin az gezip öz geziceksin.

Bu kadar para verdikten sonra insan sesindende keyif almak ister bu yüzden 2000 motor ve altı almayı doğru bulmuyorum, çünkü kuru gürültü yapıyor. Ha egsoz havafiltresiyle ses çıkarırsın ama apaçi sesi olur o oysa 2000cc+ bmwlerin motor sesi apayrıdır markaya özgüdür. Ayrıca bmwye hava filtresi takılmaz..

Yukarıda yazdıklarım tamamen kişisel fikirlerimdir üstünüze sakın almayın. 3.16 da kullanmış biri olarak 2000cc altı zevk vermedi bir türlü o yüzden bir fanlık oluştu bende hehe.

Onun dışında:
    Birçok kişiye yakıtı çok gelsede uzun vadede zarar etmezsiniz.
    60bin liraya benim arabamdaki birçok özelliği taşımayan sıfır dizel araba almaktansa BMW ye binip konfor ve güven içinde yaşamayı tercih ettim.

Kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum.
    Dolu bir e46 da olan şeylerin yarısının bile olmadığı arabalara sırf 2010+ model diye bu paralar vermektense temiz bir e46 kovalayıp keyfini çıkara çıkara kullanmayı tercih ederim ki ediyorumda zaten. 60k verilen araçlar 30k km den sonra orasından burasından ses çıkarmaya başlıyor, allah nazardan saklasın 150k km deki aracımda tık yok.
    Kaldı ki e46 kasalar yaşını gösteren arabalar değil kesinlikle, dışardan ne gözüktüğü sizin için önemliyse arabadan anlamayan insanlar 2008+ sanıyor aracı modeli söylediğimde afallıyorlar.

Birde eklemeden edemicem lütfen e46 araçlarınızı özellikle coupe olanları; arka lastikleri geniş takıp en az 18'' jant ile kullanınız aracı gösteren en önemli ögelerden biri jant+lastik seçimi :)
    18/19'' CSL jantlar harika.

• quote:

Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

çok iyi :)

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR

Bu arada hocam gözümden kaçmışta, emin olamadığım bir konuvar oda orjinal mpaketlerde aynalar böyle değildi diye hatırlıyorum.
    Ayrıca 2 farklı kumaş kullanılan koltuklara sahip e46 lar türkiyeye gelmedi, bu araca dikkat edin diyim düşünüyorsanız toplama olabilir. Bende 3.30ci bakarken benzer bir araca denk gelmiştim araştırınca pertten toplama olduğu çıktı.

Ayrıca orjinal M paket diye tutturmaya gerek yok bence, tampon değişiminden aracın değeri azalmaz sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: Jay_Lal

quote:

Bu arada hocam gözümden kaçmışta, emin olamadığım bir konuvar oda orjinal mpaketlerde aynalar böyle değildi diye hatırlıyorum.
    Ayrıca 2 farklı kumaş kullanılan koltuklara sahip e46 lar türkiyeye gelmedi, bu araca dikkat edin diyim düşünüyorsanız toplama olabilir. Bende 3.30ci bakarken benzer bir araca denk gelmiştim araştırınca pertten toplama olduğu çıktı.

Ayrıca orjinal M paket diye tutturmaya gerek yok bence, tampon değişiminden aracın değeri azalmaz sonuçta

uyarı için teşekkürler.tramer kaydında çıkar herhalde değilmi toplama ise araç..

• Çıkmayabiliyor :)
  • arkadaşlar 2001 model 3.18i bmw var. tiptronik de 4 ileri vites olarak kullanılıyor. 5. vitese geçemiyorum. normal mi ? bu modeller 4 ileri mi ?
  • Merhaba arkadaslar,
    Bende 2001 330i 2001 model 180 binde arac buldum. Sag on camurluk demis onun haricinde etek alti boyali full prins tup var 34 de anlastik. Sizce nasil ilk bmw arabam olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bmw ve tüp
    3.30 ve tüp
    uzak dur derim.
    3.30 motorunun yağı bile farklı ve 5k km de bir değişir motor performans motoru lpg takılmış ve 180k km..
    Kesinlikle almazdım.
    Sorun çıkarırsa renaulta benzemez süründürür.
  • mrb arkadaşlar araç ilk çalıştıgın bellı bı sure yanıp kendılıgınden sönen bu ısıgın anlamı nedır ?

• Hocam resimden bariz şekilde anlaşılacağı üzere o ışık, sol arka stop lambasının yanmadığı uyarısıdır.

O ışık yanıyor ise stop lambası yanmıyordur, ışık sönüyor ise lamba yanık konuma geçmiş demektir.
  • Litreler konusunda BAYA BAYA saçmalamışsınız.

2 sene 4 aydır 2003 cabrio 318 kullanıyorum 2000cc, 148hp (hemde cabrio coupe'dan ağırdır bilirsiniz)

İstanbul şehiriçi 2 sene 4 aydır her daim ortalamam 10.5 litre maksimum oldu, 10.2 minimum oldu.

Kullanım yerine, koşullarına, kullanan kişiye son derece bağlı bir olay. Ancak benim gördüğüm değerlerden düşüğünü görecek kimse de zordur. Sakin kullanırım.
  • quote:

quote:

quote:

uyarı için teşekkürler.tramer kaydında çıkar herhalde değilmi toplama ise araç..

Orjinal M paketli araçların aynaları M ayna olmuyor.

M paketin üzerine bir de M ayna almak gerekiyor (600 Euro civarı olması lazım)

Yani aynalarda sıkıntı yok.

Yine arkadaşımın orjinal M paketli 318 coupe aracının koltukları da alkantara idi.
    Ancak resimdeki aracın koltukları komple alkantara mı, yoksa kenarları deri ortası alkantara mı onu tam anlayamadım.
    Çift farklı kumaş gelip gelmediğini bilemiyorum ancak tam deri ve tam alkantara ile geldi.

(arkadaşın yazdığı dikkat etmeniz gereken hususlara bir şey demiyorum, sadece bilgi olsun diye açıklama yapmak istedim)

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

quote:

quote:

Orjinal M paketli araçların aynaları M ayna olmuyor.

M paketin üzerine bir de M ayna almak gerekiyor (600 Euro civarı olması lazım)

Yani aynalarda sıkıntı yok.

Yine arkadaşımın orjinal M paketli 318 coupe aracının koltukları da alkantara idi.
    Ancak resimdeki aracın koltukları komple alkantara mı, yoksa kenarları deri ortası alkantara mı onu tam anlayamadım.
    Çift farklı kumaş gelip gelmediğini bilemiyorum ancak tam deri ve tam alkantara ile geldi.

(arkadaşın yazdığı dikkat etmeniz gereken hususlara bir şey demiyorum, sadece bilgi olsun diye açıklama yapmak istedim)

uyarılar ve bilgiler için teşekkürler hocam. bende bir süre daha beklemeye karar verdim zaten.hem bütçeyi arttıracağım hemde sakin sakin düşünme fırsatı bulacağım.tabiki bir yandan da araştırmaya devam :D

• s.a arkadaşlar 2003 model 318 e46 kasa aracımda kontak çevirdiğimde akünün yanındaki yağ lambası sarı sonra kırmızı yanıyor ve ara sıra yolda giderken uyarı sesi verip DSC ışıkları yanıyo ve motoru istop ettirip çalıştırdığımda sönüyor konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatssın saygılar ...
  • Yağ lambası kırmızı yanıyorsa aracı direk servise götürün, yağınıda kontrol edin eksiltmiş olabilir aman diyim motoru elinize alırsınız başınız yanar
  • iyide zaten tüm bmwlerde ilk kontak çevirirken kırmızı yanıp söner bende ilk sarı sonra kırmızı yanıp sönüyo onu anlamadım
  • Bende 3.20ci kullanıyorum marş basmadan kırmızı sürekli yanar ynaıp sönme durumu olmaz kontak çevrildiğindede sarı yada kırmızı ynıp sönmez yardımcı olmaya calısıyorum akıl vermeyin.
  • AKIL VERMİYORUM ARKADAŞIM SEN BENİM DEDİĞİMİ ANLAMADIN DEDİĞİN GİBİ ARABAYI ÇALIŞTIRDIKTAN SONRA KIRMIZI SÖNER. BENDE ARABAYI ÇALIŞTIRMADAN İLK SARI SONRA KIRMIZI YANIYOR VE ARABAYI ÇALIŞTIRDIĞIMDA SÖNÜYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: dorukdoruk99

Bu yaziyi butun e46 kasa kullananlar icin yaziyorum ve benim cektigim ayni dertleri cektiyseniz yardimci olacagini dusunuyorum.
    Yaklasik 8 senedir BMW 318ci kullaniyorum ve cok memnunum aracimdan. 143 hp lik versiyonu olmasindan dolayi bir performans problemim olmadi ancak aracin yag yakma ve performans dusuklugu problemi yillar icinde cok artti ve aracim daha 65000 km de. Artik arabam 6 ayda bir servislerden cikmiyordu ve atasehirden , bostanci oto sanayi ve maslak oto sanayi deki bir suru tamirci motor acilip rektifiye yapilacak ve sekman atilmasi gerek diyerekten 2500 TL masrafin zorunlu oldugunu soyledi. Bir arkadasim bana liqui moly motor yag ve motor temizlik ve bakim urunlerinin sonax araciligi ile turkiye de calismaya basladigini soyledi ve bende bir care diye servislere dusmeden liqui moly dudullu uygulama yerine gittim. Almanyada Castrol'u acik ara gecen ve cok basarili bu markanin sadece 3 urunu kullanarak arabam bir nefes aldi ve ayni gun performansi % 30 artti. Yapilan islemler motor temizligi kimyasal madde ile , yag deposu temizligi ve yeni liqui moly yag konmasi ve yag koruyucu maddenin ilavesi. Daha once servislere 1000 TL nin altinda ucret odemeden ayrilamadigim ve cok ekonomik birkac urunle arabamin probleminin cozulmesi gercekten buyuk bir basari.Sizde aracinizda bu tarz problemler yasiyorsaniz veya performansinin artmasini istiyorsaniz hicbir parca degismeden modifiyesiz liqui moly urunleriyle bunu basarabilirsiniz.Aracimin son hali 1000 km de 3 Lt. yagi bitiriyordu. Forumda yazan bazi arkadaslarda okudum ki BMW 1500-2000 km 'de 1 LT yag eksiltir normal diye bunun yanlis oldugunu belirtmek istiyorum. BMW verilerine gore 1000 km 'de arac 150 ml yag eksiltir.

güzel bi yöntemmiş sorunu çözebildinizmi yağ yakma olayı devam ediyomu az da olsa varmı ..gittiğin servisin adres ve adını yazarsan sevinirim bizlerde o yöntemi kullanalım bence rektifiye atmak ve conta deyiştirmekden daha iyidir bence...

• BMV 318 i E46 kasa alıcam 1998 den başlıyo 2005 e kadar aynı kasa hangiseneye ait olanı alim sizce... motor farkı var 1800 cc 118 beygir 1998 ile 2001 6. aydan itibaren 1995 motor 143 beygir motor var. km de kaçlira yakar .bildiklerinizi yazarsanız sevinirim ama sadece bilenler yazsın lütfen çünkü tecrübeli insanların varolduğunu düşünüyorum bu konuda saygılar
  • 3.18 alma 3.20 al aynı yakıtı yakıcaklar fakat 3.18 daha hantal kalıcak... 3.20ci kullanıyorum otomatik 14-15 litre yakıyor şehir içinde.
    3.18i de hemen hemen aynı yakar.
    Tabiki 143 beygir olanını tercih edin, alabilirseniz 3.20i alın 170hp olanlardan
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.