|
BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi (6. sayfa)
-
-
-
Yapılan iş de anlatımınız da çok güzel, teşekkürler. -
Cok guzel bir tecrube paylasmissin. Tesekurler
Tum prosedurlere uygun hareket ettiler sanirim. -
bmw nin ve zf nin şanzıman yağı değişimi videolarından farklı bir şekilde yağın değişim yapılması bana ilginç geldi..o videolarda makina ya bağlanmıyor, dolayısıyla içerisinde bir miktar eski yağ kalıyordu....zf nin resmi sitesinde de videolardaki gibi bir değişim söz konusuydu.... benim bu konuda aklımın
bir
hayli karıştığını söyleyebilirim....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nani33 -- 10 Ağustos 2020; 0:4:27 > -
Arkadaşlar şanzıman yağının değişip değişmediğini nasıl öğrenebiliriz? -
Herkese merhaba. 2014 model 164 bin km de 520i aracım var. Vites geçişleri sorunsuz. Daha önce şanzıman yağı değişmemiş. Aklıma uzun zamandır takılan bir konu ZF serviste aracın şanzıman yağını değiştirmelimiyim? Değişim sonrası vuruntu vs bir sorunla karsılasırmıyım? Cok gel git yasadım. Degiştiren arkadaslar degişim sonrası tecrübelerini aktarabilirse memnun olurum -
Bugün şanzıman yağını ZF serviste değiştirdim. Şanzıman içindeki yağ kararmıştı. Eskiden vites geçişleri süper derdim ama yağ değişimi sonrası bariz bir iyileşme oldu. Artık Vites gecişlerini fark etmek zor. O derece pürüzsüz oldu. Şimdilik hiçbir sorun yok. -
Maliyeti ne oldu size? -
3350 tl gibi bir maliyeti oldu
-
ZF bu servisi vermezken Istanbul'daki tüm şanzıman tamircisi denilen yerleri gezdim.
En iyisi diye tabir edilen ustayı da gördüm.
Abartmıyorum, hepsi ama hepsi bu işlemlerin 10'da 1'ini yapıyor.
O dönem defalarca ZF'yi arayıp rica etmiştim ama binek araca yardımcı olmuyorlardı.
Ne yazık ki çok yetenekli ustalarımız var, burunları bir karış havada, kendilerine aşırı güveniyorlar ama halen 1990'ların ustaları olarak devam ediyorlar. Prosedürlerin uygulanması ve alet kullanımında çok çok gerideler.
Iyiki ZF bu hizmeti başlattı, bizi de merdiven altı tamircilerden kurtardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 21 Haziran 2021; 10:51:53 > -
Geçtiğimiz aylarda BMW 5.20 aracım için ZF servisine randevu alarak gittim. Çok sağolsunlar inanılmaz ilgililer ve anlatarak, açıklayarak yapıyorlar her işlemi.
2.500TL ücreti sabitlediklerini söylediler ancak USD kuru malum yükseldi, şuan fiyatı değiştirmiş olabilirler. Eğer değiştirmedilerse ve sizde şanzıman yağınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız mutlaka öneririm. Audi aracımda daha önce değiştirmiştim ve inanılmaz memnun kalmıştım. Şimdi aynı şekilde 5.20 aracımda da iyi ki değiştirdim diyorum.
ZF Türkiye servisine ve çalışanlarına buradan çok teşekkürler.
Ayrıca yakında şanzıman haricinde araçtaki diğer ZF parçalarına da servis vermeyi düşündüklerini söylediler.
-
İNŞÂALLAH
-
Güncel fiyat vereyim. ZF Sultanbeyli'de 8HP yağ değişimi 6.000 TL. -
ZF Şanzıman Ankara Şaşmaz oto sanayide yetkili servis hizmeti vermeye başladı.Fiyatlar İstanbul ile aynı.Açılışa özel ücretsiz check up yapıyorlar.Telefon numaraları 0312 6219393 randevu alabilirsiniz.
www.zfotomatiksanziman.com
-
Lucas Transmission Fix elimde 1 adet 710ml mevcut isteyen olursa piyasadan uyguna verebilirim -
Bilgi için teşekkürler, güncel olarak giden varsa fiyat bilgisi verilse harika olur
-
Şanzıman yağı değişmeli mi kesinlikle? Çoğu usta sorun yoksa dokunmayın diyor. Eğer değişiyorsa kaç bin km de değiştiriliyor? -
100.000 civarında yağ değiştirmek mantıklı, filtreden emin değilim, olmasa da olur sanki.
-
Güncel bilgi olarak söylüyorum, arayınca telefonda da bilgi veriyorlar gerçi ama yağ değişim ücreti 10500 TL, sistem şöyle işliyor eğer yağ değişilmeyecek durumdaysa arıza varsa sorun varsa iki üç aşamalı bir checkup ile bunu tespit ediyorlar ve sadece 500 TL ücret ödeyip çıkıyorsunuz, problem yoksa eğer değişim yapılıyor (karter, filtre, yağ) ve ödediğiniz rakam 10.500 TL.
İşlemler yaklaşık bir buçuk saat sürüyor, bitiminde işleme ilişkin belge veriyorlar. Türkiye koşulları için değişim aralığı 80 bin km belirlenmiş, sürekli uzun yol hali için ise 100 bin km.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X