Şimdi Ara

Boğaziçi kimya mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
7.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kimya Odtü de kaç ile alıyor?

Yada İTÜ de Yıldız da...

Boun da olduğu için 8k...

Boğaziçi olsun isterse çamurdan olsun mantığı...

O yüzden millet felsefe sosyoloji gibi bölümlere dahi deli puanlarla giriyor...

Kimya da bu durumun mühendislikteki izdüşümü...
  • Hocam çok değil , 7-8 sene önce de Türkiye'de en yüksek puanla alan bölümdü . Ne oldu da bu kadar düştü ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LegoLas344 L kullanıcısına yanıt
    Şansınız bol olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 8 Temmuz 2016; 15:13:28 >
  • mühendislik ve kimya mühendisliği 10binle alsa 10 bine odtü inşaata girersin heralde uçağı falanda zorlarsın itü ye bakalım itü de düz elektrik mühendisliğine girersin elektroniğe falan giremezsin hımm mf3 de tıpda kazanırsın o zaman. Böyle bir ortalamada olsam ya tıp yazardım yada itü düz elektrik müh. Elektrik mühendisi azdır işi çoktur en iyisi itüdür. Ve piyasada maaşı iyidir kimya mühendisi maaşları çok oynamaz.
  • Palavra değil . Siz baya eskiymişsiniz ama bundan 10 yıl önce en yüksek puanla alan bölüm boun kimya imiş

• quote:

Orijinalden alıntı: LegoLas344

Ciddi anlamda yurt dışında çalışmayı düşünüyordum . Önümde iki seçenek var gibi . Boun kimya itü makine . Sene başından beri makine istiyordum ama kimya müh araştırmamıştım pek . Okuduğum kadarıyla makine müh çok paralel falan dendi . Hem boun ve itü arasında yurt dışı imkanları arasındaki fark çok fazla . Tek soru işareti biraz bağnazca olucak belki ama 8k da olduğuna göre bir bokluk vardır bunda düşüncesi . Bunu kafamdan atamıyorum . Bu 8 k olmasıyla alakalı birşey bilen de bilgilendirme yapsa iyi olur

"Hem boun ve itü arasında yurt dışı imkanları arasındaki fark çok fazla." Bunu demen de fazlaca bagnazca maalesef.

Soruna gelirsek, 3.0+ gpa yapabilirim, yurtdisinda master yapabilirim diyorsan yaz. Dedikleri gibi kimya mühendisliği gelismis ulkelerde güzel bir dal. Yoksa kimya muhendisligi yapamayacagini, tamamen alakasiz seyler yapacagini bil. Özetle bölümde ders calismayi göze aliyorsan yaz. Yoksa sorunun cevabi tabii ki itu makina. 2.01 ortalamayla yine is yaparsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• o puanla kimya müh yazmazdım ben olsam. yine de sen bilirsin. ne desek boş. sen kararını az çok vermişsin gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supermario71

quote:

Ciddi anlamda yurt dışında çalışmayı düşünüyordum . Önümde iki seçenek var gibi . Boun kimya itü makine . Sene başından beri makine istiyordum ama kimya müh araştırmamıştım pek . Okuduğum kadarıyla makine müh çok paralel falan dendi . Hem boun ve itü arasında yurt dışı imkanları arasındaki fark çok fazla . Tek soru işareti biraz bağnazca olucak belki ama 8k da olduğuna göre bir bokluk vardır bunda düşüncesi . Bunu kafamdan atamıyorum . Bu 8 k olmasıyla alakalı birşey bilen de bilgilendirme yapsa iyi olur

"Hem boun ve itü arasında yurt dışı imkanları arasındaki fark çok fazla." Bunu demen de fazlaca bagnazca maalesef.

Soruna gelirsek, 3.0+ gpa yapabilirim, yurtdisinda master yapabilirim diyorsan yaz. Dedikleri gibi kimya mühendisliği gelismis ulkelerde güzel bir dal. Yoksa kimya muhendisligi yapamayacagini, tamamen alakasiz seyler yapacagini bil. Özetle bölümde ders calismayi göze aliyorsan yaz. Yoksa sorunun cevabi tabii ki itu makina. 2.01 ortalamayla yine is yaparsin.

Itulu akademisyenlerin çoğu doktorasını Turkiyede yapmis kisiler.Yurt disi baglantilari Bogazici kadae fazla degil.Ayrica itu makine 2.01 le bitirsen ne olcak ki ? Gider arcelikte buzdolabi yaparsin.Kimse Ar-Ge departmanina 2.01 ortalamali birini almaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• olm sırf boğaziçi diye kimya müh. yazılmaz o sıralamaya. odtü havacılık uzay- odtü makina- itü ehb-bilgisayar gibi seçenekler varken kimya okumak çok saçma.

ayrıca senin attığın linklerde hep ee ve cs mezunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

olm sırf boğaziçi diye kimya müh. yazılmaz o sıralamaya. odtü havacılık uzay- odtü makina- itü ehb-bilgisayar gibi seçenekler varken kimya okumak çok saçma.

ayrıca senin attığın linklerde hep ee ve cs mezunu.

Hayır kimya mühendiside var aralarında.Dikkatli bakarsan anlarsın.Ayrıca uçak mühendisliği okumak tamamen saçmalık.İtü okumak zaten başlı başına saçmalık.Ben kimya okusun demiyorum.Varolan örnekleri gösteriyorum.İş bulamaz gibi gerizekalıca argümanlara cevap olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepMind

quote:

Orijinalden alıntı: supermario71

quote:

Itulu akademisyenlerin çoğu doktorasını Turkiyede yapmis kisiler.Yurt disi baglantilari Bogazici kadae fazla degil.Ayrica itu makine 2.01 le bitirsen ne olcak ki ? Gider arcelikte buzdolabi yaparsin.Kimse Ar-Ge departmanina 2.01 ortalamali birini almaz.

ortalamanın gerekli olduğu birkaç yer var, ilk aklıma gelenler akademik kariyer, arge, savunma sanayii. bunun dışında bilmiyorum, bilenler daha iyi açıklar, makinacı değilim.

zaten ne demişiz, belli bir ortalama yaparım diyorsan, yurtdışında master yapabilirim diyorsan boğaziçi'ne git demişiz. ama bu demek değil ki senin iddia ettiğin gibi itü'nün akademisyenleri vasat bilmem ne. sen konusunu açınca baktım, boğaziçi'nde 20 tane hoca var. (http://me.boun.edu.tr/?q=tr/ogretim-uyeleri) itü'yü ise zamanımız yetmeyeceği için saymadım. (http://www.mkn.itu.edu.tr/academic) oransal olarak boğaziçi tabii ki de daha önde ancak bu demek değildir ki itü'de yurtdışı doktoralı hoca yok. en basidinden makina bölüm başkanı yurtdışı doktoralı. çalışmak istediğin konuda illa bir hoca bulabilirsin demektir bu. tüm hocalara bakmadım ama illaki yurtdışı doktoralı hoca da bulacağını düşünüyorum.

hayır öyle bir demişsin ki sanki itü makina mezunu adam yurtdışına gidemez. tabii ki de böyle bir şey yok. örneğin: (http://karaman.mit.edu/) bunun dışında çankaya üniversitesi'nden ucla'ya giden arkadaşın konusuna bakın. kısacası kafasına koyan zaten bir yolunu bulur gider.

2,01 derken demek istediğimi anlamamışsın. itü makina'dan 2,01 ile mezun olan birisi boğaziçi kimya mühendisliği'nden 2,01 ile mezun olan birisinden çok daha fazla seçeneğe sahiptir, demek istediğim bu. hadi makina mühendisi buzdolabı yapacak, ya kimya mühendisi?

ekleme: linkedin linkini koyduğun kimya mühendisliği bitirmiş arkadaşın yolundan gitmek (akademik kariyer) dışında seçeneğin az diyorum zaten. bunun için de iyi ortalama gerekiyor. dediğime çıkıyorsun yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supermann07 -- 8 Temmuz 2016; 16:14:05 >

• İlaç sanayisinde arge bölümünde çalışmak gibi bir hedefim var bu mühendislik uygun müdür sizce is imkanları fln

• Konuyu biraz dağıtmış gibi olucam ama kimya mühendisinin bir inşaat ( yıkım ) şirketinde çalışma imkanı var mıdır ? Bu yıkımda çok değişik kimyasallar kullanılıyor ya onlardan kim anlar mesela ?

• Koç Burssuz kullanıcısına yanıt
    forumda saçmalayan insanlardan ilk 3ü zorlarsın yeminle.
  • guitarhero111 G kullanıcısına yanıt
    işte böyle absürd absürd düşünceler yüzünden ülkemizde bilim yerinde sayıyor. ne okuyorsanız okuyun dünyayı daha güzel bir hale getirmek amacıyla bilimsel bir yaklaşımla okuyun. yok para yok prestij. mezara sadece bedeninle giriyorsun kusura bakma. (şahsi fikirlerim)
  • zor ve temel bir mühendisliktir iş bulma sıkıntısı en az olanlardan biridir zaten dünyanın en büyük şirketleri enerji alanındaki şirketler
  • En doğru bilgi burdadır
    http://www.che.boun.edu.tr/adaylara-tr.aspx

• Bu çocukları dinleme hayatlarında boğaziçine sadece okul gezisiyle giren tipler.
    Boğaziçi kimya mühendisliği okuyan bir arkadaşım var her sene yaz okuluna kalıyor baya zormuş ama hayatını yaşıyor.
    Boğaziçini git gez yerini gör İTÜ umrunda olmaz. Bu ülkede sen mezun olana kadar çalışılacak bir yer olmaz.
    Ortadoğu çöplüğünden çıkmak için güzel bir yol Boğaziçine girince anlarsın ne kadar doğru seçim yaptığını.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok mu Boğaziçi kimya müh. okuyan bilgilendirse bizi.Sırf boğaziçi olsun diye yazıyorsan çap da düşünebilirsin.Tahmin ettiğimizden daha zordur Boğaziçinde çap yapmak belki ama imkansız değildir.

• çap değilde yatay geçiş düşünülebilir . Makine ye veriyor geçiş imkanı güzel olabilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.