3 tane dit yerleştiriyorum.1 tane buton yerleştiriyorum.Ve buton onclik olayına verdiğiniz kodları yazıyorum.(birceninkini denemedim henüz) Fakat olmuyor.var hatalıymış öyle diyor.
Yanlış anlamayın ama delphiyi ne kadar biliyorsunuz? Tam olarak nasıl yapıştırıyorsunuz. Olduğu gibimi yoksa begin-end sıralamasını gözeterekmi? Eğer sorunu çözemezseniz mutlaka button onclick teki kodun tamamını bir kopyalar mısınız? Basit bir bölme işlemi için konunun bukadar uzaması biraz garip.
Yanlış anlamıyorum.Çünkü doğru olan bu.Delphi'yi bilmediğim için öğreniyorum.Bu soruyu da bilmediğim için soruyorum.Bir sakıncası mı var ?Ayrıca konunun çok uzadığını söylemişsiniz.Demekki yardım etmek isteyen delikanlı çokmuş.Yani böyle insanı çileden çıkartacak cümleler söylemeyiniz.Yardım etmek istiyorsanız ediniz.Etmek istemiyorsanızda lüzumsuz mesaj yazmanıza gerek yok.
NOT:Yanlış anlamayın.
Forumlarda insanlar neden bu kadar agresif oluyor anlamış değilim. O mesajı sizi küçümsemek için falan yazmadım tabi ki. Amacım diğerleri gibi size yardımcı olmaktı. Şimdiye kadar ki bütün çözümler birbirine benziyor ve hepsinde aynı hatayı almışsınız. Yani bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz. Amacım seviyenizi öğrenmekti. Çünkü sıfırdan başlayan birine "al bu kodu olduğu gibi yapıştır " demek biraz anlamsız ve bu gibi durumlara yol açıyor. Konunun uzamasından kastım ise herkesin aynı şeyi yazıp durmasıydı. Sonuçta eğer hala hata alıyorsanız, önceki arkadaşlardan birinin de dediği gibi unit'in içindeki bütün kodu buraya yapıştırırsanız anında çözümü de bulmuş oluruz.
OLdu bu sefer.Isıs teşekkürler.
Sinüs , kosinüs , tanjant ,kotanjant , sekand , kosekand bunları nasıl yapabilirim ?
quote:
Orjinalden alıntı: Bindalmg
Sinüs , kosinüs , tanjant ,kotanjant , sekand , kosekand bunları nasıl yapabilirim ?
Delphi Help'ten bakabilirsiniz. Sin(), Cos() vs Bütün matematiksel fonksiyonların açıklama ve örnekleri de mevcut.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme