Şimdi Ara

Bokun tarihi kitabi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bokun tarihi kitabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• (Tam da) Altı Kırk Beş'e yakışan bir kitap. Takdir edilesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 15 Nisan 2018; 3:43:22 >
  • Tam bir vakit kaybı. Postyapısalcılardan tarih okuyacaksanız bitek Foucault'nun Hapishanenin Doğuşu'nu okuyun. Gerisi tıraş. Tam bu kitabın ismi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tom.waits

Tam bir vakit kaybı. Postyapısalcılardan tarih okuyacaksanız bitek Foucault'nun Hapishanenin Doğuşu'nu okuyun. Gerisi tıraş. Tam bu kitabın ismi gibi.
    Postyapısal falan sevmem ama Fuko bana iyi gibi geliyor. Okumaya vakit bulacağımı sanmıyorum ama genel olarak eserleri hakkında ne düşünüyorsun? Bütün eserleri?
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    İyi kitapları var ama kötü kitapları da var. Hapishanenin Doğuşu çok başarılı bir eserdir. Zaten Foucault denince herkesin aklına bu kitap gelir. Özellikle onun okunması gerek diye düşünüyorum.

Onun dışında Dits et ecrits kısa yazılarının toplandığı kitap, bu da güzel sayılır. Türkçeye birkaç ayrı kitap olarak çevrildi, Özne ve İktidar, Büyük Kapatılma, Entelektüelin İşlevi falan diye. Fırsatın varsa bunları da oku.

Deliliğin Tarihi ve Kelimeler ve Şeyler'de önemli yerler var ama okunmasa da olur. Özellikle Kelimeler ve Şeyler adamı kabız eder, intihar ettirir.

Cinselliğin Tarihi çöp.

Foucault genel olarak adamı kabız edecek şekilde yazar. Bunların dışındaki çoğu kitabını bu kabızlık yüzünden okuyamadım...

• quote:

Orijinalden alıntı: tom.waits

İyi kitapları var ama kötü kitapları da var. Hapishanenin Doğuşu çok başarılı bir eserdir. Zaten Foucault denince herkesin aklına bu kitap gelir. Özellikle onun okunması gerek diye düşünüyorum.

Onun dışında Dits et ecrits kısa yazılarının toplandığı kitap, bu da güzel sayılır. Türkçeye birkaç ayrı kitap olarak çevrildi, Özne ve İktidar, Büyük Kapatılma, Entelektüelin İşlevi falan diye. Fırsatın varsa bunları da oku.

Deliliğin Tarihi ve Kelimeler ve Şeyler'de önemli yerler var ama okunmasa da olur. Özellikle Kelimeler ve Şeyler adamı kabız eder, intihar ettirir.

Cinselliğin Tarihi çöp.

Foucault genel olarak adamı kabız edecek şekilde yazar. Bunların dışındaki çoğu kitabını bu kabızlık yüzünden okuyamadım...
    Fuko'nun Türkçe çevirilerinin berbat olduğunu, aslında Fransızcasının gayet normal olduğunu duymuştum. E tabii çevirenin Mehmet Ali Kılıçbay olduğu düşünülürse son derece normal bence bu.

Ben asıl Cinselliğin Tarihini merak ediyordum ama kötü demek, neyse o zaman.

Fırsat bulursam okurum. Sağ ol.

• E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Fransızcasını bilmem ama türkçe olarak okuyunca çok fena tıkanıyorsun.

Cinselliğin Tarihi'ne çöp dememin sebebi mantık olarak içinde çelişmesi. Yani biyoiktidarın cinselliğe yönelik söylemleri çoğaltarak güçlendiğini söylüyor, sonra eski yunandaki cinselik muhabbetlerine dalıp kendi de bu söylemleri çoğaltıyor. Kendi cinsel kimliğini meşrulaştırmaya kasıyor o kitapta esasında... Yoksa özellikle eski yunana meraklıysan bu açıdan okunabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dinler Tarihi
    3 ay önce açıldı
    Avrupa Tarihi kitap önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.