Şimdi Ara

boot loader sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba beyler.bende şuan 2 windows kurulu birini sildimmi diğeride boot tan siliniyor.windows bulunan birimler c: ve f:.
    boot un konumu şuanda bu :

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

c: silindiğinde c: üzerine yeniden windows kurdum vede bootun sonuna
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect ekledim f: yide calıstırdı ama ben f: nin tek basına calısmasını istiyorum yani c: silsemde f: boot u silmesin nasıl yapacağız bunu hiç bi fikri olan var mı?

• yokmu bu işlerden anlayan?
  • kalmasını istediğin windows a gir daha sonra gitmesini istediğin windows u sil..mesela windows larından biri c biri d de..sen c dekini kullanmak istiyon..c de ki windows tan boot ettir ve windows a girdiğinde my computer ordan d ye sağ tıkla format de olsun bitsin..d de silinmemesi gereken bişeyler varsa yedeklemeyi unutma..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ephe

merhaba beyler.bende şuan 2 windows kurulu birini sildimmi diğeride boot tan siliniyor.windows bulunan birimler c: ve f:.
    boot un konumu şuanda bu :

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

c: silindiğinde c: üzerine yeniden windows kurdum vede bootun sonuna
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect ekledim f: yide calıstırdı ama ben f: nin tek basına calısmasını istiyorum yani c: silsemde f: boot u silmesin nasıl yapacağız bunu hiç bi fikri olan var mı?

Dostum silmek istemedigin windowstan sistemi ac ve diger windows partitionunu denetim masasindan disk yonetimine girip sil ve yeniden olusturup formatla. Sayet uzerinde XP yuklu partitionu ben silemem derse disk yonetimi sana, ozaman XP kurulum CD si ile sistemi boot ettir ve kurulumda ilerleyip F8 falan deyip sonra en son ESC deyip san disleri gosterdiginde hangi kismi silmek istiyorsan once D sonra enter sonra L tuslari ile sildirecektir sana. Daha sonra iki kere F3 e bas ve kurulumdan cik boylece silinecektir istemedigin XP yuklu partition. Daha sonra windowsu acip sildigin XP nin boot bilgisini de sil notepad dosyasindan ve kaydet. C yi silmek istiyorsan;

quote:

Yukardaki boot infoyu sileceksin en son.

• ben bu işi yapamadım yaa
    disk yönetiminde c: yi silmeye izin vermiyorki.vede durum olarak c: de system f: de önyükleme yazıyor.
    biraz daha acıklama yapabilirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephe -- 28 Nisan 2006; 0:56:22 >
  • aktif olmasını kaldır yeter...

bilgisayarıma sağ tıkla yönet e gir daha sonra disk yönetimine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows Boot manager Sorunu..
    13 yıl önce açıldı
    Windows 10 Boot Manager Sorunu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.