Şimdi Ara

Boğaziçi Makina-Odtü Makina/Havacılık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tamam o zaman ben biraz daha araştırayım
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    hayir genelde labaratuvar ortamina calisiyorlar diye biliyom.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla kuzenim odtü uzay hava dan mezun oldu 2 yıl önce ,savunmada şuanda. Yanında çalışan 15 kişinin 11 12 kişisi üni arkadaşı, savunmada odtü fetişi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberal Bardağı -- 7 Nisan 2020; 21:40:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Memnun mu peki?

• Okurken anamı ağlatıyolar demişti. Ama çok seviyodu gerçekten. Şuanda gayet memnun. konuşuyoruz arada aklımı çeliyor .d

• Ağlatsalar da olur.Diğer türlü tadı kalmazdı :)

• odtü makina mühendis, boun makina ise odtüye kıyasla çok daha az mühendislik bilgisi olan yönetim elemanı yetiştirir. yani kalifiye ve nitelikli mühendis olmak istiyorum derseniz seçiminiz odtüden olmalıdır. ayrıca bounun makina açısından çok çok az lab imkanı var (ben ytü makina öğrencisiyim bizde 10 küsür lab varken bounda bizdekinin yarısı kadar lab görmedim) o yüzden mezun olduğunuzda mühendislik bilginiz yetersiz olur, ki lab makina müh için olmazsa olmazdır, teorik bilgiden daha önemlidir çoğu zaman. o yüzden tercihiniz odtü makinadan yana olmalıdır.

• Boğaziçi ogrenci sayisi da az ama bunu göz önünde bulundurdun mu; yıldız makine nasıl genelde hep yeriliyor tavsiye edermisiniz dersler ne kadar ingilizce hocalarin genel olarak uzmanlığı, öğrenci iliskileri nasıl ?

• lab sayısı başka, öğrenci sayısı başka. her anabilim dalının (mesela imalat, malzeme, ısı proses, mekanik gibi) kendi labı vardır. bunları öğrenci sayısından bağımsız olarak değerlendirmek gerek.

ytü ile ilgili ise diyeceğim çok şey var ancak kısa tutmak lazım. bi kere makina yıldız kampüsünde, bu yüzden şehrin en güzel yerinde okuyacaksınız (beşiktaş meydana yürüyerek 10 dk öyle diyeyim). hazırlık okursanız hazırlık ve 1. sınıftaki servis derslerini de (fizik, kimya, mat gibi) davutpaşada alacaksınız. davutpaşanın konumunun iyiliği kişiden kişiye değişir; mesela bakırköy, yenibosna, ataköy, zeytinburnu, suriçi, topkapı gibi yerlerde oturuyorsanız davutpaşa sizin için mükemmel bir konumda olur, bu yerlerden en fazla yarım saatte gelirsiniz. ancak karşıda yani anadoluda oturuyorsanız çile gibi olabilir. mesela yukarı bostancıdan gelen bir arkadaş vardı adam davutpaşaya 1 saat 45 dakkada geliyordu. tabii yıldız kampüsüne de 1 saat 15 dk da geliyordu o ayrı mesele. okulun kendisi ise bana kalırsa sınıfta kalır. yöneten zihniyet tutucu ve geri kalmış bi zihniyet. tabii ülkede böyle yönetilmeyen okul yok o ayrı mesele, itünün ve odtünün durumları da o konuda çok vahim.

gelelim asıl mevzuya, ytü makinaya.
    ytü makina bu ülkede odtü ve itü makina ile açık ara en iyi makina mühendisliği bölümüdür, tartışmaya açık bile değildir. sebebi ise öğrenci kulüpleri ve imkanları, hocaların kalitesi ve aynı zamanda yardımseverliği, yıldız kampüsünde buluması ve 1920 küsürlerden kalma bir bölüm olduğu için en iyi yerlerde mezunları olması ve kültürü. ancak söylemem gereken bir şey daha var, o da bölümün zorluğu. odtü makinadaki arkadaşlarım dersleri rahat rahat kasmadan iyi notlarla geçerken bizim kan vererek zar zor geçmemiz. bunun öğrencilerle bir alakası yok çünkü odtüdeki arkadaşlarım da benden çok da farkı olmayan insanlar. hocalar ve dekanlık öğrencileri çok zorluyor ve gününüzün rahat bi 10-12 saat civarı dersle geçiyor ister istemez. bunun iyi yanları da var, mezun olunca nitelikli bi şekilde mezun oluyorsunuz (tanıdığım mezunların düşünceleri hep bu yönde) ve hep iyi yerlerde başlıyorsunuz çalışmaya. network imkanı da dediğim gibi gayet geniş. ayrıca erasmus konusunda da belki de komple türkiyedeki en iyi bölümdür. ben dahil 130 kişi erasmusa gidecek seneye, ki bi kısmı tu münchen, tu berlin, tu wien, tu darmstadt, ku leuven, politecnico milano gibi çok iyi okullar. yani yurtdışında da network ve imkan oluşturmak isteyenlere de imkan sunuyor bölüm.

bana kalırsa odtü itü tutmuyorsa gelebileceğini en iyi yer burasıdır. ancak odtü ve itü makina ile aranızda çok bir fark olmayacak bunu da bilin. eğer o okullardaki kişiler sizden daha iyi yerlere gelmiş ise sizden daha fazla çabalamış olmalarıdır. ytü makinada olup çabalayan birisi kesinlikle istediği yerlere gelir.

• ingilizce konusuna değinmemişim, ingilizce bence okulun (ve bölümün) sınıfta kaldığı ayrı bir mevzu. isteyen 2. sınıftan itibaren bütün dersleri ingilizce seçebilir, mesela benim bu sene toplam 16 derste sadece 3 türkçe dersim var. ancak hocaların yarısı ingilizce konuşmasını çok beceremiyor. anlatabiliyor ama aksanı olsun, cümle içi hatalar olsun kaçınılmaz. belli bazı hocalar çok iyi ingilizce ders anlatıyor ama onlar en fazla %20 %30 falandır. hazırlığı ile ilgili bilgim yok malesef çünkü hazırlığı atlamıştım. ancak hazırlık okuyan ve önceden sıfır ingilizcesi olan arkadaşlar hazırlıktan memnundu ve ingilizcelerini çok iyi seviyelere çıkardılar. ingilizcesi az da olsa olanlar hep söyleniyordu hazırlıkla ilgili ve onlar bi yol katedemediler. yani kısacası hazırlık size bağlı.
  • Tercih siram
    Boğaziçi makine
    Bilkent makine
    İtu uçak
    Odtu makine
    Odtu hava
    Tobb makine
    İtu makine
    Bundan sonrasi kafam çok karışık
    Yildiz, alman ve izmirytu arasindayim umarim itunun altina inmem sınavda

Cevap için teşekürler

• Korktuğum o iste hocalarin ingilizce dersi akıcı olmamasi ve bizimle ilgili projelerimizle ilgilenip yönlendirmemesi hedefim yüksek lisansı yol aerodinamisi yapmak ve temelimin iyi olup güzel bir niyet mektubu alabilmek

Hazırlık problemi çekmem ingilizcem iyi

• proje konusunda endişen olmasın projelerde hocalar genelde yardımcı oluyor ki genç hocalara denk gelirsen onlar süper proje konusunda
  • Tercih doneminde yeniden sizi rahatsız ederim hocan yıldıza bakış açım değişti biraz

• Çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için.Odtü de makinanın 2-3 tane binası ve bolca labı var bildiğim kadarıyla zaten.Şimdilik makina düşünüyorum fiziğe yatkınlığım olduğu için.Lab derslerinde nelerle uğraşıyorsunuz,içten yanmalı motorlar vs birkaç ders görmüştüm odtünün ders programında. Termodinamik,akışkanlar mekaniği ve statik dersleri daha çok ilgimi çekti açıkçası.Diğer derslerin daha ağırlıklı olduğu ve labların da kızlar için pek ilgi çekici olmadığını söylediler.(kız erkek ayırımı yapan biri değilim ama motorlar daha önce pek ilgimi çekmediler :/ ) Bu bölümü seçmem yanlış mı olur? Havacılık mühendisliği daha mı uygun düşer sizce bana. Lise fiziğiyle mühendisliktekinin aynı olmadığına eminim ama fiziği de matematiği de severim ve içli dışlı olabileceğim bir bölümde olmak istiyorum.

• ama dediğim gibi okulun büyük sıkıntıları da var bence, ancak de bu sorunların çoğu makina bölümüne etki etmeyen sorunlar. 1. sınıfta sıkıntı çekebilirsin ama 2. sınıftan sonra açılırsın
  • lab dersleri çoğunlukla 3 ve 4. sınıflarda olur, 1. sınıftaki fizik ve kimya lablarını labdan saymazsak. mesela imal usulleri derslerinde labda kalıpları ve tezgahları gösteriyorlar. malzeme dersinde malzeme türlerini alaşımları falan gösteriyorlar. ama kızlar için lab sıkıntı olmaz bence sonuçta kimya okusan da labda çok işin olacak. ayrıca makina müh te çokca mat ve fizik bilgisi var ikisini de bolca ama bolca göreceksin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.