Şimdi Ara

Boot-up Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda bilgisayarımda ilk açış sırasında kasaya elektrik gelmesine rağmen anakarttan o bildiğimiz "bip" sesinin gelmemesinden dolayı, çalışmama problemi oluştu. Bir kaç kere kapatıp açmayı denediğim vakit sonunda anakarttan o ses gelip bilgisayar açılıyor lakin bu problem önceleri hafta bir, sonra iki üç günde bir şimdiyse hemen hemen hergün meydana gelmekte. Korkuyorum ki yakında bilgisayar hiç çalışmayacak. O yüzden tamamen gümlemeden danışmak istedim, sizce problem nedir?

Kısaca sorun elektrik var ama bazen bir kaç kez kapatıp açmadan anakart boot-up vermiyor.

Teşekkürler

• Power'a basıldığında nerede takıldığını yazabilir misiniz?

Hiç mi görüntü gelmiyor?
    Anakart Modeli ekranında mı takılıyor?
    Yoksa anakart ekranını geçip, birkaç saniye yanıp sönen alt çizgi olduğu sırada mı?
  • yok hiç görüntü gelmiyor. Power ve HDD ışıkları sabit bir şekilde yanıyor (ki normalde HDD ışığı bilirsiniz düzensiz şekilde yanıp söner) ama ekrana görüntü gelmiyor çünkü bios'tan o bip sesi gelmiyor. anakart sanırım bilgisayarı başlat komutu vermiyor anladığım kadarıyla.

dediğim gibi işin enteresan kısmı sonunda bilgisayar açılıyor illa ki ama bu problemin sıklığı da her geçen gün artıyor. Bir gün hakkatten hiç açılmayacak korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despy -- 26 Ocak 2012; 18:45:08 >
  • yok mu bu konuda herhangi bir fikri olan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.