Şimdi Ara

Bol Batarya Süreli Notebook Önerisi Lütfen(8 cell Vostro 3300 olur mu?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumun altını üstüne getirdim ama aradığım özelliklerde bir şey bulamadım.
    Notebookumu değiştirmeyi planlıyorum, ancak istediğim özellikler biraz garip.
    *Ortalama ekran parlaklığında 6 saat civarı internet+ofis çalıştırbileyim (batarya ile)
    *13,3 veya altı olsun
    *ekran kartı mühenidislik programlarını (SolidWorks, MATLAB) çalıştırabilsin, ama tutup da süper grafikli oyun oynayacak değilim
    *İşlemcisi i5 olsa güzel olur, ama asıl amacım yeterli olması (mesela 720p çalıştırabilsin, veya C#'ta bir program yazıp compile edince "noliy ya" demesin -- kısaca netbook olmasın :) )
    *Ciddi dursun
    *çok kronik problemleri olmasın, ısınma gibi
    *Bir de acer olmasın, şu an bu mesajı yazdığım bilgisayar (aspire 5920g) anamı ağlattı, ne servisi servis ne malzemesi malzeme, ısınmadan dolayı kasası çatlar vs. vs.
    *Bu arada biraz esneme payıyla birlikte üst sınırım 1500 TL

Şöyle bir şeyler var ama, şarj süresini bilmiyorum:

DELL vostro 3300 (8-cell'li diyor)
    http://www.vatanbilgisayar.com/dell-3300-s46p43-vostro-3300-core-i5-460m-2.53ghz-4gb-320gb-13.3-dvdrw-512mb-310m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=50066
    (kullanan varsa 8 hücreli, ne kadar gidiyor şarjı?)

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

• Size tek tavsiyem Apple MacBook Pro olur ama oldukça pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: high_templar

Herkese merhaba,
    Forumun altını üstüne getirdim ama aradığım özelliklerde bir şey bulamadım.
    Notebookumu değiştirmeyi planlıyorum, ancak istediğim özellikler biraz garip.
    *Ortalama ekran parlaklığında 6 saat civarı internet+ofis çalıştırbileyim (batarya ile)
    *13,3 veya altı olsun
    *ekran kartı mühenidislik programlarını (SolidWorks, MATLAB) çalıştırabilsin, ama tutup da süper grafikli oyun oynayacak değilim
    *İşlemcisi i5 olsa güzel olur, ama asıl amacım yeterli olması (mesela 720p çalıştırabilsin, veya C#'ta bir program yazıp compile edince "noliy ya" demesin -- kısaca netbook olmasın :) )
    *Ciddi dursun
    *çok kronik problemleri olmasın, ısınma gibi
    *Bir de acer olmasın, şu an bu mesajı yazdığım bilgisayar (aspire 5920g) anamı ağlattı, ne servisi servis ne malzemesi malzeme, ısınmadan dolayı kasası çatlar vs. vs.
    *Bu arada biraz esneme payıyla birlikte üst sınırım 1500 TL

Şöyle bir şeyler var ama, şarj süresini bilmiyorum:

DELL vostro 3300 (8-cell'li diyor)
    http://www.vatanbilgisayar.com/dell-3300-s46p43-vostro-3300-core-i5-460m-2.53ghz-4gb-320gb-13.3-dvdrw-512mb-310m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=50066
    (kullanan varsa 8 hücreli, ne kadar gidiyor şarjı?)

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

hocam tam sana göre bir laptop var. acer timelinex 3820 . işlemci core i5 , ekran kartı pil de Intel , fiste atı 5650 . sanalmarketim.com dan bakabilirsin.

• acer timelinex 3820 .
  • Teşekkürler,
    Evet gerçekten özellik olarak4x4lük bir bilgisayar
    ancak şu an kullandığım Acer gerçekten canımı yaktı baya
    *Servisi gerçekten sorunlu
    *Malzeme kalitesi kötü (ısınmadan dolayı çatlar mı bir bilgisayar ya?, ki sorun başkalarında da varmış)

acer timelinex 3820'de var mı aynı sorunlar bilmiyorum.

Aynı şeyleri sağlayacak ama birkaç yüz lira fazlasına DELL, HP vs. yok mu bildiğiniz?

Bu arada Apple çok güzel ama o da program, uyumluluk vs. konularında sıkıntılı diye biliyorum. Yoksa 2500TL civarına değer gibi.

Teşekkürler.
  • Acer alırken 1 kere düşünüyorsanız, HP alırken 2 kere düşünün...
    Tecrübe ile sabittir...
  • quote:

Teşekkürler,
    Evet gerçekten özellik olarak4x4lük bir bilgisayar
    ancak şu an kullandığım Acer gerçekten canımı yaktı baya
    *Servisi gerçekten sorunlu
    *Malzeme kalitesi kötü (ısınmadan dolayı çatlar mı bir bilgisayar ya?, ki sorun başkalarında da varmış)

acer timelinex 3820'de var mı aynı sorunlar bilmiyorum.

Aynı şeyleri sağlayacak ama birkaç yüz lira fazlasına DELL, HP vs. yok mu bildiğiniz?

Bu arada Apple çok güzel ama o da program, uyumluluk vs. konularında sıkıntılı diye biliyorum. Yoksa 2500TL civarına değer gibi.

Teşekkürler.

Hp nin teknik servisi sağlam çalışıyor . Servise verdiğim zaman Ankara ya gidiyor jabil in ordaki servisi gayet hızlı . Evden alıp eve bırakıyor . Bizzat kullandığım için biliyorum. Aynı şekilde dell de evden alıp eve bırakıyormuş. Hakkında pek bi bilgim olmadığı için acer için bişey diyemeyeceğim.
    Acer timelineX serisi çok prestijli duruyor özellikle 3820 de dvd-rom olmadığı için geniş hava boşlukları kullanılmış. Uzun süreli kullanımlar için ideal bir laptop. Dell in de özellikleri güzel ama ekran kartını düşük gördüm. Ati 5650 ile oyunları full özellik oynaman bile mümkün ayrıca 1 gb ram i ile programlarına da yardımcı olacaktır. Tavsiyem herhangi bir teknoloji mağzasında hem dell i hem de acer ı incelemen . Bu sadeye malzeme kalitesini ve ürünün özelliklerini karşılaştırma fırsatı bulursun.

• acer 3820tg
  • Anladım teşekkürler. Aslında ben şu anki aspire 5920g'mi de büyük hevesle almıştım ancak ekran kartında mesela kronik sorunlar ortaya çıktı (nedense garanti dolar dolmaz), ki forumdaki birçok kişinin başına gelmiş. Bilgisayarın sol arka kısmı çatladı. Fan sesi de bir acayip. Onun için acera güvenmiyorum artık.

3820 için, ekran kartı süper evet, hatta aynı bilgisayarı dell veya hp yapmış olsa 1700-1800 TL civarına razıyım. Ancak yok, varsa da şarj problem. Artık bir yerlerden fire vereceğim.

Gidip görmek konusu önemli gerçekten. Ama elimde bak bu olur diyebileceğim 2-3 seçenek kalınca düşünüyorum. Aklınıza gelen başka seçenek var mı?

Yardımlarınız için teşekkürler.
  • quote:

Anladım teşekkürler. Aslında ben şu anki aspire 5920g'mi de büyük hevesle almıştım ancak ekran kartında mesela kronik sorunlar ortaya çıktı (nedense garanti dolar dolmaz), ki forumdaki birçok kişinin başına gelmiş. Bilgisayarın sol arka kısmı çatladı. Fan sesi de bir acayip. Onun için acera güvenmiyorum artık.

3820 için, ekran kartı süper evet, hatta aynı bilgisayarı dell veya hp yapmış olsa 1700-1800 TL civarına razıyım. Ancak yok, varsa da şarj problem. Artık bir yerlerden fire vereceğim.

Gidip görmek konusu önemli gerçekten. Ama elimde bak bu olur diyebileceğim 2-3 seçenek kalınca düşünüyorum. Aklınıza gelen başka seçenek var mı?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Hocam emin olun Servis olarak bişey diyemem ama Acer 3820 gerçekten sorunsuz bir notebook.Kuzenim mimar Temmuzda Bimeks kampanyası ile aldık ilk olarak o zamandan beri şantiyeden şantiyeye baya hırpaladı bilgisayarı herhengi bir çatlama renk atması göremedim klavyedeki kir dışında.Extreme koşullarda kullanan birinde bile sorunsuz ona aldıktan sonra 7 kişiye daha aldık bu modelden hepside çok memnun özellikle ısınma ve pil süresi konusunda çok başarılı.
    Toshiba,HP 13.3 modellerini kullanmış biri olarak diyebilirimki çok daha başarılı bir model.

• Aynen ben de sevgili high_templar gibi bir laptop arıyorum ama Acer sıkıntılı diyorsunuz... Ben ne yapacağım şaşırdım :) Önceden HP vardı aman aman nasıl sattığımı bilemedim. Arızalandı, garantiden değişti, bi daha arıza yedi, göçtü vs... Pili desen 35 dk dayanıyordu 2.000 TL'ye yakın da para vermiştim...

Ben de C# falan derleme yapacağım, meslektaşız sanırım... Öyle oyun oynayacak değilim, önemli olan ofis uygulamaları, işlemci hızı ve pil...
    Bir ara ASUS UL50 serisi (ul35 de var sanırım) pil yüzünden ilgimi çekmişti, 9 saate kadar dayanan pil var deniyor. Fakat bu seriyi aradım aradım hiçbir yede bulamadım. Asus mini netbook var, pilinden stabilitesinden acayip memnunum ama o seyahatte kullanılıyor ancak işte :)

Birtek bu var bulabildiğim U serisinden... U serisi 10 saate kadar batarya vaadediyor, sanırım 8 hücreli...
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-u35f-rx037v-u35f-core-i3-380m-2.53ghz-4gb-ddr3-500gb-13.3-hd-max.intel-gma-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=50157

• Merhaba,

Ben düşündüm, taşındım vs. vs. vostro aldım. Diğer alternatifim neydi tahmin edin. Evet evet Asus U bir şey idi. Peki niye vazgeçitm? Asus'un işçiliğini beğenmiyorum bir de ekranın bağlantı yerleri kırılabiliyor. Vostro ise Vatan'da (siz sorun yine) 8-cell batarya ile geliyor. Bilgisayarın arkasında bombe oluşuyor altı açılınca hava sirkülasyonu da artıyor. Pil de şu an ortalama surf yapıyorum wifi açık ekran biraz kısık. 4 saat 43 dakika %85 diyor. Ekranı iyice kısarsam 6 saat falan gidiyor.

Peki nesi kötü?

Ekran kartıyla oyun oynanmaz gibi ama evde 8800GT var zaten desktopta oyunu onunla oynuyorum daha çok benim için sorun değil. Bir de, hoparlörü çok kötü (mono). E tutup da düğünde laptop hoparlöründen şarkı çalmayacağım (şaka bir yana işimi kulaklıkla görüyorum, kulaklığa ses güzel geliyor). Bir de HDMI çıkışı yok, televizyona bağlamadığım için sorun yok.

Nesi beni etkiledi?

Alüminyum kaplama kasa çok şık. Klavye aydınlatmalı bu da çok hoşuma gitti.

Bir tanecik dead pixel olmasa iyiydi ama o da iyice alt köşede olduğundan önemsemedim.

Ben tavsiye ederim ilk izlenimlerime göre.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi high_templar -- 23 Aralık 2010; 11:56:22 >

• Yani o kadar sorun saymışsınız ki sevgili high_templar, Dell Vostro alacağı varsa da almayacak insanlar

Benim şirket laptop'um Dell Latitude E5400 ama bu kadar kazma-kalas bir laptop görmedim ben... Hele ki touch-pad'i tam felaket...
    ASUS için yazdıklarınıza şaşırdım, yıllardır kullanıyorum, hiçbir problemim yok...
  • beyler bu ülkede orjinal haliyle 8 hücreli batarya barındıran laptop satılmyor mu ya, bir tane buldum 9 hücreli o da 5 milyar civarı bişey
    bana 6-7 saat şarj tutan bi laptop lazım yurdun çalışma odasının prizleri arızalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiro

beyler bu ülkede orjinal haliyle 8 hücreli batarya barındıran laptop satılmyor mu ya, bir tane buldum 9 hücreli o da 5 milyar civarı bişey
    bana 6-7 saat şarj tutan bi laptop lazım yurdun çalışma odasının prizleri arızalı

böyle bişey yok mu bu dünyada ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.