olmaz fakat çekeceğin amper başına en az 1000uF koyman tavsiye olunur...
çıkış max. 4 amper verebiliyor. demek ki 4700 mikrofarad yeterli oluyor. peki daha yüksek bi değerli kondansatör kullansam ne gibi yararı olur? filtre işlemi daha düzgün olur mu ?
doğrudur. filtre çıkışındaki dalgalanmayı en aza indirgemiş olursun...
Çok güzel bir doküman. İncelemenizi tavsiye ederim. Birçok kaynakta , regüle devrelerinde kullanılması gereken minimum kondansatörü , amper başına 1500uF olarak tavsiye edildiğini gördüm. 1000uF da iş görecektir , 470uF da ! En ideali , amper başına çok daha fazla kondansatör kullanmak ama gerek boyut , gerek fiyat gerekçeleri ile bu işin optimum değerini uygulamak gerekir. Saygılar.
Çok güzel bir doküman. İncelemenizi tavsiye ederim. Birçok kaynakta , regüle devrelerinde kullanılması gereken minimum kondansatörü , amper başına 1500uF olarak tavsiye edildiğini gördüm. 1000uF da iş görecektir , 470uF da ! En ideali , amper başına çok daha fazla kondansatör kullanmak ama gerek boyut , gerek fiyat gerekçeleri ile bu işin optimum değerini uygulamak gerekir. Saygılar.
çok teşekkür ederim. yazıya bi göz attım gerçektende güzel şeyler yazıyor. yazıda bi nokta dikkatimi çekti. aşağıya resimde koydum zaten. akım sınırlama direncinden bahsediyor. benim devremde bu dirençten yok. koymam gerekiyor mu acaba ?
Sizde yok , ama gerek de yok. Şayet kondansatör olarak şöyle bir 20 30 bin uF kullansaydınız düşünülebilirdi. Ki o dirençte de güç harcanacak sürekli ve dolayısı ile ısınacak ve dolayısı ile de Watt lı bir direnç olması gerekecek ve dolayısı ile yollarının kalın olması gerekecek ve çok ısınacak olursa lehimini eritip düşecek veya çok akım çekildiğinde ( devrenin çıkışını kastediyorum ) üzerinde çok voltaj kalacak vs. vs. ihtimalleri gözönüne alarak , takmamanız daha hayırlı olacaktır. Girişteki sigortayı bir büyüğü ile değiştirmek inanınki çok daha karlı olur. :) Saygılar.
teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme