Şimdi Ara

Boğaziçi Fizik Yükselir Mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yükselmez her yıl daha da düşüyor zaten puanları ama bana soracak olursan fiziği gördünmü kaç derim. Hem en zor bölüm hem de fizikle alakalı iş bulma oranın 0'a yakın. Akademisyen olmak öyle kolay bir şey değil, ben akademisyen olacam diyince olunmuyor. Futbol oynayıpta ben Süper Toto Süper Lig'de oynamak istiyorum demek gibi birşey.
  • Lise kac hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aqueritas

quote:

Orijinalden alıntı: respect my authority

quote:

Orijinalden alıntı: lavienrose

quote:

Orijinalden alıntı: respect my authority

Dostum bence vazgeç bu sevdadan

Neden peki?Amacım akademisyenlik ve fiziği de seviyorum.Türkiye'de iş imkanı yok diye vazgeçemem.

Tmm zaten kızmışsın sorun yok o zaman, akademisyenlik bayanlar için uygun bir meslek.. Ama fazla para kazanamazsın

Bu nasıl bir bakış açısı ya. Ne demek bayanlara göre bir meslek? Tanıdığın akademisyenleri saysana bana bir. Şu an bu ülkede mühendisliklerin ön planda olmasının tek sebebi şartlandırma. Gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde tüm dünyada bu görülüyor. Hindistan, Türkiye, Malezya, Endonezya gibi. Eğitim sistemi her zaman yöneticiler tarafından çıkarları doğrultusunda değiştirilmiş ve kullanılmıştır. Şu an türkiye'de en zeki beyinler başlangıçta sayısala ardında da mühendisliklere ve tıbba yönlendiriliyor. Bunun sebeplerinden birisi açık olması ikincisi bu insanlar eğer beşeri ilimlere, ya da siyasal bilimlere yönlenirlerse sorgulayacaklar ve daha "kötüsü" çözüm üretmeye başlayacaklar. Size bir örnek vereyim 1820li yıllarda Rusya'da otoriter çarlık rejimine karşı üniversitelerde hocalarında katıldığı ayaklanmalar düzenlenmiştir bahsettiğim bölümlerde. Çar çözümü öğrencileri matematiğe yönlendirmekle çözmüştür. 1870lerde özellikle Rusya'dan dünya matematiğine adını yazdıran insanlar çıkmıştır ve Rusya'da ta 1820lerde başlayan bu hareketin etkileri hala sürmektedir. Hala çok değerli matematikçiler çıkarmaktadır Rusya. Şimdi kimse idealist düşünmesin mi yani sence? Her şey hayatta para mı? Şu günden itibaren en fazla 90 yıl daha yaşarsın. En fazla. Eğer sen 30 yıl sonra arkana dönüp "ben bu hayatta ne yaptım?" sorusuna bir cevap veremiyor olursan senede 300 bin lira kazansan ne faydası var? ÖLECEKSİN. Eninde sonunda. Bunu madem düşünmüyorsun. Ben kalıbıma oturdum nasıl isterlerse öyle yaşarım diyorsun. Sorgulayan insanlara en azından böyle saçma sapan şeyler diyerek engel olma. Bunu yaparak belki Türkiye'nin büyük bir fizikçi kazanmasına engel oluyorsun.

Anlatmak isteyip de anlatamadıklarımı yazmışsınız.Desteğiniz için çok teşekkürler.İdealist miyim?Evet.Bu ülkede idealist olmak delilikse umrumda değil.Bu eğitim sisteminde doğmayı seçen ben değildim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bsvrdm

ne iş yapıyor aga bi söyler misin veya ne kadar maaş alıyor ortalama.
    ciddi merak ediyorum.

Öncelikle ciddi bir seviyeye davet ediyorum.

Her şey para demek değil.Çok para alacağım diye mesleğe başlarsanız 1-0 yeniksiniz bunu bilmelisiniz.İşini iyi yapan adam parasını zaten alacaktır.

Kaldı ki;fizik herkese göre bir alan değil,size göre hiç değil ona eminim.Yargılama yapacaksanız işin stiline uygun yapın.Kaldı ki;akademik başarın nedir ki bu havalar?

Fizik temel bir bilim dalıdır.Ve pek çok şeyin de başlangıcıdır.Belki fizikçiler olmasaydı elinin altında bir bilgisayar olmayabilirdi.Haberin yok tabi senin,fiziği lise dersleriyle sınırlandırmış bir insan olarak,sağlık fiziği diye bir alan duymadığına eminim.Yarın öbür gün lazım olur belki;MR çektirirsin.Aklında bulunsun,MR fizik buluşudur.

• up
  • up
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: salladimtuttu

duser tabiki bir insan neden fen edebiyat fakultesine giderki issiz olmak icin mi

O işsiz dedikleriniz tırı vırı üniversitelerden mezun arkadaşlar.Odtü İtü Boğaziçi Koç Bilkentten mezunda işsizim diye yakınan veya iş dilenen bölüm mezunu gördünüz ? Gıda,ilaç,sanayi,tekstil,petrol,sağlık,teknoloji,pil,adli tıp ve daha birçok yerde Türkiye'de çalışan yürksek mertebede bölüm mezunu var ve bunların hepsi yukarıda dediğim üniversitelerden mezun tabi arada istisna çıkabilir.Bu üniversitelerden mezun olupta yurtdışına çıkıp orada çalışmaya karar verenler veya dünyanın çeşitli yerlerinde öğretim görevlisi olanlarda cabası.Mühendislerin kullandığı hiç bir bilgiyi mühendisler bulmaz veya doktorların hiçbiri kök hücreyi kullanılabilir hale getirmez kansere çare bulmaz bunların hepsini yolunda emin adımlarla ilerleyen bölüm mezunları yapar.

Bir insan başarılı olmak istiyorsa sevdiği mesleği seçmelidir ve tabiki de başarı arttıkça parada yavaş yavaş artmaya başlar..Bence araştırılmadan veya bu işe sadece dışarıdan bakılarak bu yola emin adımlarla yürüyen bir kişiye saçma sapan cevaplar verilerek önüne taş koyulmamalı yada aklına gölge düşürülmemelidir.Tırı vırı bi yerde mühendislik okumaktansa iyi bir yerde bölüm okurum yandal yada çap yaparım bütün kapılar açılır bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: antijensiz

quote:

duser tabiki bir insan neden fen edebiyat fakultesine giderki issiz olmak icin mi

O işsiz dedikleriniz tırı vırı üniversitelerden mezun arkadaşlar.Odtü İtü Boğaziçi Koç Bilkentten mezunda işsizim diye yakınan veya iş dilenen bölüm mezunu gördünüz ? Gıda,ilaç,sanayi,tekstil,petrol,sağlık,teknoloji,pil,adli tıp ve daha birçok yerde Türkiye'de çalışan yürksek mertebede bölüm mezunu var ve bunların hepsi yukarıda dediğim üniversitelerden mezun tabi arada istisna çıkabilir.Bu üniversitelerden mezun olupta yurtdışına çıkıp orada çalışmaya karar verenler veya dünyanın çeşitli yerlerinde öğretim görevlisi olanlarda cabası.Mühendislerin kullandığı hiç bir bilgiyi mühendisler bulmaz veya doktorların hiçbiri kök hücreyi kullanılabilir hale getirmez kansere çare bulmaz bunların hepsini yolunda emin adımlarla ilerleyen bölüm mezunları yapar.

Bir insan başarılı olmak istiyorsa sevdiği mesleği seçmelidir ve tabiki de başarı arttıkça parada yavaş yavaş artmaya başlar..Bence araştırılmadan veya bu işe sadece dışarıdan bakılarak bu yola emin adımlarla yürüyen bir kişiye saçma sapan cevaplar verilerek önüne taş koyulmamalı yada aklına gölge düşürülmemelidir.Tırı vırı bi yerde mühendislik okumaktansa iyi bir yerde bölüm okurum yandal yada çap yaparım bütün kapılar açılır bana.

Beğenme butonu olabilseydi keşke.Desteğiniz için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: antijensiz

quote:

3. dünya ülkesinden 1.kalitede bir cevap tebrik ederim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.