Şimdi Ara

Boot Repair [grub-efi-amd64-signed] Sorunu (Kali Linux Dual Boot)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar değerli dostlar bugün bilgisayarıma Kali linux'ü dual boot şeklinde kurdum fakat kurulum sırasında GRUB önyükleiyicisi oluştursun mu diye bir yazı belirmesi gerekirdi bu çıkmadı daha sonra bilgisayarımı yeniden başlattığımda GRUB ekranında windows gözükmüyor du bende internetten çözümler aramaya başladım adam akıllı çözüm bulamadım çoğunluk olarak Boot Repair tavsiye ediliyordu bu sefer onu USB ye yazıp deneyim dedim sonuç bu

"Please enable a repository containing the [grub-efi-amd64-signed] packages in the software source of Kali GNU/linux rolling (sda6) then try again"

Kafayı yiyecem nasıl çözecez ard arda sorunlar bitmiyor
    GRUB ekranında ben nasıl Windows u koyacağım Kali linux de

Windows Pro 64BİT (ikisi de UEFİ)
    Kali Linux 64bit
    Boot Repair 64Bit (tarafımca yazılmış başka bir siteden alıntıdır)

• Grub mu Grub2 mi kurulu ikisinin yapılandırması birbirlerinden farklıdır bu konuya dikkat ediniz. Daha sonra Linux kurarken partition bölümlemeyi (gparted) nasıl yaptınız? Windows olan bölümü komple silmiş olabilir misiniz? Yok eğer elle yapılandırıp gerekli bölümlemeyi yaptıysanız örnek aşağıdaki gibi

dev/sda1 windows uefi alanı 500MB
    dev/sda2 windows ntfs 300GB
    dev/sda3 linux ext4 / 60GB
    dev/sda4 linux ext4 /home 100GB
    dev/sda5 linux swap 4GB
    dev/sda6 linux fat32 /boot/efi 200MB

Bu konuda kali veya kurmuş olduğunuz linux açıldıktan sonra yapmanız gereken sadece windowsun kurulu olduğu yolu GRUB veya Grub2 önyükleyicisine manuel elle eklemeniz gerekmektedir. Bir çok dağıtım artık bunu kendisi başarılı bir şekilde yapıyor, elle yapmanız gereken dağıtımlar genelde user friendly olmayan yada daha doğrusu giriş seviyesine hitap etmeyen dağıtımlar olabiliyor.
  • Merhaba;
    Kurduğunuz Kali Linux açılıyor mu?
    Açılıyorsa linkteki refind.deb dosyasını paket yükleyici ile kurun.
    Link:https://sourceforge.net/projects/refind/files/0.11.2/refind_0.11.2-1_amd64.deb/download
    reFind bir bootloader dır. Sİsteminizde yüklü işletim sistemlerini otomatik tanır.
    Kurulumdan sonra bilgisayarı yeniden başlatın sizi reFind boot menüsü karşılayacak.
    2.yol
    Paket yöneticisinden grubu kurmak

Eğer Kali Linux da açılmıyorsa Rescatux isimli dağıtımı indirip USB ye yazdırdıktan sonra bilgisayarı USB den açmak.
    Rescatux ile grubu kurabilirsiniz.
    Biraz deneyim gerekiyor yalnız.

• quote:

Orijinalden alıntı: emekli56

Merhaba;
    Kurduğunuz Kali Linux açılıyor mu?
    Açılıyorsa linkteki refind.deb dosyasını paket yükleyici ile kurun.
    Link:https://sourceforge.net/projects/refind/files/0.11.2/refind_0.11.2-1_amd64.deb/download
    reFind bir bootloader dır. Sİsteminizde yüklü işletim sistemlerini otomatik tanır.
    Kurulumdan sonra bilgisayarı yeniden başlatın sizi reFind boot menüsü karşılayacak.
    2.yol
    Paket yöneticisinden grubu kurmak

Eğer Kali Linux da açılmıyorsa Rescatux isimli dağıtımı indirip USB ye yazdırdıktan sonra bilgisayarı USB den açmak.
    Rescatux ile grubu kurabilirsiniz.
    Biraz deneyim gerekiyor yalnız.
    Hocam Refind kullanarak durumu çözdüm ama elle eklemiştim gene olmamıştı
    https://wiki.debian.org/DualBoot/Windows10

Buradakini denedim 3 4 defa farklı forumlardan destek aldım gene çözülmedi bende refind yükleyerek yaptım refind in kendi grub yükleyicisi ile çözüldü anca

• easy bcd ile de boot yükleniyor lakin boot repair disk iş görüyor genelde.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.