Şimdi Ara

Boğaziçi Tarih mi Okul Öncesi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
9.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tarihi seviyorum fakat lise tarihinden üniversite tarihine geçince + 5 dil öğrenmem gerekince zorlanır mıyım düşüncesine girdim. Okul Öncesi biraz daha kolay fakat kararsızım hala.
  • Boğaziçi'ne İngilizce Öğretmenliği okuyan arkadaşın tüm yazdıklarını tekrar bir oku istersen son kararını vermeden. Yazdıklarının tamamına imzamı atarım. Hiçbir kolej veya anaokulu Boğaziçi mezunu diye "gel bakalım zeki çocuk, al sana 4 bin lira maaş" demiyor. Birçoğu asgari ücretle iş buluyor, bir kısmı 2000-3000 arası ücretle işe başlıyorlar. Çok az bir kısmı 3000 üzeri maaşla işe başlıyorlar. Bu rakamları ilk duyduğumda ben de çok şaşırmıştım. Ama sen diyorsan ki KPSS'de iyi yapıp 4000'e yakın bir maaşla gider Anadolu'nun ücra bir koşesinde çalışırım paşa paşa, o zaman diyecek bir şey yok.
  • titan100 T kullanıcısına yanıt
    Peki tarih okursam, okul öncesine göre artıları ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunaykr

Peki tarih okursam, okul öncesine göre artıları ne olabilir?
    Doğrusunu istersen çok farklı iki alanı karşılaştırıyorsun. Tarih okumak okul öncesi öğretmenliği okumaya göre muhakkak ki çok daha zor olacaktır. Her ne kadar hazırlık eğitimi alacak olsan da İngilizce ile aran nasıl bilmiyorum ama Tarih okurken diğerine kıyasla çok daha fazla İngilizce ile uğraşmak zorunda kalacaksın. Ama mezun olduğunda okul öncesi mezunuyla kıyaslanamayacak derecede iyi bir İngilizcen olacağını garanti edebilirim. Diğer bir durum bölüme yerleşen öğrenci profili. Bir bölümü iyi kılan özelliklerden biri de hoca-öğrenci etkileşimidir. Yani öğrenci ne kadar iyiyse hoca da o kadar iyidir. Aynı şekilde hoca ne kadar iyi olursa öğrenci de o kadar iyi olur. Bu yüzden Tarih Bölümü diğerinden tabii ki çok daha önde olacaktır. Mezuniyet sonrası iş bulma açısından diyorsan bence yine Tarih öndedir. Daha önce dediğim gibi kimse Boğaziçi'li diye para dökmüyor okul öncesi öğretmenlerine. Nereden mezun olduğunun hiçbir önemi yok (bir dereceye kadar). Her ne kadar okullar velilere öğretmenlerimiz Boğaziçi mezunu diye reklam yapsa da bunun karşılığını sana vermiyor. Daha söylenecek çok şey var da Boğaziçi Tarih'e yetecek puanın varsa bence düşünecek çok fazla bir şey yok.

• Naptınız hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.