Şimdi Ara

bmw f30 Kasa Standart Ses Sistemi nasıl yükseltilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
2
Favori
35.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: robomatt

quote:

Orijinalden alıntı: MechatronicsEng

Aracınızın orjinalliğini bozmadan sistem yapmak istiyorsanız Focal yada Morel öneririm size. Bide audison amfi koydunuz mu tadından yenmez. Dediklerim bizzat test edilmiştir

Arabanın orjinalliğini bozmadan sistem yapmak derken neyi kastettiniz? Sonuçta kapılar sökülecek hoparlörler değişecek, kablolama yapılacak. Focal ya da Morel olması veya başka bir marka olması neyi değiştirecek?

Demek istediğim daha kaliteli ses almak için hoparlör büyütmenize gerek yok. 10cm'lik hoparlörler bile inanılmaz gelecektir. Focal yada morel olması diğer hoparlörlerden alamayacağınız kalitedeki sesi onlardan alabilmenizdir , fark budur.

• quote:

quote:

quote:

Aracınızın orjinalliğini bozmadan sistem yapmak istiyorsanız Focal yada Morel öneririm size. Bide audison amfi koydunuz mu tadından yenmez. Dediklerim bizzat test edilmiştir

Arabanın orjinalliğini bozmadan sistem yapmak derken neyi kastettiniz? Sonuçta kapılar sökülecek hoparlörler değişecek, kablolama yapılacak. Focal ya da Morel olması veya başka bir marka olması neyi değiştirecek?

Demek istediğim daha kaliteli ses almak için hoparlör büyütmenize gerek yok. 10cm'lik hoparlörler bile inanılmaz gelecektir. Focal yada morel olması diğer hoparlörlerden alamayacağınız kalitedeki sesi onlardan alabilmenizdir , fark budur.

İşte bu süper aradığım bilgi buydu! Focal ya da Morel bakacağım dediğiniz gibi. Bilgi için çok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son bir soru. Arabamın garantisinin bitmesine 1 sene kaldı. Bugün Bmw yi aradım. Elektronik aksam garantisi bozulur dediler. Sizce herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Elbette hiç bir şeyin garantisi yok. Cumartesi günü aydın oto elektrik ile görüşmeye gideceğim gene de.

• quote:

Son bir soru. Arabamın garantisinin bitmesine 1 sene kaldı. Bugün Bmw yi aradım. Elektronik aksam garantisi bozulur dediler. Sizce herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Elbette hiç bir şeyin garantisi yok. Cumartesi günü aydın oto elektrik ile görüşmeye gideceğim gene de.

Bildiğiniz gibi bu işi bmw kendi yapsa sizden en az 3 katı fazla para ister ve bu sadece insanı enayi yerine koymaktır. Şahsen gerçekten bu tür üst sınıf araçlara böyle uygulamaları yapan sağlam bir montajcı bulmanız halinde sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten Focal düşünürseniz bildiğim kadarıyla 1 tane distribütör var ve o da size bu işi nerede yaptırabileceğiniz hakkında yardımcı olur. Morel'i ve Focal'i ikisinide dinledim ve emin olun ikiside sizi oldukça ses kalitesi bakımından tatmin edecektir. Ama Focal 1 gömlek daha üstündür bana göre

• quote:

quote:

Son bir soru. Arabamın garantisinin bitmesine 1 sene kaldı. Bugün Bmw yi aradım. Elektronik aksam garantisi bozulur dediler. Sizce herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Elbette hiç bir şeyin garantisi yok. Cumartesi günü aydın oto elektrik ile görüşmeye gideceğim gene de.

Bildiğiniz gibi bu işi bmw kendi yapsa sizden en az 3 katı fazla para ister ve bu sadece insanı enayi yerine koymaktır. Şahsen gerçekten bu tür üst sınıf araçlara böyle uygulamaları yapan sağlam bir montajcı bulmanız halinde sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten Focal düşünürseniz bildiğim kadarıyla 1 tane distribütör var ve o da size bu işi nerede yaptırabileceğiniz hakkında yardımcı olur. Morel'i ve Focal'i ikisinide dinledim ve emin olun ikiside sizi oldukça ses kalitesi bakımından tatmin edecektir. Ama Focal 1 gömlek daha üstündür bana göre

Yarın gidip Ankaradaki Aydın Oto Elektrik ile görüşeceğim. Orada soracağım Focal ya da Morel var mı diye. Yüksek seslerde kaliteli ses istiyorum. Bunların fiyatları nedir acaba kabaca? Toplam mesela 4 speaker + amfi yaklaşık ne kadara gelir? Speaker lar Focal ya da Morel amfi de en profesyoneli değil ama iyi birşey olduğunu varsayarsak.

• quote:

quote:

quote:

Yarın gidip Ankaradaki Aydın Oto Elektrik ile görüşeceğim. Orada soracağım Focal ya da Morel var mı diye. Yüksek seslerde kaliteli ses istiyorum. Bunların fiyatları nedir acaba kabaca? Toplam mesela 4 speaker + amfi yaklaşık ne kadara gelir? Speaker lar Focal ya da Morel amfi de en profesyoneli değil ama iyi birşey olduğunu varsayarsak.

Alıntıları Göster
    Selam arkadaşlar,

Bugün Aydın Oto Elektriğe gittim. Piskopat bir rakam çıkardı. Tam fiyat vermedi ama kabaca 3000-4000 arası bişey olur dedi. Zaten dedim o kadar bütçem olsa Harman Kardon taktırırdım dedim. Üstte Barıshrocker yazmış:

2 takım hertz esk130 620tl
    re audiso rex 10d4 205tl
    hertz ep5 895tl

Toplamda 1720 yapıyor. Kablolama ve montaj 2000'i biraz geçer. Sub kabinine gerek yok. Çünkü ön koltuk altında baktı, yüksek ihtimalle sub woofer yerleri var. Coaxial bir komponent önerdi 10cm'lik slim, markası ne hatırlayamadım. Belki dinlediğim müzik için sub-woofer a bile gerek yok. Rock ve metal dinliyorum tarz olarak. Sizce fiyatı fazla söylemedi mi? Yalıtım falan da kattı içine 400TL. Yalıtıma gerek var mıdır? İşçilik içinde 500-600TL dedi. Bana fiyatlar abartılı geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Selam arkadaşlar,

Bugün Aydın Oto Elektriğe gittim. Piskopat bir rakam çıkardı. Tam fiyat vermedi ama kabaca 3000-4000 arası bişey olur dedi. Zaten dedim o kadar bütçem olsa Harman Kardon taktırırdım dedim. Üstte Barıshrocker yazmış:

re audiso rex 10d4 205tl
    hertz ep5 895tl

Toplamda 1720 yapıyor. Kablolama ve montaj 2000'i biraz geçer. Sub kabinine gerek yok. Çünkü ön koltuk altında baktı, yüksek ihtimalle sub woofer yerleri var. Coaxial bir komponent önerdi 10cm'lik slim, markası ne hatırlayamadım. Belki dinlediğim müzik için sub-woofer a bile gerek yok. Rock ve metal dinliyorum tarz olarak. Sizce fiyatı fazla söylemedi mi? Yalıtım falan da kattı içine 400TL. Yalıtıma gerek var mıdır? İşçilik içinde 500-600TL dedi. Bana fiyatlar abartılı geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Alıntıları Göster
    robomat bey bu iste rakamsal olarak bi son yok 3000- 4000 de iyi bir sistem icin gayet NORMAL rakamlar.... yalitim 4 kapi icinde oldukca normal nette ortalama focal yalitimin malzemesi 90 ile 110 tl arasinda.tabi wurt dynomat wb firmalarda fiyat degisikligi gosterebilir diye dusunuyorum..iscilik konusuna gelicek olursak fiyat gayet normal...anarmol bi durum yok ortada

bence araciniza audison sr5 giris serisi
    kapilara 10 cm focal slim coaxsiyel
    koltuk altlarina slim midbass hertz? yada focal ?
    alt yapi cok onemli 4 ga arti yalitim

iyi forumlar

• quote:

Selam arkadaşlar,

re audiso rex 10d4 205tl
    hertz ep5 895tl

kapılar vs sökülecek ve bunu söküp takan işini iyi yapabilen ( sistem işi değil bakın montaj işini diyorum ) usta parasınıda almayı bilir

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.565158546865092.1073741863.178780078836276&type=1

senin aracınla aynımıdır bilmiyorum ama işçilik çok önemlidir kapıyı söküp düzgün takamazsa bi işe yaramaz bana göre yalıtım için sana kalmış istersen yaptırma

fiyat normal adam bence taktığı hoparlörlerden fazla bir para kazanmıyor yalıtım ve montajdan para kazanıyor montajda işçilik.

gider konuşursun hani taktıklarından değil işçiliğinde biraz yardımcı olursa bence iyi fiyat mesela 350-400 uygundur işçilik için

hatta şöyle söylemeliyiz 2000 TL yalıtımsız işçilik içine dahilse iyidir.

Birde şöyle birşey var buradan yazalım parçaları al git başkasına 150-200 liraya taktır hatta kendi iş yeri değilse takın ustayı kafala 100 liraya taktır ama sökülen yerlerden araç giderken ses gelirse tekrar sök tekrar tak vs vs sıkıntı bir durum olur

başka iyi bir usta bulursan oda bu fiyatlara yakın bir fiyat vericektir

• Coaxial ile mid+sub arasında çok fark olur. Ayrıca 10cm coaxial, 13cm mid kadar ayrıntı veremez. 10cm de aynı diyen arkadaşlara katılmıyorum. 13 ve 16cm arasında bile fark oluyor..ben önerilerimi yapmıştım önceden..orjinal teyple çok düzgün bir sistem olsun dersen de şöyle bir önerim var:

Ön kapıya 13cm midbass, hertz ht25 tiz, re audio rex 10d4, audison sr5 veya hertz ep5, audison bit ten..daha yeni bu tarz bir sistem kuruldu işçilik,kablo,izolasyon vs hepsi 3bin tl tuttu ama sistem çok üst düzey oldu. Aktif sistem başkadır..

• quote:

Orijinalden alıntı: barishrocker

Coaxial ile mid+sub arasında çok fark olur. Ayrıca 10cm coaxial, 13cm mid kadar ayrıntı veremez. 10cm de aynı diyen arkadaşlara katılmıyorum. 13 ve 16cm arasında bile fark oluyor..ben önerilerimi yapmıştım önceden..orjinal teyple çok düzgün bir sistem olsun dersen de şöyle bir önerim var:

Ön kapıya 13cm midbass, hertz ht25 tiz, re audio rex 10d4, audison sr5 veya hertz ep5, audison bit ten..daha yeni bu tarz bir sistem kuruldu işçilik,kablo,izolasyon vs hepsi 3bin tl tuttu ama sistem çok üst düzey oldu. Aktif sistem başkadır..

Aktif sistem nedir?

• Aktif sistemde bit ten ile ayar yapılınca sanki dinlediğin müziği karşında çalıyorlar gibi olur. Yani sahne önde tam karşında gibi düşün. Frekans ayarları vs yapılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: barishrocker

Aktif sistemde bit ten ile ayar yapılınca sanki dinlediğin müziği karşında çalıyorlar gibi olur. Yani sahne önde tam karşında gibi düşün. Frekans ayarları vs yapılıyor.
    Arkadaslar selam,

Ayni mesaji f30 forumunu da yazdim ama burasi da uygun topic sanirim.

Aracin muzik sistemini upgrade etmeye karar verdim ve uzun uzun arastirdim..

Aracin saginin solunun kesilmesini istemedigim ve kablo islerine girmek istemedigim icin sadece plug&play sistemlere yoneldim. Bu konuda 3 secenek var. Ben ucuncusunu sectim.

1. Alpine ses sistemi: Borusandan da yaptirabilirsiniz ancak 4100 tl ye mal oluyor ve sadece on kapilardaki hoparlorler degisiyor, ek tweeter ve ampli ekleniyor. Bence cok pahali ve yurtdisi forumlarda olumlu yorumlarin yaninda oldkca fazla olumsuz yorum da var.

2. En iyi markalardan biri olan Focal. Bunu ciddi bir sekilde dusunebilirdim ancak plug&play koltuk alti subwoofer urunu bulunmuyor bu markanin ve ben subwooferlari da degistirmek istiyorum.

3.Gene ust duzey bir marka olan alman auditec fisher markasinin sadece bmw markasi icin gelistirmis oldugu Match markasi var. Burada istediginiz sekilde hoparlorleri ve ampli secerek istedginiz butcede sistem olusturabiiyorsunuz. Ben kendime gore bir sistem olusturdum. Arka ve on hoparlorler degisecek. Onlere tweeterlar geelecek. Kapi altlarindaki subwooferlar deisecek ve 8 yollu ayni markanin amplisi gelecek.. Arka hoparlorle pasif, on hoparlor yari aktif baglanacak boylece 330 Watt RMS guce sahip bir sistem olacak. Ben iddia ediyorum Harman Krdon dan cok daha temiz ve guclu bir sistem olacak. Zaten muzik sistemlerinde mumkun oldukca az hoparlor kullanilir. Harman Kardon un 16 hoparlorunun vs olmasi aslinda sadece tuketicinin gozunu boyamak.. O kadar hoparlarden cikan ses sinyalleri birbirinin ustune oyle bir oturur ki sesin temizligi azalir..

Neyse sonuc olarak bu sistem icin TR distributorunden iyi de bir fiyat aldik 2 arkadas. Ancak diger arkadasimin butcesini astigi icin vazgecti.. Tek arac alirsam yuzde 15 inidirm, 2 arac yaparsak yuzde 20 indirim uygulaniyor.. Ilgilenen olur mu?

2 araba sistem yaparsak 3600 tl gibi bir maliyeti olacak.. Tek araba olursa benim maliyetim 3800 t gibi olacak.. (fiyata hoparlorler, monyaj ve borusan'dan alinacak tweeter takilacak orjinal kapi esikleri dahildir.) Hangi hoparlorleri alacagim ilgilenenelere detayli yazabilirim. Ama fiyat performansi en yukses urunleri sectigimi soyleyebilirim..

Daha fazla ilgilenen cikarsa, daha da fazla indirim alabiliriz belki..

Bu arada ayni markada cok daha ucuza ya da pahali (ek subwoofer) sistemler de olusturabilirsiniz. Incelemeniz icin Match markasinin internet sitesini kopyaliyorum.
    http://www.audiotec-fis...match/products/speaker/

Ben oldukca detayli olarak muzik sistemleri hakkinda arastirma yaptim, sorulariniz olursa cevaplamaya calisirim..

• ehazneci E kullanıcısına yanıt
    Ben ilgileniyorum. Bu markayı bilmiyordum yazdığınız iyi oldu gerçekten. Spesifik olarak hangi parçaları seçtiğinizi yazabilir misiniz? Bir de aracın kodlanması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Mesela Alpine sistem takıldığında serviste aracı kodluyorlar. Bu da fiyata dahil mi?
  • robomatt R kullanıcısına yanıt
    En basta kodlama gerekmiyor. Alpine ses sistemi icin kodlama gerekmesi olayi soyle.. Ana radyoda alpine ses sistemi takilirsa diye default bir ayar yapilmis dolayisi ile alpine takildigi zaman kodlama ile o ayarlarin enable olmasi gerekiyor.. Onun disinda ayri bir sistem taktiginizda bir kodlama soz konusu degil, zaten dsp li bir ampli olacagi icin en ince ayrintisina (hoparlorun uzakliklari vs..) kadar ayarlanacak.

Benim aldigim hoparlorlere gelecek olursak:

Onlere: MS 83C-BMW.1 .... Bu 3 komponentli hoparlor ile kapilardaki hoparlor degisiiyor, koltuk alti subw/ degisiyor.. Ek tweeter ekleniyor.
    Arkalara: MS 4X-BMW.1 .... Bu 2 yollu coaxial hoparlor ile arka kapilardaki hoparlor degisecek ayrica, yeni bir yere gerek kalmadan hoparlorun uzerindeki tweeter vasitasiyla ek tweeterinizda olmus olacak..

Ampli olarak pp82dsp aliyorum.. Markanin en ust duzey amplisi zaten bu.. Siz pp52 de alabiirsiniz ancak o zaman sistem 5 yollu oldugu icin kapi altindaki subwooferlar on kapidaki hoparlorlere paralel baglanmasi gerekiyor.. Bu durumda 140watt lik bir sisteminiz olur.. Benim aldigim ampli 8 yollu oldugu icin (sadece 6 yolu ben kullanacagim) Arka 2 hoparlor ayri, ondeki tweeter ve kapidakilar ayri, subwooferlar ayri beslenecek toplam 330 watt lik bir sistem olmus olacak.. Bu ampli 200 euro daha pahali ama arada ciddi bir performans farki olacaktir.. Ayrica siz bagaja subwoofer olayina vs girmek isterseniz da 8 yollu ampli ile istedigini subwooferi takabiliyorsunuz.. Ben bagaj olayina girmeyecegim..

Ciddi anlamda urunleri takmayi dusunurseniz, konusalim ozelden.. Ben bu haftasonu gidip yaptirmayi dusunuyorum.. 2 kisi olursak kisi basi maliyet 200 tl gibi daha dusuyor, iyi olur tabi..

Ayrica internet sitesini incelerseniz, diger hoparlor hakkindada fiyat vs bilgisi verebilirim.. TR distributorunden almistim bircok urununun fiyatini.. Isterseniz siz de arayip sorabilirsiniz tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: ehazneci

En basta kodlama gerekmiyor. Alpine ses sistemi icin kodlama gerekmesi olayi soyle.. Ana radyoda alpine ses sistemi takilirsa diye default bir ayar yapilmis dolayisi ile alpine takildigi zaman kodlama ile o ayarlarin enable olmasi gerekiyor.. Onun disinda ayri bir sistem taktiginizda bir kodlama soz konusu degil, zaten dsp li bir ampli olacagi icin en ince ayrintisina (hoparlorun uzakliklari vs..) kadar ayarlanacak.

Benim aldigim hoparlorlere gelecek olursak:

Onlere: MS 83C-BMW.1 .... Bu 3 komponentli hoparlor ile kapilardaki hoparlor degisiiyor, koltuk alti subw/ degisiyor.. Ek tweeter ekleniyor.
    Arkalara: MS 4X-BMW.1 .... Bu 2 yollu coaxial hoparlor ile arka kapilardaki hoparlor degisecek ayrica, yeni bir yere gerek kalmadan hoparlorun uzerindeki tweeter vasitasiyla ek tweeterinizda olmus olacak..

Ampli olarak pp82dsp aliyorum.. Markanin en ust duzey amplisi zaten bu.. Siz pp52 de alabiirsiniz ancak o zaman sistem 5 yollu oldugu icin kapi altindaki subwooferlar on kapidaki hoparlorlere paralel baglanmasi gerekiyor.. Bu durumda 140watt lik bir sisteminiz olur.. Benim aldigim ampli 8 yollu oldugu icin (sadece 6 yolu ben kullanacagim) Arka 2 hoparlor ayri, ondeki tweeter ve kapidakilar ayri, subwooferlar ayri beslenecek toplam 330 watt lik bir sistem olmus olacak.. Bu ampli 200 euro daha pahali ama arada ciddi bir performans farki olacaktir.. Ayrica siz bagaja subwoofer olayina vs girmek isterseniz da 8 yollu ampli ile istedigini subwooferi takabiliyorsunuz.. Ben bagaj olayina girmeyecegim..

Ciddi anlamda urunleri takmayi dusunurseniz, konusalim ozelden.. Ben bu haftasonu gidip yaptirmayi dusunuyorum.. 2 kisi olursak kisi basi maliyet 200 tl gibi daha dusuyor, iyi olur tabi..

Ayrica internet sitesini incelerseniz, diger hoparlor hakkindada fiyat vs bilgisi verebilirim.. TR distributorunden almistim bircok urununun fiyatini.. Isterseniz siz de arayip sorabilirsiniz tabii.
    Kodlama işini ben epey araştırdım. Kodlama gerekiyor ama illa servisin yapması şart değil. Head unit üzerinde sinyal işleme var baz ses sistemli araçlarda, bunun kaldırılması gerekiyor. DSP kodlama olmadan iyileştirme sağlayacaktır tabi ki ama kodlama ile daha temiz ses elde edilir. Alttaki linklerde biraz detay var inceleyebilirsiniz.

http://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=752647
    http://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=982910

Bu arada ben de ses sistemi yaptırmak istiyorum. Böyle plug and play olursa çok daha iyi olacak, sizin düşündüğünüz sistemde herhangi bir uyumsuzluk var mı? Kesme biçme hiç mi olmayacak? Bir de fiyata 3600 gibi olacak demişsiniz. Biraz pahalı oluyor benim için bu şekilde, arkaları değiştirmekten vazgeçip 5 kanallı amplifier ile öne 3 yollu sistem maliyeti ne kadar olur bilginiz var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artuda -- 4 Temmuz 2014; 1:14:46 >

• artuda A kullanıcısına yanıt
    ehazneci arkadaşımızın verdiği linklerde 4 kanallı amplifier da var aslında. 5 kanal olmasına da gerek yok tahminimce, yanılıyor muyum? Bana da arkalara değiştirmemek mantıklı geliyor. Çok ciddi maliyeti var. 8 kanallı amplifier ın fiyatı çok yüksek. Aslında 6 kanallı amplifier olsa arkalar da değiştirilebilir.
  • Match kit baya baya plug and play mis. Herhangi bir kesme bicme goremedim montajda. Alttaki linkten izlenebilir.

http://youtu.be/4W_0xTnLrzk

Fakat 1600 euro denen sistem yukaridaki 3600tl denilen sistem ile ayni sayilir. Ekstra subwoofer var ama amplifier alt model. Fiyatlarin ayni olmasi gerekirdi. Videodaki fiyat biraz sisirilmis gibi geldi bana.

3600tl ye kapi citalari da dahilmis bu arada, fiyat baya farkediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artuda -- 4 Temmuz 2014; 17:24:26 >
  • artuda A kullanıcısına yanıt
    Merhaba kodlama konusunda secenekler ne onlari bilmek lazim, alpine, hifi, harman gibi secenekler varsa, ses isleme hicbir zaman kaldiriilamaz, ama dediginiz gibi disable tarzi bir ayar varsa o zaman yapmak faydali olabilir.. yolladiginiz linklerde goremedim o detayda bir bilgi.. ben mi kacirdim acaba?

yollamis oldugunuz linkteki fiyatlar sisirilmis degil aslinda, distributor fiyatlarinin uzerine montaj eklenmis. Uzerine indirim vs. da alirsaniz ayni yerlere gelir diye tahmin ediyorum..
  • robomatt R kullanıcısına yanıt
    4 kanalli ampliler dsp siz yani islemcisiz. 5 ve 8 olanda islemci var sadece..

aslinda 5 kanalli ile de arka hoparlorleri degistirebilirsiniz.. onleri 1 mid 1 tweeter 1 sub tek kanaldan besleyerek..

arka hoparlorun cifti 100 euro gibi.. o yuzden deistirmekte fayda var bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehazneci

4 kanalli ampliler dsp siz yani islemcisiz. 5 ve 8 olanda islemci var sadece..

aslinda 5 kanalli ile de arka hoparlorleri degistirebilirsiniz.. onleri 1 mid 1 tweeter 1 sub tek kanaldan besleyerek..

arka hoparlorun cifti 100 euro gibi.. o yuzden deistirmekte fayda var bence.
    Kodlamanın içeriği zaten sinyal işlemenin kaldırılması şekilde. Böylece sinyal head unit üzerinden çıkarken (hoparlör bağlantısı) belli frekansların amplify edilmesi engelleniyor ve ham verinin dorudan amplifera aktarılması sağlanıyor. DSP'li bir amlifier ya da arada ayrıca bir işlemci kullanılınca aslında kodlamaya gerek kalmıyor olabilir ama tam emin değilim açıkçası. Sonuç olarak head unit üzerindeki sinyal işleme sırasında bir miktar bozulmaya uğruyor ses ve DSP bunu ne kadar düzeltir bilemiyorum.

Aslında 4 kanal amlifier sadece önler için yeterli. Tabi wooferlar bağımsız olması için (kitin manuelinde de zaten bağımsız olması tavsiye edilmiş). Sizin de linkini verdiğiniz adresten kontrol ettim tekrar, 4 kanal amplifierda da dsp bulunuyor. Zaten arkalar için 5 kanal da yeterli olmuyor. Acaba arkaları önlere paralel bağlamak mümkün olmaz mı? Benim için arkaların bir önemi yok, hatta sadece önlere sistem yaptırırsam sırf ses bozulmasın diye bağlı olan hoparlörlerin bağlantısını kesmeyi düşünüyorum. 100 euro aslında uygun fiyat, eğer önlere paralel bağlanabilirse onu da düşünebilirim.

Fiyat olarak ben 2000 seviyesini aşmamak istiyorum. Benim gönderdiğim video altında tek tek parça fiyatları verilmiş, bunlar distributor fiyatları ile aynı mı bilginiz var mı? Parça fiyatlarına ulaşabileceğim bir adres var mı? Siz nerede yaptıracaksınız montajı, ücretsiz mi olacak?

Son olarak, firmanın sitesinde kablo uçlarının kesilmesi gerektiği yazıyor. Eğer ses sisteminden memnun kalırsam aracımı satmadan önce tekrar eski orjinal sistem ile değiştirmek isterim. Ama kablo uçları kesilirse hoş olmayacak bu durum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.