Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ iktisat mı siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
8.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şöyle düşün 1 merkez var.Bu merkeze giden 2 yol var

Birinci yol engebeli taşlı zorlu tümseklerle dolu bir yol ikinci yol diğerine nazaran daha sade daha kolay bir yol

Kısaca uluslararası ilişkiler de bitirsen iktisat da bitirsen aynı yerlere girebiliyorsun burada tercih seni bağlıyor

Ben matematiği severim zoru severim diyorsan iktisat
    o kadar kasmaya gerek yok zaten aynı yere çıkıyoruz dersen işletme veya uluslararası ilişkiler derdim
  • Arkadaşlar üst düzey yöneticilik yapmak istiyorsanız okuduğunuz bölümün matematik ağırlıklı gerek yok abi tavsiyesi olsun size, kimse bakmayacak size aa bu çocuk siyaset okumuş öteki iktisat, keynes likidite tuzağını siyaset okuyan bilmez öbürünü işin başına getirelim diye.

Özel sektörün veya kendi işinizi yapabilmenin şartı o konuda uzman olmanızdır. O yüzden üniversitede kendinizi geliştirin, yazılım öğrenin, blockchain, tangle gibi teknolojilere bakın, yapay zeka ile ilgili bilginiz olsun, gidin yazılımcı olun demiyorum ama dünyadaki son iş trendleri hakkında bilgi sahibi olun. İlerde iş arkadaşlarınızdan farkınız olsun, bir projede bir yazılımcıyla, bir mühendisle konuştuğunuzda size “bullshit” anlatamasınlar.

Bunun için de okuduğunuz bölümün sizi aşırı sıkıp teoriye boğmaması gerekiyor. Sonuç olarak ben olsam iktisat, işletme ve siyaset bilimine bakıp gerçek hayatta en çok işinize yarayacak derslere sahip olup, en rahat bırakan bölümü seçmeye bakardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicho -- 9 Ağustos 2018; 12:15:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alicho kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bahsettiğiniz özellikler yönetim bilişim sistemleri bölümünde mevcut hem işletme dersleri hem de yazılım dersleri alıyorsunuz.

• Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    Sen kendi kafa yapana bak :D

Boğaziçinden bahsediyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ekonomiyle ilgili, beyaz yakalı işleri istiyorsan iktisat yaz

Boun siyaseti cidden politikayla ilgilenmiyorsan yazmanın bir anlamı yok, ayrıca eğitimi devlet kurumlarına yönelik değil eğer devlet kademeleri düşünürsen bir mülkiyeliye göre eksiklerini kendin kapatman gerekecek

• loeweis genious kullanıcısına yanıt
    Hocam beyaz yakalı iş derken?konuya biraz uzagim da

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • newsscool N kullanıcısına yanıt
    Filmlerde gördüğün işe takım elbise çamta giden plaza çalışanları

• LaktozSuzSüt kullanıcısına yanıt
    Sırf sana iktisat gelsin diye burada siyaset işletme övücülüğü yapmasana kardeşim ya, apayrı alanlar hiç de aynı yerlere çıkmıyor artı siyasetin de bir sürü matematik dersi var :D

• quote:

Orijinalden alıntı: loeweis genious

Sırf sana iktisat gelsin diye burada siyaset işletme övücülüğü yapmasana kardeşim ya, apayrı alanlar hiç de aynı yerlere çıkmıyor artı siyasetin de bir sürü matematik dersi var :D
    İktisatın zorluğu ve matematik içeriğiyle uluslararası ilişkiler ve siyasetin zorluğu ve matematik içeriğini tartışmayalım istersen hocam :))

Ben onu veya bunu seç demedim ki tercih meselesi dedim.Daha matematikle sayılarla içli dışlı olmak istiyorsa iktisat dedim buna da zorlu engebeli yol dedim ki öyle

Uluslararası ilişkiler ve siyasetin içeriği hiç de sayısal değil.İktisatla mukayese olunamaz :)
  • Az önce ui okuyan biriyle konuştum.boğaziçi iibf nin en zor bölümünün uluslararası ilişkiler olduğunu söyledi.Zorluk farklarını abartmayalım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • newsscool N kullanıcısına yanıt
    ya bu biraz da öğrenciyle alakalı aslında. gerçekten benim konuştuklarımda da ui okuyan gayet kolay buluyordu bölümünü. iibfnin en zoru iktisat dediler hatta.
  • Sizin nerede huzurlu ve başarılı olacağınızla alakalı.
    İktisat sayısal ağırlıklı ve teorik
    İşletme rahat ve kendini geliştirmek için vaktin var
    Politika okuma ağırlıklı
    Karar sizin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.