Şimdi Ara

BMW-Mercedes neden ülkemizde pahalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

kimin cebine giriyosa zehir zıkkım olsun, borusana gidiyorsa boru girsin onlara, devlete gidiyosa bürokratların allah belasını versin. Neden bir T.C vatandaşı premium araca binemesin arkadaşım, ne eksiğimiz var

Abartmışsın
  • Sadece başlığı okuyup yazının içeriğini okumayanlar vergi yükü diyip geçmiş ama benim fark ettiğimi fark edenlerde yok değil.
    Bu aslında çok ciddi bir konu ve devlet yetkililerininde bunu es geçtiklerini düşünüyorum yoksa bir müdahale olurdu mutlaka en azından SPK nın müdahalesi gerekli. KAZIKLANIYORUZ ve bunun sebebi bu sefer devlet değil.
  • Biz de sanırım donanımlar daha iyi bmw ve mersoda
  • Burda da keske baz donanimini ucuza satsalar,varsin cami elle ac,farlarini kendin yak vs...
  • Dogustan daha saglam gecirenler varmis. 911'i aradim yangin var GT3'ü tutusmus biraZdan burda olur premium aciklamasini yapar
  • quote:

Orjinalden alıntı: over and under

Dogustan daha saglam gecirenler varmis. 911'i aradim yangin var GT3'ü tutusmus biraZdan burda olur premium aciklamasini yapar

Çok uzun fiyat analizleri yapabilirim, ki geçmişte bir iki defa okunmayacak kadar uzun şekilde yaptım... Ama her seferinde bana bu şekilde laf atma girişiminde bulunanlar kaçtı ortamdan... Dolayısıyla yazmanın anlamı yok, sonucu yok çünkü... Anlamak istemeyen anlamıyor.

Ancak diğer arkadaşlara özetliyeyim;

Bu markalarda liste fiyatı üzerinden çok ciddi indirim alabilirsiniz.. Bmw fiyatlarını takip etttiğim için yazmıştım, 70 bin liraya satın alınabilecek bir 316i'nin donanımında passat 1.4 tsi almak isteseniz arada 4-5 bin lira oynuyordu...

1.6 motoru geçip 2 litrelere geldiği zaman, çok yüksek verginin etkisi görülüyordu, ancak burda da indirimle alınabilecek aletlerin fiyatlarını çıkarmış yazmıştım uzuun uzun, misal dolu bir 320d 49 bin euro gibi fiyata alınırken, Almanya fiyatı ile arada 5 bin euro oynuyordu, %88 total vergiye rağmen...
    hatta bu analizi geliştirip Golf fiyatları ile karşılaştırmıştım, Golf'ün yediği vergi şu an %50 seviyesinde, eğer 2 litre gibi vergi yeseydi baz fiyatttan % kaç uzaklaşırdı gibi hesaplara girdiğimde, 320d'den göreceli olarak daha pahalıya getirildiği ortaya çıkmıştı.

----------------------------------------------

Kısacası arkadaşlar konu uzun, ben yazarımda, anlamak istemeyenler ne yazık ki anlamaz.

Premium markalar mutlaka fiyatlarını yüksek tutarlar, çünkü belirli bir imajları vardır. Bu fiyatın bir kısmını ona keserler.

Ancak fiyatlandırmalar düşündüğünüz kadar vahim değil, liste fiyatlarının bu markalar için çok fazla geçerli olmadığı gibi bir gerçeği lütfen atlamayın.
    Baz dedikleri fiyatlara hele araç 2-3 senelikse çok donanımlı araçlar alabiliyorsunuz.

Premium olmayan araçlarda ise liste fiyatlarından az oynuyor ve sizi donanım olarak kısıtlıyorlar... Misal premium bir markada baz fiyata indirimle alaileceğiniz xenon sunroof deri gib şeyleri bir passat'ta almaya kalkın, nasıl fiyatlar istiyorlar inanamazsınız.

Kısaca böyle, mutlaka bir kazıklık var premium olmasında ama, yine söyliyim düşündüğünüz kadar vahim değil durum.

Her zaman ki prensibim doğruları yazmak, sağa sola çamur atmak olmadığından umarım dokunmaz yazdıklarım.

• O kadar yazmissin ama bos yazmissin 911 Gt3. Senin mantigina gore bmw,mercedes gibi premium araclari alirken arada 4000-5000 euro olmasi mantikli ama VW alirken bu fark olursa kazik alan da enayi oyle mi ?

Bu nasil bir mantiktir peki sence ulkesinde premium olan arac ucuza satilirken bizde 4000-5000 euro daha pahali satilmasi bizdeki premiumlugunu mu percinlemektedir ?

Alakasi yok.

Anti-VW yazilarin sayesinde VW almayacak cogu kisiye aldirdigini tahmin ediyorum. Bu yazilarinla devamli fiyatlari guncel tut ki insanlar dogusun sitesine bakmak zorunda kalmasin.
  • Türkiye' ye gelen BMW ve Mercedes' lerde genelde öyle çok büyük farklar yaratacak standart donanımlar filan yok.

Bu fiyatların tek açıklaması söylendiği gibi premium algısı. Altına Mercedes çeken, artık adam olduğunu sanıyor. Bu böyle devam ettiği sürece BMW, Mercedes vs. distribütörleri daha çok kazık atar.

Kazığı atan hoşnut. kazığı yiyen daha hoşnut ... Bilmem anlatabildim mi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

Türkiye' ye gelen BMW ve Mercedes' lerde genelde öyle çok büyük farklar yaratacak standart donanımlar filan yok.

Bu fiyatların tek açıklaması söylendiği gibi premium algısı. Altına Mercedes çeken, artık adam olduğunu sanıyor. Bu böyle devam ettiği sürece BMW, Mercedes vs. distribütörleri daha çok kazık atar.

Kazığı atan hoşnut. kazığı yiyen daha hoşnut ... Bilmem anlatabildim mi.

+

tüketiciler hakeden markaya şu veya bu bahaneyle/mazaretle hakettiği değeri vermediği sürece böylede devam edecektir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

kimin cebine giriyosa zehir zıkkım olsun, borusana gidiyorsa boru girsin onlara, devlete gidiyosa bürokratların allah belasını versin. Neden bir T.C vatandaşı premium araca binemesin arkadaşım, ne eksiğimiz var

hocam aşırı olmuş biraz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.